Baán László a Szépművészeti Múzeum főigazgatója a hvg360-nak adott interjújában beszélt arról, nem szánnak kormányzati funkciót a Budavári Palotának.

Nem szánnak kormányzati funkciót a Budavári Palotának, kiderült, mi lesz belőle
Fotó: MTVA/Róka László 

Mint kiderült, múzeum lesz belőle.

Az épület – amiben ma még a Magyar Nemzeti Galéria található – felújítása után szabadon látogatható lesz – írja a hvg.hu.

Baán azt is elmondta, a mai technológiák segítségével, a korabeli tervek és dokumentumok birtokában építészetileg hitelesen vissza lehet állítani a Palota háborús pusztítás előtti állapotát.

Forrás: hvg.hu

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
izéke
Felújítás után megkapja tiborc,vagy lázár elajándékozza,esetleg lesz belőle egy újabb hatvanpuszta...
Dr. Proktor
Ideiglenesen - de ezt nem tette hozzá!
izéke
@Maccska: ha az lesz,akkor az első leszek,aki beleszarik. Aztán jöhet az a szép szád amivel nyalod orbán seggét,dícsérte is a múltkor...
nemkati
Nekem, mint laikusnak, tetszik az elképzelés, főleg ha tényleg nem "mindenáron régi, de sok betonnal örök időkre bebetonozott" elképzelés valósul meg.
index.hu/kultur/jardasziget/2022/12/19/budapest-var-kiralyi-varpalota-rekonstrukcio-hauszmann-szent-gyorgy-ter-rekonstrukcio/

Mostmár csak 0rbánt és Novákot kellene kipaterolni a környékről is, hogy végre az egész terület mindenkié lehessen. Na meg a Hadtörténeti múzeum borzalmas betontömbjét is vissza kéne bontani még az elkészülés előtt. A Belügyminisztérium és a Pénzügyminisztérium sem erre a területre való.
Nyírfa
Ha Orbán nem cuccol át, engem már nem is érdekel.
nemkati
@Maccska: Gyurcsány is rengeteg mindent épített, nem kéne hazudozni. És ugyan sorold már fel, milyen pénzt tüntetett el? Te komolyan nem látod, mi folyik ebben az országban, vagy csak annyira gyűlölöd az ellenzéket, hogy rettegsz, hátha ők kerülnek egyszer hatalomra? Ha egy ellenzéki párt kerülne hatalomra, bármit tehetne, soha a büdös életben nem tudná utolérni ennek a fidesz-kdnp bandának a gazemberségeit. De nyugodj meg, ők soha nem tarolnák le a saját hazájukat, mint ahogy a most hatalomban levők ezt teszik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.