Hétfőn az Országgyűlés két bizottsága hallgatta meg Navracsics Tibor területfejlesztési minisztert.

Navracsics: nem lehetséges a pedagógusbér-emelés, de nem a kormányon múlikMTI/Bús Csaba

Navracsics egyebek mellett azért felel most, hogy „behajtsa azt a pár eurót”, amit Magyarország lehívhat az uniós támogatásokból – tette közzé a telex.hu

A beszédben több mindenre kitért, részben az EU-val való elhúzódó tárgyalásokra a juttatásokról. Ennek kapcsán elmondta:

„Néha abban a hiszemben voltam, hogy már meg is egyeztünk”,

aztán kapott egy új feljegyzést. Azt is hozzátette, hogy az Európai Parlament „nem könnyíti meg a helyzetet”. Nincs hatásköre az ügyekben, de bizalmatlansági indítványt nyújthat be az Európai Bizottság ellen, ami egy évtizedekkel ezelőtti eset óta ott van az intézményi memóriájában. Mindezek ellenére optimistán tekint a tárgyalásokra.

Az LMP-s Csárdi Antal a gazdasági bizottság ülésén rákérdezett, hogy ha közel a megegyezés az uniós forrásokról, miért nem finanszírozzák elő a tanárok béremelését is.

Navracsics Tibor elismerte, hogy egyelőre ennyi a költségvetés teherbíró képessége, és nem teszi lehetővé az előfinanszírozást, itt fejnehéz a társfinanszírozási rendszer (azaz kezdetben főleg az EU fizetné a béremelést az EFOP Plusz nevű operatív programból, ezt fokozatosan a magyar költségvetés venné át).

Forrás: telex.hu

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Miért hazudik az "emberarcú" fideSS-es? A magyar kormány rengeteg eu által is támogatni kivánt projektet előfiranszirozott a költségvetés terhére. A pedagógusok bérrendezésének 20%-át állná az eu- a 80% a kormány feladata. Mindig elhajlitják a valóságot- úgy beszél navracsicska is, mintha az egész összeget a eu-nak kellene kiperkálni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@Nyírfa: na de miböl törlesszék a rengeteg titkosított hitelüket, amiket miatatok a ti jólétetek érdekében vettek föl titokban? azért megértöbbek is lehetnétek ezzel az apailag sokat pofozott,vert gyerekkel...,mert ugyi nem navra mondja meg,hogy merre van jobbra vagy balra...,az még mindíg a csuti guru dóga!
Nyírfa
@csak úgy...: 21.45

Attila idejében a szolgákat az elhunyt uruk mellé temették. Lehet, hogy Navra is így jár. Meg a többi.
csak úgy....
@Nyírfa: drága temetés lesz az nektek...,föleg a meg a többi miatt!
Lepényleső
...nyilván,- évek óta nem,- mi meg el is hisszük,hiszen ez már kötelező elem,
vagy jöhet ismét az ÁVH.- ellenkező esetben,- náluk pedig nincs kegyelem?
Nyírfa
@csak úgy...: Amennyibe eddig kerültek, abból osztrák életszínvonalunk lehetne.
csak úgy....
csak félve kérdem az itteni szagértöket,- akkor most csak a pedagógusok lettek ismét átbaszva, vagy velük együtt brüsszel is?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.