677 millió forintból épült egy 12 fős bölcsőde Kazáron, egy határmenti, 1600 fős nógrádi faluban. Azaz egy férőhelyet 56 millió Ft EU-s támogatásból sikerült megépíteni – írja a Facebook-oldalán Hadházy Ákos.

Gigamutyit leplezett le Hadházy: 677millióból épült 12 fős bölcsöde – A fideszes urak is érezték, hogy ez problémás

A KSH szerint Nógrádban egy új ház négyzetméter ára 650 ezer forint körül van. Ennek az épületnek a teljes alapterülete (folyosókkal, tornaszobával együtt) kb 300 nm, tehát 2.25 millió/nm, azaz durván háromszoros áron sikerült építeni.

A politikus szerint ha ez sem lenne elég, ennyiért egy óbudai vadiúj luxus villa pont ugyanannyiba kerül, mint a kazári bölcsi.

Mondjuk utóbbin nem láttam márvány borítást, biztosan belülre tették...Még egy szempont: ennyi pénzből piaci áron mind a 12 dednek építhettek volna egy 80 négyzetméteres jó minőségű lakást...

- írta a politikus.

Azt írtam a poszt elején, hogy ez rekord: valóban számos méregdrága bölcsit láttam az országban, jópárat szóvá is tettem, de ez mindent visz. Könnyen lehet azonban, hogy világrekordról is szó van. Egy gyors internetes kereséssel idén átadott osztrák bölcsikről szóló cikkekben azt találtam, hogy tényleg lehagytuk Ausztriát is: többnyire a kazárinál fele áron, dupla férőhellyel építettek bölcsiket a sógorok, dehát nekik nem olyan fontos a család, meg a gyerek, ugye. 

Ami viszont a legpofátlanabb:

az alapkőletételeken a fideszes urak is érezték, hogy ez az ár egy picinykét problemás lehet.

A polgármester el is mondta, hogy eredetileg kevesebből tervezték, de a beruházás kivitelezéséhez a környék talán egyik legnagyobb többletköltség-igénylését hagyta jóvá számukra a Pénzügyminisztérium a térség országgyűlési képviselője és a megyei önkormányzat elnöke közbenjárásának köszönhetően.

Értik? Maga a polgármester ismeri be, hogy fideszes politikusoktól függ, hogy egy EU-s beruházás kap-e plusz pénzt, vagy nem. Egy országgyűlési képviselőnek természetesen ehhez SEMMI köze nem lehetne.

- írta.

Természetesen nem vitatja azt senki sem, hogy az elmúlt évben jelentősen nőttek az árak az építőiparban. De ahhoz azért pofa kell, hogy így is szétlopjanak egy beruházást és még dicsekedjenek is vele.

Okostelefont vennél? Ezzel a videóval segítünk eligazodni a telefonok útvesztőjében.

Forrás: Facebook

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

izéke
Végülis kaphattak volna konténerbölcsit is... de tényleg nem sajnálom tőlük,legyen benne sok gyerek és legyenek ott boldogok! De mi indokolta az ekkora költségeket? Mennyi ment vissza a főispáni hivatalba?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
izéke
Végülis kaphattak volna konténerbölcsit is... de tényleg nem sajnálom tőlük,legyen benne sok gyerek és legyenek ott boldogok! De mi indokolta az ekkora költségeket? Mennyi ment vissza a főispáni hivatalba?
Péter2
Nemzethy dolog történt = közpénzlopásra derített fényt Hadházy már a sokadikra , védi a közpénzt,hogy oda kerüljön ahová kell ,ne fideszes férgek zsebébe . Ezt is dokumentálni , hogy rendszerváltás után ne , hogy megússzák a nemzethyek a bűncselekményt .
Billibácsi
Tisztelt Don Quijote! Amíg a szélmalmot a kormánypárt működteti ne számíts semmire! Sem Te, sem azok a jóérzésű emberek akiknek ez bántja az igazságérzetét, pártállástól függetlenül.
Béla333
Csak úgy kérdezem: Kazáron a helyi önkormányzatban egyetlen egy ellenzéki képviselő sincs? Miért nem ők üvöltik világgá ezt a mérhetetlen szemétséget, miért csak Hadházy végzi az ellenzék munkáját?
izéke
@KisTehen: remélem az elvtársaid ellopják a létfontosságú dolgaidat is,amik eddig életben tartottak,lilatehén
nejlontacskó
@Pegero: akkor ez így, rendben is van?
nejlontacskó
@KisTehen: az a baj veletek, buta, sötét fityisz marhákkal, hogy nem az a rohadék a Fidesz oldalon, aki a szemeteket is kilopja, hanem az, aki megpróbál tenni ez ellen!
Persze, az érveitek is, ehhez mérten, a mocskolódásban ki is merülnek...
Ezodabasz
@Pegero: ma, 19:39 Pont ez a baj te pöcs! Nap mint nap leleplez egy mutyit, talán ez a probléma Hadházy-val vagy maga a mutyi??? Jaa az téged nem zavar ha benne vagy ugyi? @Pegero: @KisTehen: Ti miért hisztek a szemeteknek(tolvajoknak)??
Kapjatok már a fejetekhez!
Sámannus
Ott a munkakerülőket fizetik a legjobban azé!
Ezodabasz
@Pegero: 2133 Naa épp azt a soksok mutyit azok vizsgálták ki akik szintén résztvesznek benne. Nagyon ciki nem?
Fehérgalléros, öltönyös nyakkendős bűnözők keze alá dolgozik a rendőrség, bíróság, végrehajtó maffia...
Ne vicceskedj már vakhangya! A korrupcióellenes munkacsoportnak semmi dolga, csak falazni a tolvaj 0rbán rezsimnek...itt minden rendben ugye te fasz?
Szarházy Mákos
Az a gond, hogy nem te építetted??? Hááááááááát! Korábban kellet volna okosabbnak lenni! 2006-13 időszakban rossz döntéseket hoztál !!!
Ezodabasz
@m73: :)))) Még egyet odabaszok neki, mert kell neki!
Nessy
Kis Hazánkban, ha az illető tudja, kinek, hol mennyi az "ajkotmányos költség", akkor olyan többszörösen túlárazott számlát áálít ki, amilyet nem szégyell, illetve amennyi uniós pénzt kapott ! Hiszen, ha kegyenc, akkor "védett" minden vizsgálat ellen! A bigott hívek meg arra kiabálnak kígyót, békát, aki napvilágra hozza a mutyit!
Ezodabasz
@Pegero: 2219 Köszi! Hit nélkül fogok inkább megdögleni, ez kb ugyanolyan ahogy Te hittel és áhitattal mész a pokolba, vagy a mennyekbe, vagy nemennyekbe? Boldog újévet neked is!
Ezodabasz
@KisTehen: 2259 Sokmindent leleplezett, de minden megy tovább. Vadkapitalizmus, szabadrablás...minden az 0rbán rezsim kezében van. Ennek nem lesz jó vége! Magasről lehet nagyot bukni ugye tudod?
balos
@Horizont: Ennek a családja beleült a szaros dézsába és élvezik,hogy a nyakukig ér a nemzethes urak szarja!Van aki így érzi magát jobb madgyarnak!
izéke
@balos: ha csak a nyakukig érne,de az orruk is alig látszik ki belőle és élvezik ha hullámzik
balos
@izéke: Ez is lehet egy szempont!Így legalább nem érzik a meggyilkoltak "illatát"!
Béla333
"...ennyi pénzből piaci áron mind a 12 dednek építhettek volna egy 80 négyzetméteres jó minőségű lakást..."

Már rájöttem: a hülyemagyar maffiahívők ezért szavaznak ezekre, mert azt hiszik, hogy ez lesz nálunk az egész országban: minden bölcsis családostól beköltözhet egy 80 nm-es lakásba...!
Valaki szólhatna nekik, hogy ez baromság! Ez csak a lopásról szól!
CsipkeRózsa
@KisTehen: Honnan veszed a bátorságot, hogy mindenkivel ilyen szemét módon beszélj? Kinek, minek képzeled magad?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.