A közigazgatási és területfejlesztési miniszter Sümegen mondott beszédet.

Navracsics: „A virágzó közösség alapja az összetartás”

Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, a térség fideszes országgyűlési képviselője beszédet mond Sümeg várossá nyilvánításának 40. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen a Kisfaludy Sándor Művelődési Központban 2024. január 6-án. Fotó: MTI/Katona Tibor

Navracsics Tibor szombaton, a Veszprém vármegyei település újbóli várossá avatásának 40. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen emlékeztetett arra, hogy 1984-ben Sümeg visszakapta városi rangját, amit évszázadokon át kiérdemelt, és amelyért generációk dolgoztak.

A miniszter megemlékezett arról, hogy 40 évvel ezelőtt az akkori Magyarország bocsánatot kért Sümegtől a méltánytalanság évtizedeiért, amelyek 1945 után sújtották a Veszprém vármegyei települést.

Navracsics hangsúlyozta, hogy a nehézségek ellenére Sümeg nem hagyta magát megtörni, és a polgárság összefogott a településért.

A miniszter rámutatott, hogy Sümeg ma nagy lehetőségek előtt áll, különös tekintettel a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programban elért eredményeire.

A jelenben élők kötelessége, hogy elődjeikhez méltó módon tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy Sümeg ismét elfoglalhassa méltó helyét a jelen és a jövő kultúrtörténetében, gazdaságában, társadalmi életében

- tette hozzá a miniszter.

Sümeg polgármestere, Végh László, köszönetet mondott elődjeinek a város elmúlt négy évtizedéért, amely során Sümeg abszolút élhető, 21. századi kisvárossá vált a rendszerváltás utáni nehézségek ellenére. 

Forrás: MTI

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
A fideSSben az összetartás alapja, hogy időben jöjjön a közpénz, amit ellophatnak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jáger laszló
Kitartás
Éljen Szálasi után szabadon
Összetartás
Éljen Orbán!!??
+kockáztatom!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Yoda69
A fideSSben az összetartás alapja, hogy időben jöjjön a közpénz, amit ellophatnak.
human
A Fideszenk semmi köze nincs már a polgársághoz. A polgárság önálló gondolkodást, önálló cselekvést jelent. A fidesz hatalmi központosítása egyészen egy személyre visszavezethetően szembe megy a polgárság lényegével.

A közösségek szétverését nem akarom csak a fideszre fogni. Megkezdődött ez már 2010 előtt is. De látványosan és nyíltan 2010 óta rombolja a közösségeket szét a fidesz. Lázár Jánost kellene csak idézni aki Hódmezővásárhelyen többször is elmondta, hogy amíg a város nem a fideszre szavaz addig ne is várjanak jelentős támogatást.

A Fidesz értelmezésében az összetartás azt jelenti, hogy vagy azt vallod amit ők vagy kussban maradsz. Valamint nincs kibeszélés, nincs kritika.
balos
@human: Hát az "összetartás" szó jelentése a nemzethy oldal szájából kicsit hajaz a "kitartás" köszöntéssel gyilkolók elme háborodására!Persze őket összetartja az ezer éves urizálók gyilkosságának folytatása!Sajnos addig itt sem lesz BÉKE amíg hozzáférnek az ingyen pénzhez!Utána meg azért fognak sírni,mert a munka frontján kellene megélni!
human
@balos: Ó bár megélném azt a napot mikor ez a rendszer végetér és az addig kormányzati hátszéllel működő válalkozóknak a valódi piacról kell majd megélni. A vergődésüket szeretném látni.
Persze illúzióim nincsenek a felől, hogy az Orbán család már élete végégi multimilliárdos marad a papától egészen a dédunokáig. De a kishalak akik csak pár százmilliót tudtak összekuporgatni azok itt fognak ragadni határon belül.
Nessy
Ez "megható" szónoklat annak a kormánynak a tagjától, aki minenki, mindenkivel összeugraszt, aki naponta újabb és újabb gyűlölet célpontot jelent be.
fideszes gyökér
Mindenkinek a kurva annyát!
A dumaszínházi gecik pedig tolják fel maguknak a keresztet!

Ennyit erről.
Clavigo
@human: a dagadt Szartartály sem úszhatja meg,ha vége lesz ennek az agyrémnek.
balos
@Yoda69: Eljö megint az az idő mikor a felkapaszkodott fideSSes nyilasok egymás szarát fogják zabálni a szeméttelepükön!
balos
@Dr. Proktor: Azért a nemi életük is elég árulkodó!szájer kaleta és a sor hosszú,mint a nyelvük a keleti seggben!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.