Szentkirályi Alexandra beszámolt a 2024-es változásokról és fontos bejelentést tett a nyugdíjról. 

Fontos bejelentés a nyugdíjról: ennyivel emelekedik és már februárban jön a 13. havi összeg is

Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

Szentkirályi Alexandra a videóban emlékeztetett: a magyarok két éve élnek együtt a háborúval, és annak minden gazdasági következményével, valamint kilenc éve az Európába irányuló tömeges migrációval, és annak is minden következményével. "Egyik sem a mi döntésünk volt, mégis érint bennünket, magyarokat is" – fogalmazott.

Ezért ugyan nehezített pályán, de a kormány az új évre is tartja a céljait – jelentette ki a kormányszóvivő hangsúlyozva, hogy megvédik Magyarország békéjét és biztonságát, valamint a magyar gazdaságot és a magyar emberek munkahelyét is a háború és a migráció következményeitől.

Hangsúlyozta:

a kormány továbbra is kiemelten támogatja a magyar vállalkozásokat, a munkahelyteremtő beruházásokat, és megszigorította a külföldiek munkavállalását.

A kormány nemcsak megvédi a családtámogatásokat és a családi adórendszert, hanem elérhetővé tették a csok pluszt, amely minden eddiginél nagyobb támogatást biztosít az otthonteremtéshez – hangsúlyozta Szentkirályi Alexandra. Emellett emelkedik a falusi csok és a babaváró összege, és kitartanak a gyermekvédelmi törvény mellett is.

Az időseknek januárban hat százalékkal emelt nyugdíjat, februárban emelt összegű 13. havi nyugdíjat fizetnek

– tette hozzá.

A kormányszóvivő rámutatott "minden brüsszeli és egyéb támadás ellenére" is biztosítják Magyarország biztonságos energiaellátását, gázellátását, a lakosság rezsicsökkentett árait, és az ország halad afelé, hogy minél több zöld energiája legyen.

Szentkirályi Alexandra az európai parlamenti és az önkormányzati választásokról szólva megjegyezte: "2024-ben fontos döntések is várnak ránk, dönteni fogunk a magyar falvak, városok és Európa sorsáról is".

A magyarok erejére, bátorságára, összefogására idén is nagy szükség lesz ahhoz, hogy ahol kell, ott változást érjenek el – jelezte a szóvivő boldog új évet kívánva a magyaroknak és Magyarországnak.

Forrás: MTI

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Opus hatvanhatodik bejelentés a demens híveknek! Nehogy megijedjenek a nagyon magas januári nyugdíjtól!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nanya
@Nyírfa: Támogatom a megnyilatkozást !
Mert ugye lehet valaki tányérnyaló,akár seggnyaló,de ,hogy ilyen rusnya legyen,súrolja a büntethetőség határát !
Na nem egyedi. A fidess tele van ronda némberekkel . Brrrrr...
Nyírfa
@izéke: 17.44

Nahát! Nem tudtam! Ezek szerint a zárójelben fontos dolgok vannak elrejtve. Ezért mondják, hogy isten útjai kifürkészhetetlenek. Már értem.
izéke
@Nyírfa: matekban is először a zárójelet kell felbontani majd jöhet az összeadás,szorzás,osztás,utoljára a kivonás :))))
Nyírfa
@izéke: 18,15

Nahát, miket tud meg az ember. Ez a holtodiglan tanulás igazsága. Hogy is mondta nagybecsű vezérünk, Orbán fejedelem, amikor átdübörögtünk a Vereckén? Azt mondta, intésül harcrakész törzsének: Tanulni, tanulni, tanulni, élethosszig. Aztán már nem kell. Majd kivonta kardját, szűgyén rúgta szegíny lovát, és így kiáltott: három gyerek, négy kerék, hatvan puszta, és enyém leszen a korona. Előre legények, 2024-ig meg sem állunk. Így is lett. Elérkezett 2024. Mit gondoltok, gyerekek, megáll-e a fejedelem, ahogyan jósolta?
Ezodabasz
@Nyírfa: +++ A fák sem nőnek az égig:)
Nyírfa
@Ezodabasz: tegnap, 22.30

Axiómákkal nem vitatkozom! :))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.