Költségvetési csalás gyanúja miatt indított nyomozást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a zsadányi kerékpárút befejezési munkálataival kapcsolatban – derült ki Polt Péter Hadházy Ákosnak adott válaszából.

Feljelentés lett Hadházy Ákos kérdéséből
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Hadházy Ákos közösségi oldalán számolt be arról, hogy "nyomozás indult a zsadányi oszlopokkal tűzdelt bizarr “bicikliút” még bizarrabb közbeszerzése ügyében".

Mint írja, az Átlátszó cikke után levelet írta Polt Péternek, aki azt “feljelentésnek értelmezte”, a NAV pedig nyomozni is kezdett.  

Olyan cégek is pályáztak a kivitelezési munkákra, amelyek nagy valószínűséggel nem lettek volna alkalmasak azok elvégzésére. A céljuk csak az ajánlatok benyújtásáért járó uniós támogatások lehívása lehetett, ami felveti a csalás gyanúját – írja az Átlátszó.hu.

Hadházy Ákos szerint azért nagyon ne örüljünk,

az új rendszer viccesen cinikus és korrupt maradt: annyi a változás, hogy ezentúl 600-600 ezer forintot kapnak a manipulált közbeszerzéseken alibi ajánlatokat tevő alubi cégek ( tehát az EU örülhet, mert látszólag lesz verseny, de csak annyi történt, hogy ezentúl az EU fizeti a csalás

- fogalmazott bejegyzésében.

További részletek itt olvashatóak.

Forrás: Átlátszó

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bence
Ilyen népnyomorító , tolvaj kormánya nem volt még az országnak !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bence
Ilyen népnyomorító , tolvaj kormánya nem volt még az országnak !
Nessy
Aztán majd kideríti a rendőrség, meg Polt, hogy nincs itt semmi látnivaló!
Dr. Proktor
@KisTehen: Ákos nem jó házmester, de viszont te jó vazallus vagy...
izéke
@Maccska: vagyis ha egy műkörmös,vagy egy informatikus esetleg egy tavaly alapított egyszemélyes kft indul egy útépítési pályázaton,az teljesen rendben van és reális.
izéke
@Maccska:
" Olyan cégek is pályáztak a kivitelezési munkákra, amelyek nagy valószínűséggel nem lettek volna alkalmasak azok elvégzésére. A céljuk csak az ajánlatok benyújtásáért járó uniós támogatások lehívása lehetett, ami felveti a csalás gyanúját "
Itt nem az általad felvázolt eset volt. A te esetedben a többi pályázó nem kap hatszázezer forintot.
izéke
@Maccska: gondolom a hatszázezer azért van,hogy bíztassa a cégeket a pályázaton való elindulásra,hogy valóban legyen verseny.
kereső
Egy nyomozást megérne a 12 fős bölcsőde 662 milliója is. Mert amit láttunk a képeken az nem került többe 70-80 millánál. Kinek fogott qrva vastagon a "ceruzája"?Ez mát 90%-os lopási arány.
Dr. Proktor
@izéke: Van egy ismerősöm, beruházó volt a múltban. Az érajánlatok közül eleve kidobta a legolcsóbbat és a legdrágábbat, ezután kezdte értékelni a maradékot, de ott sem azt nézte hogy melyik a legolcsóbb, hanem azt hogy melyik tudja a munkát elvégezni a legköltséghatékonyabban...
Most vagy a legolcsóbb nyer ha nincs hátszél, vagy Lőrinc!
izéke
@kereső: hát nem a polgármester,inkább főispáni magasságokban érdemes keresgélni
izéke
@Dr. Proktor: van meg olyan,hogy legolcsóbb??? Csak meszáros van,vagy egy másik orbán stróman,hogy ne legyen feltűnő. Mindenhogy vitya zsebe dagad.
Dr. Proktor
@izéke: Mondom: a "múltban"... akkor még kialakult egy normális gyakorlat a nyolcvanas évekre, de O1 regnálása alatt ez meg lett szüntetve.
Mészáros mindent visz, megszünt a "ne mi nyerjük a legtöbbet!" kezdeti "visszafogottsága"!
izéke
Tojástermelő és adószakértő is jelentkezett a kerékpárút építésére, a gyanú szerint csak azért, hogy már az ajánlatok benyújtásáért is járó uniós pénzt megszerezzék. Hadházy Ákos képviselő kérdését a legfőbb ügyész feljelentésként értékelte, a NAV már nyomoz is az ügyben.

Költségvetési csalás gyanúja miatt indított nyomozást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a zsadányi kerékpárút befejezési munkálataival kapcsolatban – derült ki Polt Péter Hadházy Ákosnak adott válaszából. Az adóhatóság azután indított eljárást, hogy a független képviselő írásbeli kérdését a legfőbb ügyész feljelentésként értékelte és a NAV-nak továbbította.

A zsadányi kerékpárútról korábban Hadházy Ákos is beszámolt, és az Átlátszó is megírta az ügy visszásságait. Az ellenzéki politikus írásbeli kérdésében emlékeztetett: „számos állattenyésztő, adószakértő és informatikus nyújtott be ajánlatot az építkezésre, köztük olyanok, akik egyértelműen alkalmatlanok lettek volna a feladat elvégzésére”.

Hadházy ismertetőjéből kiderül, hogyan fordulhatott elő, hogy már az ajánlatok benyújtásáért is járt uniós pénz. Úgy, hogy 600 ezer forintos ösztönző átalánytámogatást tűztek ki a kerékpárút befejezéséhez, amit a munkát meg sem nyerő, csak arra jelentkező is felvehetett. Hadházy szerint 29-en meg is kapták a 600 ezer forintot. Így számításai szerint

a zsadányi kerékpárút összesen 32 millió forintjába került az EU-nak, miután az építkezés 15 milliót, a támogatások viszont 17,4 millió forintot emésztettek fel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.