Szentkirályi Alexandra beszámolt a 2024-es változásokról és fontos bejelentést tett a nyugdíjról. 

Fontos bejelentés a nyugdíjról: ennyivel emelekedik és már februárban jön a 13. havi összeg is

Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

Szentkirályi Alexandra a videóban emlékeztetett: a magyarok két éve élnek együtt a háborúval, és annak minden gazdasági következményével, valamint kilenc éve az Európába irányuló tömeges migrációval, és annak is minden következményével. "Egyik sem a mi döntésünk volt, mégis érint bennünket, magyarokat is" – fogalmazott.

Ezért ugyan nehezített pályán, de a kormány az új évre is tartja a céljait – jelentette ki a kormányszóvivő hangsúlyozva, hogy megvédik Magyarország békéjét és biztonságát, valamint a magyar gazdaságot és a magyar emberek munkahelyét is a háború és a migráció következményeitől.

Hangsúlyozta:

a kormány továbbra is kiemelten támogatja a magyar vállalkozásokat, a munkahelyteremtő beruházásokat, és megszigorította a külföldiek munkavállalását.

A kormány nemcsak megvédi a családtámogatásokat és a családi adórendszert, hanem elérhetővé tették a csok pluszt, amely minden eddiginél nagyobb támogatást biztosít az otthonteremtéshez – hangsúlyozta Szentkirályi Alexandra. Emellett emelkedik a falusi csok és a babaváró összege, és kitartanak a gyermekvédelmi törvény mellett is.

Az időseknek januárban hat százalékkal emelt nyugdíjat, februárban emelt összegű 13. havi nyugdíjat fizetnek

– tette hozzá.

A kormányszóvivő rámutatott "minden brüsszeli és egyéb támadás ellenére" is biztosítják Magyarország biztonságos energiaellátását, gázellátását, a lakosság rezsicsökkentett árait, és az ország halad afelé, hogy minél több zöld energiája legyen.

Szentkirályi Alexandra az európai parlamenti és az önkormányzati választásokról szólva megjegyezte: "2024-ben fontos döntések is várnak ránk, dönteni fogunk a magyar falvak, városok és Európa sorsáról is".

A magyarok erejére, bátorságára, összefogására idén is nagy szükség lesz ahhoz, hogy ahol kell, ott változást érjenek el – jelezte a szóvivő boldog új évet kívánva a magyaroknak és Magyarországnak.

Forrás: MTI

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Opus hatvanhatodik bejelentés a demens híveknek! Nehogy megijedjenek a nagyon magas januári nyugdíjtól!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nyírfa
A fideszes nőknek nem tesz jót a politika. Egyébként sem szépek, de egytől egyig hozzá csúnyulnak a Jucushoz.
Nessy
Opus hatvanhatodik bejelentés a demens híveknek! Nehogy megijedjenek a nagyon magas januári nyugdíjtól!
Nyírfa
@Nessy: Te, csak számolok, számolok, már vettem házat Floridában, befizettem egy dubaji körutazásra, adományoztam a határon túliaknak - ja, azt nem - költöttem cipőre 75 ezret kp-ben, 26-ot online, feltöltöttem a háztartást, és még mindig ötletelek, mire költsem a januárit. Hát nem igaz a mondás, hogy jóból is megárt a sok?
Nessy
@Nyírfa: Módosítani kell a műveletet! Nem beszorozni kell, minden esetben ! Egyszer megkapjuk, aztán megpróbáljuk beosztani!
Kovács Máté
Szentkirályi Alexandra a 13. havi nyugdíjat a Fidesz akkor ellenzékben nem szavazta meg,inkább kivonultak vagy be sem mentek szavazni róla már akkor is g...k voltak.
Most meg fényezik magukat ezzel minden percben,a Fidesz g..i volt és az is lesz.
Nyírfa
@Nessy: 15.37

Mondasz valamit. Hiába, no, több szem többet lát! Pénzből is. :)
balos
Azt kibaszott fideSSes tömeggyilkosok mikor adják a 14.havit?Megigérték azt is meg sok minden mást,ezt a megvédett 50ezer szavazó sajnos komolyan vette és bele halt!Félek,hogy most is erre játszik a kolostor disznó "társulata" esetünkben!Nem véletlen,hogy a önkéntes migráncsokkal próbálja a szekeret tovább tolni a kátyús nemzethy úton!Mert már azt a pénzt is ellopták amit a kátyára költöttek volna!
Nessy
@Nyírfa: Most gondolj bele, hogy én már csak fél szemmel látom a világot,azzal is egyre rosszabbul.
dr. prédikátor
a 6% mellé kapunk legalább 5 kiló krumplit is??? MEG EGY KILÓ LISZTET!!!
ittott
minden agyatlan ribanc, és faszfej ezt szajkózza fél éve. kit néznek hülyének? ott a tükör. kezdjék ott.
Nyírfa
@balos: 16.14

Igen! Akarom a 14. havit is! Ígéret szép szó, ha megtartják, úgy jó!
Inflációkövetést, svájci indexálását! Akarom! Most!
Nyírfa
@Nessy: 16.17

A te szemed lehet, csak egy, de az nem fél látni!
Nyírfa
@dr. prédikátor: 16.33

A liszt gluténmentes legyen, a krumpli rózsa, és illatozzon! A lista, hogy mi kell még, kint lesz az ajtókilincsen.
Nessy
@Nyírfa: A hívek arra már nem emlékeznek 2010 nekik régen volt! Akár csak Orbánnak a Liberális Internacionálé.
Ő egyébként is, amit hétfőn megígér, keddre elfelejti, szerdán le is tagadja!
Nyírfa
@Nessy: 17.11

Csütörtökön hadat üzen Brüsszelnek, pénteken engedélyt kér meghunyászkodni, szombaton bejelenti, hogy immár véglegesen legyőzte a liberális fősodort. Vasárnap megpihen, ahogy Isten is.
Eladott Ország
Levagyunk nyűgözve! Jah, csak ne kelljen a "közértbe" menni, ott másként számolnak. Megmondta annak idején: „Év végén, ha úgy vannak a számok, akkor emelek megint". Na, hát most majd "nem vannak úgy a számok". Mert egyes egyenlőbb állatok kicsit mélyebben nyúltak a közös bukszába. A számok pedig úgy lesznek, hogy ne kelljen emelni. Csak egy telefon és a KSH azonnal kimutatja a reálnyugdíjemelkedést. Az új főnök állása múlik rajta! A NER-ben csak egy telefon a Karmelitából a KSH-ba és az inflációból deflációt csinálnak. Feri bátyám az idén nem lesz nyócvanas’, vissza kellene adni úgy 60-at, abból a nyolcvanasból. A többin meg állampapírt kellene venni, arra meg már ihat hideg vizet is, de addigra azt is duplájára emeljük. Majd kiáll az ügyeletes nagyfejű és elmondja, hogy Brüsszel a nyugdíjemelésre sem küld pénzt és a háborúpárti baloldal ne áskálódjon. És lesz olyan idióta, aki ezt elhiszi. Na Feri bátyám! Nem jön a nyolcvanas! Hívja meg a puhost megint egy pohár direkt termőre. Kisérőnek egy kis metiles pálesz, hadd merevedjen tőle a dagadt geci.
NKF
Balos,balfaszok! Orbán ad valamit,Fletó meg elvett amit tudott!
Nyírfa
Jut eszembe: úgy tudtam, idén is februárban jön a 13. havi, de, ha már februárban utalják, az szuper! Ilyen Vityakormány nincs még egy a junióban, akárki meglássa!
Nessy
@KisTehen: Bocika drága! Júdás Jézus elárulásáért kapott 30 ezüstöt!!! Mi köze annak a nyugdíjhoz, ami akkoriban még nem is létezett?
Eladott Ország
Bevásárlás 10.000 ezer forintért régen és most ...
uploads.disquscdn.com/images/d435f0cb13293dbe27de1ea11ed3a1e10bcc50ed64b2f2dcdfe1dd7fae662d05.jpg?w=800&h=633
A forintról egy halfajta jutott eszembe : szardella ... szarnyalás éve
uploads.disquscdn.com/images/0a6ac7cd66c08adc00be5703868275b8638a2792bb688df10c9aa76c53bb7d4b.jpg?w=800&h=720
Így változik az életünk 2024-ben. Rosszabbul élünk, mint négy éve. A magyar rabszolgatartó diktatúrában a szopás örök, mint a szegénység. Most látom még az újévi köszöntőt sem sikerült elmondani Brüsszelezés nélkül. Gratulálok b*zdmeg. De hogy jóhírt is mondjak, egyszer minden véget ér és a szarból jut mindenkinek.
Eladott Ország
@NKF: ma, 17:38 ♣ Nézzél már utána, hogy Feri idején mennyi volt a forint árfolyama, az államadósság, infláció, és Feri nem vett fel fizetést, a tolvajcigánynak pedig bruttó 6,5 millió forint fölé nőhet a fizetése 2024 márciusából, ha bejön az előrejelzés, és valóban 15 százalékkal emelkedik az átlagbér! A geci 13.havi nyugdíjat sem adott 12 évig, csak a választás előtt. 12 év alatt sikerült az országból Európa koldusházát megteremteni, és telibeszarni a jogállamot, kiépíteni a diktatúrát, mely napról napra combosodik, etc...
simmering73
@KisTehen: Olyan érdekes mint Orbánod világnézete. Kár hogy nem tudsz gondolkodni, mert nincs mivel. Hatökör.
simmering73
@NKF: 17:38 Na te balfasz. Ezzel a hülyeséggel kár itt égetni magad. Hülyeségben vetekszel kis tehénnel. Mentségedre legyen mondva, te legalább kevesebbet sűríted itt a levegőt.
division
@Horizont: Nem sok, ez nyilvánvaló, de lehet hogy a pedagógusok sem kapnak többet mint 10%, mert Brüsszel...
Ezodabasz
@KisTehen: ma, 17:49 Húúú te állat! Mit ad 0rbán te marha? Tejet? Amit elvesz még abbólsem ad te szerencsétlen!
Hitelből abból szivesen adakozik, csak győzzed visszafizetni:)))
Nessy
@KisTehen: Mondja Bocika hallott a munkabéreket terhelő járulékokról, melyek egy részét a munkáltató, egy részét a munkavállaló fizeti??? Az, hogy 2010 után a NAV hajtja be, és a költségvetésbe folyik be, az már a hab a tortán!
justhpeter
2023-ban a fideSS lépett elő a legnagyobbat, már 2 TóthGabija van.
jáger laszló
Ne izélgessetek már!!
Találjatok ki valami mást,mert ez már unalmas!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Havanagi
Azt mondd kaszinóbanya,mennyit loptatok el a nyugdíjasoktól!
izéke
@Nyírfa: " A liszt gluténmentes legyen, a krumpli rózsa, és illatozzon! "
Itt már csak az ánuszrózsa illatozik :))))
izéke
@jáger laszló: nono,az izé és annak minden szinonímája jogvédett! :))))
Nyírfa
@izéke: 12.17

Van rózsavizem, kész vagyok segíteni a problémán! Világ proletárjai, illatozzatok!
Nyírfa
@izéke: 12.19

Már akartam mondani, milyen szép az avatarod! Olyan izés. De az ízlésesen!
izéke
@Nyírfa: sajnos a kép többi részét nem tölti be,pedig a bal oldalon putyin ül és szórja a lóvét a kurvájának aki úgy táncol... ;))) ahogy a tisztelt vendég kívánja
Pusztai
@Havanagi: kaszinóbanya!
Elröhögtem magam!
kereső
@izéke: 14:11 DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD...
Nyírfa
@izéke: 14.11

Valljuk be, van vér a pucádban! :))
Kíváncsi vagyok, mikor kezdünk óvatosabban fogalmazni. Ezt a lánczit is kalodába zárnám.
izéke
@Nyírfa: hááát,talán kissé valóban nyersen fogalmzok es megbotránkoztatok másokat,bocsánatot kérek :))) ( pirulós gif ) pucát pedig nem hordok ;))) az a széfben van :))))))))))))
izéke
@Nyírfa: van az a vicc,mikor a grófkiszasszony férjhez megy és nagyon izgul a nászejszakán. Mondja a férjének: kedves férjem,mutasd mar meg nekem hogy mi az a pénisz? A férj izgatottan letolja a gatyáját,mire a feleség: ááá,szóval olyan mint a fasz,csak kisebb :))))))
izéke
@Maccska: a szádból vettem ki cicus
Nyírfa
@izéke: 15.16

Óh, te kis hamis! :))) Hát a széfben tartod? :)))

15.20

Csúnya fiú! Csúnya! Nem is nézek oda! Hű, de fűtenek!
izéke
@Nyírfa: tudod miért van a farok mellett kétoldalt a fiúk lába? Mert minden fontos dolgot zárójelbe kell tenni ;))
Nanya
@Nyírfa: Támogatom a megnyilatkozást !
Mert ugye lehet valaki tányérnyaló,akár seggnyaló,de ,hogy ilyen rusnya legyen,súrolja a büntethetőség határát !
Na nem egyedi. A fidess tele van ronda némberekkel . Brrrrr...
Nyírfa
@izéke: 17.44

Nahát! Nem tudtam! Ezek szerint a zárójelben fontos dolgok vannak elrejtve. Ezért mondják, hogy isten útjai kifürkészhetetlenek. Már értem.
izéke
@Nyírfa: matekban is először a zárójelet kell felbontani majd jöhet az összeadás,szorzás,osztás,utoljára a kivonás :))))
Nyírfa
@izéke: 18,15

Nahát, miket tud meg az ember. Ez a holtodiglan tanulás igazsága. Hogy is mondta nagybecsű vezérünk, Orbán fejedelem, amikor átdübörögtünk a Vereckén? Azt mondta, intésül harcrakész törzsének: Tanulni, tanulni, tanulni, élethosszig. Aztán már nem kell. Majd kivonta kardját, szűgyén rúgta szegíny lovát, és így kiáltott: három gyerek, négy kerék, hatvan puszta, és enyém leszen a korona. Előre legények, 2024-ig meg sem állunk. Így is lett. Elérkezett 2024. Mit gondoltok, gyerekek, megáll-e a fejedelem, ahogyan jósolta?
Ezodabasz
@Nyírfa: +++ A fák sem nőnek az égig:)
Nyírfa
@Ezodabasz: tegnap, 22.30

Axiómákkal nem vitatkozom! :))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.