Az államtitkár közlekedési bejegyzése okozott heves reakciókat a VEKE (Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület) vezetőjében és másokban is – írta meg a 24.hu.

A VEKE vezetője is keményen beleszállt a közlekedési államtitkár posztjába

Nagy Bálint, az Építési és Közlekedési Minisztérium közlekedésért felelős államtitkára beszédet mond az M44-es gyorsforgalmi út részeként épített, a Bács-Kiskun vármegyei Szentkirályt elkerülő út avatásán 2023. december 19-én. Fotó: MTI/Ujvári Sándor

Nagy Bálint, a közlekedésért felelős államtitkár kijelentéseit a VEKE elnöke, Dorner Lajos, nem hagyta szó nélkül. Az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Dorner kemény jelzőkkel illette az államtitkár legutóbbi bejegyzését.

Szerinte ha az államtitkár magától írta a bejegyzést, akkor „ezzel öngyilkosságot követett el”, ha a kezébe adták, akkor ő lesz a bűnbak. „Mert akkora marhaságot nem lehet leírni”.

A 24.hu szerint a vita továbbra is a közösségi közlekedés tarifarendszer-váltásáról és a Budapest-bérlet megszüntetéséről szól. Nagy Bálint szerint nem tragédia, ha valaki MÁV, Volán vagy HÉV járművön szeretne utazni, mert egyszerűen megveheti a vármegye vagy országbérletet, ami már milliók által használt megoldás.

A VEKE elnöke a rendszerben tapasztalt "óriási mértékű tudatlanságról" beszélt, és kritizálta a minisztérium jelenlegi vezetését, amelyet vidéki származású személyek alkotnak, akiknek kevés tapasztalatuk van a központi régióról. Dorner Lajos szerint a poszt sugallja az "elemi gyűlöletet", amit a főváros iránt éreztetnek.

Az államtitkár kritikájának egyik fő pontja a normatív támogatás volt, amit Budapest kap a közösségi közlekedés üzemeltetésére. Nagy Bálint szerint a főváros túlzottan kéri a támogatást, és ez a vidéki területek rovására megy.

Dorner Lajos viszont azt mondja, hogy Budapest jogosan kapja a legnagyobb támogatást, mivel az önkormányzat üzemelteti a metrókat, ami jelentős költségekkel jár, amit a központi költségvetés is elismer.

A VEKE vezetője kifejezte szkepticizmusát a fővárosi vezetés képességével kapcsolatban, és úgy véli, hogy a sajtó és a közvélemény fogja megoldani a problémákat, mivel szerinte a főváros vezetése nem képes erre.

Forrás: 24.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Ha egyszer az államtitkár nem odavaló !
balos
@justhpeter: De bizony!Az állatkertbe a krokodilok szívesen látják a reggeli csomagban!
jáger laszló
+ oldás pedig lesz +lássátok!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Sakk Matt
...

Kuncze az ATV-n: Ha az állam (MÁV-VOLÁN tulajdonos) tartozik 12 MRD normatív támogatással Budapestnek, a főváros pedig a MÁV-VOLÁN (állam) felé 2 MRD forinttal, akkor adjon 10 MRD forintot az állam a fővárosnak, oszt jó napot!
justhpeter
@Sakk Matt: A mostani kormányhoz képest egy Kuncze - Torgyán páros maga a szellemi magaslat !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.