Az NGM is reagált a visszaesést mutató bolti számokra.

Nagy Mártonék szerint jó hír, hogy több pénzt költenek a magyarok – Még akkor is, ha kevesebbet vásároltakMTI/Balogh Zoltán

Tovább esett a bolti forgalom novemberben

– jött ki a friss KSH-adat, de ez nem akadályozta meg a Nemzetgazdasági Minisztériumot abban, hogy egy hurráoptimista közleményt adjon ki. A minisztérium azzal büszkélkedett el, hogy 1602 milliárd forintot költöttek a magyarok novemberben, ami éves alapon 50 milliárd forint növekedést jelent.

A Nemzetgazdasági Minisztérium jó hírnek tartja, hogy több pénzt költöttek a boltokban az emberek, mint egy éve, még akkor is, ha ezért kevesebbet vásároltak – tudatta a hvg.hu.

Ezzel 2023 első 11 hónapjában a kiskereskedelmi forgalom értéke már közel 1300 milliárd forinttal haladta meg az egy évvel korábbit

– tette hozzá a tárca. Ezek a számok valóban igazak, de nyilván azért költenek az emberek sokkal több pénzt, mint egy éve, mert minden drágult közben. Nem véletlen, hogy a KSH a legfontosabb adatként nem a forintban számolt költést mutatja, hanem azt, hogy mennyi árut vásároltak ezért a pénzért, márpedig ebben a mutatóban jókora visszaesés látszik éves átlagban és novemberben is.

Forrás: hvg.hu

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sakk Matt
Nagy Márton szerint ha sok óvszert vásárol, de csak hébe-hóba áll fel a pöcse, az sok dugást jelent.
Fáj, hogy ezek milyen pofátlanok :(
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jesz
Viszont dől a fogyasztási 27% adó... Ez a lényeg...
Ebből lehet költekezni.. Őé
jáger laszló
Ez akkor +hír,ha csökkenő infláció mellett a reálkeresetek nőnek és a forint árfolyama is javul!!
Különben baszhatjuk!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Nessy
Nagy Márton, ön állítólag közgazdász, pénzügyi szakembró! Hallott az érték,ár,volumen indexekről?? Aktok talán nem mondana ilyen orbtális ostobaságokat!
gazdag dezső
Hát elkapott egy nagyon vicces dolog .Gondokodáspolitikai államtitkár létezik ilyen .!!Nagyon vicces ! Mit lehet még kitalálni ,hogy minden jóbarát fideszesnek legyen jólfizető állása .Ilyanok akik életükben m ég nem dolgoztak ,úgy ,hogy produktiv munkát végeztek volna .Nem is értenek semmihez ,csak a nagy szövegeléshez .Tisztára nevetséges ! De nincsen oktatási,és egészségügyi miniszter !!Tönkre is tették teljesen .
rücsü41
Marci!Ez csak az eladóknak jó, mert több pénzért kevesebbet vásárolni , az ciki dolog, s ebből csak elszegényedés lesz!Nem egy üzlet ember eszével gondolkozol!
gazdag dezső
Ha többet költesz ,akkor több a bevétele az államnak a 27%-os áfával ! Miért lenne érdeke leszoritani az inflációt ,?Az már a kutyát sem érdekli ,hogy a több pénzért sokkal kevesebb árút kap. Mert ami nagyon kell ,azt kénytelen megvenni a család ameddig birja a pénzével! .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok