Az Európai Baloldal igazságtalannak és megalázónak tartja a belügyminisztérium által tett bejelentést a pedagógusok béremeléséről – olvasható az Európai Baloldal – Magyarországi Munkáspárt 2006 MTI-hez eljuttatott közleményében.

Igazságtalannak és megalázónak tartja a pedagógusok béremeléséről tett bejelentést a Munkáspárt
Fotó: Pixabay

Orbán Viktor személyesen ígérte meg, hogy a pedagógusok 33,2%-os béremelést kapnak, és ezt már a februári fizetésben tapasztalni fogják. Ezzel szemben most kiderült, hogy a pedagógusok egy szűk kisebbsége kaphatja meg ezt az emelést, míg az életüket a gyermekeknek áldozók nagy többsége legfeljebb az infláció mértékét elérő béremelésre számíthat, de nem elhanyagolható azok aránya, akik még ezt sem fogják elérni

- fogalmaztak közleményükben.

Az Európai Baloldal szolidaritását fejezi ki a sokadszorra is becsapott pedagógusoknak és minden oktatásban dolgozónak. Tisztában vagyunk a helyzetükkel, tudjuk, hogy a politikai vezetők eddig is csak saját pecsenyéjüket sütögették a tiltakozások által keltett közfigyelemben.

A párt szerint nyilvánvaló, hogy a pedagógusok nem harcolhatják ki a nekik jogosan járó tisztességes béreket, ha nincs mellettük az egész társadalom szolidaritása, ahogy a munkás és alkalmazott bére sem több, mint amit maga kicsikart.

Van elég pénz a béremelésre, de ki kell harcolni, hogy azt ne az oligarchák gazdagodását segítő intézkedésekre fordítsák.

Az Európai Baloldal szolidaritási akcióra szólít fel minden szakszervezetet, függetlenül a vezetők taktikázásától – írják.

Forrás: MTI/OS

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toller Béla
És ha ez már a munkáspártnak is feltűnt, akkor ténykeg nagy disznóság ...
jáger laszló
Hát akkor várjunk még1-2 napot és +látjuk a medvét
Mennyi is az annyi
Addig fölöslegesen vitatkozunk!
csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.