A magyar emberek biztonságát garantálja a 2024-es honvédelmi költségvetés – közölte a honvédelmi miniszter a Honvédelmi Minisztérium (HM) által az MTI-hez kedden eljuttatott közleményben.

A békepárti Orbánék célja 2024-re: Ütőképes, innovatív és high-tech Magyar Honvédség

Szalay-Bobrovniczky Kristóf hangsúlyozta: új távlatokat nyit a 2024-es költségvetés a Magyar Honvédség számára, ez alapján folytatódhat az európai szinten is egyedülálló haderőreform és több forrás jut az új évben a katonák megbecsülésére is.

A miniszter az idei költségvetéssel kapcsolatban kiemelte:

a cél változatlan, Magyarország egy eszközeiben modern, elszánt haderőt épít.

A magyar kormány továbbra is nemzetstratégiai célnak tekinti, hogy a jelenlegi biztonságpolitikai környezetben az ütőképes, innovatív és high-tech Magyar Honvédség hatékonyan tudjon reagálni a kihívásokra – tette hozzá.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf azt is kifejtette, hogy a 2024-es büdzsében a honvédelmi alap ismét garanciát jelent a honvédelmi képességek fejlesztésére. A források idén is biztosítottak lesznek, így minden haderőnem, valamint a katonák egyéni felszerelésének megújítása területén is folytatódhat a haderőfejlesztés – hangsúlyozta.

Kiemelte azt is, hogy az idei évben jelentősen emelkedik a védelmi iparhoz kapcsolódó feladatokra szánt költségvetés is. Az előirányzatok segítségével megvalósulhat az a cél, hogy a védelmi ipari szereplői önállóan is ki tudják szolgálni a haderő igényeit, így is erősítve a magyar gazdaságot. A haderőfejlesztés során az új eszközök beszerzése mellett kiemelt szerepet kap a védelmi innováció is.

A miniszter közölte, hogy folytatódik a Magyar Honvédség toborzókampánya, amely az eddigi számok alapján sikeresen támogatta és összehangba hozta a bővülő létszámot a Magyar Honvédség modernizációjával.

Az idei évben rendelkezésre álló források biztosítják a Magyar Honvédség NATO-n belüli jelentősebb szerepvállalását a nemzetközi hadgyakorlatok és a missziók keretében. Emellett a források kellő garanciát jelentenek a Magyarország által már teljesített, GDP arányosan 2 százalékos védelmi költségvetés NATO-elvárásának szinten tartásában – hangsúlyozta Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

Forrás: MTI

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Clavigo
@Maccska: Még mindig nem beszélsz magyarul,,te csíra ?
csak úgy....
@Maccska: a proppeller is fideszes,ugyanúgy mint te!
lusta
A high-tech technológiát csak jól képzett, tanult katonák képesek kezelni. A magyar katonák pont abból a munkaalapú társadalomból érkeznek, ahol a tudás semmit sem ér és az analfabéták száma rohamosan nő.
jáger laszló
A GDP pedig csak nő az innovatív, high-tech fegyverkezés hatására!!??
Én azonban kételkedem,pontosabban nem hiszem L ezt a +állapítást!
Ennek az LNkezője az igaz!!
Pénzkiadás az egész!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Sámannus
De ki ellen? Megsúgom, a hazája ellen, ahol a legnagyobb pusztítást végzi,a nyomorék agyhalott.
Eladott Ország
@Qqberci: ma, 09:29 ♣ A kiskunsági préselt malac lett magyarország étele ...
twitter.com/MartinSzucsi/status/1727727746988519690/photo/1
Clavigo
@KisTehen: Miért vagy te ilyen buta,,Riska ?
rücsü41
Nem új keletű állás pont ez amit a cikk címében leírtak!Már a görögök is megmondták a tutit, hogy ha békét akarsz készülj a háborúra!Mi is ezt csináljuk, és most haragudjunk görögökre?Minek ? A történelem az élet tanító mestere, és az élet bebizonyította , hogy a görögök jól gondolkoztak, de senki nem gondolta volna, különösen a világháborúk után, hogy a görögöknek még ma is igazuk van!
Eladott Ország
@KisTehen: Kedves barikák legyetek boldogok az új évben, nézzétek az M1TV-t és megtudjátok, hogy nagyon jól élünk, a csibe-far-hát helyett jut majd kurta farkú kismalac, úgy hívják O1G...
Ez a disznó túrja ki a narancsforradalmárok szerencséjét, de ne az enyémet...
twitter.com/janos_hary/status/1741717616870199587/photo/1
"Orbán láthatóan élethosszig akar posztján maradni és az általa követett vonal politikailag és gazdaságilag a teljes csőd felé viszi az országot. Értékalapú politika nem tapasztalható, minden döntés a hatalom megtartását szolgálja"... ( Kovács Zoltán, az Élet és Irodalom főszerkesztője)
Kovács Máté
Orbán uraság milyen szépen kigömbölyödött,a családját már saját lábra állította 100 milliárdból.A NER többi nagy családja is szépen lubickol a közpénzben.
MOCSKOS FIDESZ!
justhpeter
A kolostoramalac az igazi magyar jólét mutatója. Ami a fejéből hiányzik 40 centivel lejjebb megtalálható
justhpeter
Türkk-kipcsak-nindzsa kormány és szittya-kipcsak hadvezetés mellett jól fog mutatni egy innovatív, high-tech sereg, ami innovációként maga alól lopja majd ki a high-tech-re valót (is).
Sámannus
Hogyan használod az orszok ellen faszkalap? "Nem is érdekelni a kérdés és nem is értelmezni, mert a megadással egyidejűleg a töködet lövöd szét, vagy szaladni tajgába baxomgobát szedni vegyi öltözetben kempingőzni családilag ugyi, meg habonyosan kihúzni madat el a picsába.
Sámannus
@Maccska: Mert ő béke párti volt bazmeg!
Sámannus
@Maccska: Segg hülye vagy ki fizette a gripent amit a csüngőhasú vett szaros? Naugye. Sőőőőt még bővült is az üzlet. De mi a túró lesz a cseh gyárból, amivel a minisztráns urak gazdagodnak?
Lepényleső
2010-től hadakozik Brüsszel ellen,- milyen hazugság ez a nagy békepártiság,
ráadásul ők vissza sem lőnek,- attól itelligensebbek,- inkább fizetnek a revolverezőnek?
lampa laz
Dagadt rozmár, akkor most figyelj, h mit mondott az egyik példaképed!
"Sok ország ment már csődbe, amelyik a hadászatra erején felül költött, de még egy sem, amelyik az oktatásra." Klebelsberg Kuno
lampa laz
@lusta: (9:04) Az első mondatodhoz, pont azokat a katonákat rúgta ki ez a féllábú ólomkatona, akik a mai kornak, technikának megfelelő felkészült tudással rendelkeztek.
rücsü41
Tegnap láttam egy tv műsort hol különböző nézetű emberek vitatkoztak a sorkatonaság újbóli bevezetéséről.Volt ott mindenféle nézetű ember akik megegyeztek abban, hogy ma olyan a helyzet hogy z embereket már gyermek kortól fel kellene készíteni haza védelmére, és én szerintem majdnem mindegyik jelenlevő érvelésében volt olyan ami nagyon is elfogadható és e szerint kellene haza védelmét megszervezni.Erről kellene egy országos konzultáció, és ha ennek alpján eldöntötték, hogy ezt hogyan kellene megszervezni azt mindenféle és vezetésnek meg kellene valósítani!%Csak így lehetne valamennyire sikeresen védeni hazát, mert ahogy csak így lehetne megvédeni magunkat és országunkat!Az én véleményem is az hogy a haza megvédése minden magyar kötelessége, és sokkal, eredményesebb az aki előre félkészül harcra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.