Úgy tűnik, nem a mostani EP-választás hozza meg az áttörést az új jobboldali erőknek.

Megfejtették Orbán Viktor nemzetközi sikerének titkát, de van egy rossz hír is a fideszeseknek

Kép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán 

Az új jobboldali erők idén még nem lesznek képesek új politikai tömböt létrehozni Európában – állítja Lakatos Júlia, a Méltányosság Politikaelemző Központ nemzetközi igazgatója, aki a hagyományostól eltérő konzervatív erők szerepét tanulmányozta. Lakatos az Indexnek arról beszélt: szerinte Orbán Viktor, valamint az általa inspirált új jobboldali erők sikeresek, mégpedig azért, mert az európai fősodor nem hajlandó szembenézni a társadalmi elégedetlenségekkel és csupán ideológiai alapon politizál.

Orbán Viktor álláspontja szokatlannak tűnhet, azonban sem az Európai Unió történelmében, sem a magyar történelemben nem egyedi. Ha a magyar történelem tükrében nézzük az eseményeket, akkor a jelenben megismétlődni látszó örökös küzdelmet látunk. Vagyunk mi, magyarok, akik védekezünk keleti irányba, és a Nyugat nem fogad be, nem is ért meg minket. Korábbi politikusaink szándéka is az volt, hogy a Nyugat ismerje el az érdemeiket, és egyenlő partnerként kezelje őket. Ez az akarat tükröződik a mai magyar politikában is, amikor a kormány több tiszteletet követel az Európai Uniótól. A két fél számára létezik találkozási pont, hiszen vannak olyan kérdések, amelyekben egyeznek az érdekek, de azt is látnunk kell, hogy a felek nagyon eltérő perspektívából szemlélik a világot

– mondta Lakatos. A magyar miniszterelnök álláspontja mélyen a magyar politikai kultúrában gyökerezik, a történelmi hagyományainkra épül – tette hozzá az elemző –, és éppen ezért sok hazai választónak ismerős, otthonos lehet, miközben egy külföldi számára teljesen ismeretlen és emiatt érthetetlen.

A politológus úgy véli, hogy csak abban az esetben közeledhet a magyar vezetés és a nyugati fősodor álláspontja, ha kölcsönösen belátják: a két szemlélet teljesen eltérő, más történelmi tapasztalatokból építkezik, ezért más az Európáról alkotott felfogásuk is.

Forrás: Index.hu

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
@KisTehen: Az angolok nem ezert leptek ki, sot mar fontolgatjak a visszalepest.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
nyugat nem csípi a politikai rózsa sándorokat, - aki 0rbánnal szövetkezik annak megszöknek a választói,hiszen már nyugaton sem titok az 0rbáni
harácsolás,lopás,rablás,hazudozás!
human
Persze, hogy nem fogadja be ezt KORMÁNYT nyugat. Ha van egy szomszédom aki rendszeresen lop a kertemből, a hátam mögött állandóan szid azt miért is kellene keblemre ölelni? Ez nem meg nem értés a részemről, hanem elfogadhatatlan viselkedés az ő részéről.
Lepényleső
...ahogy sikeres Vlagyimir,Dzsongun,vagy volt Adolf,Joszif,Nikcolae,stb.?
Sakk Matt
@KisTehen: A britek java azt sem tudta, mire szavaz a Brexitnél!
Yoda69
@KisTehen: Egy nagy szart. Volt egy egy olyan populuista miniszterelnokuk, mint orban, aki abbol csiholt szavazatokat, hogy az embereket egymasnak uszitotta. Unio parti es unio ellenes csoportra. Mivel a brit egy eloregedo tarsadalom, igy azok az idosebb koruak kerulte tobbsegbe, akik a regi idoket szerettek volna visszahozni, amikor a kilepesre szavaztak. Ezzel jo kibasztak a next generation-nal, azota mar 70%-uk el is hunytm a miniszter meg lelepett. Viszaont a szar a nyakukba maradt. De ha a brittek ugy dontenek visszaternek az Unioba, akkor az EU szeretettelk fogja oket varni. Ellenben velunk, ha mi kilepunk eselunk se lesz visszaterni. O1G ezt lintezte nekunk.
jáger laszló
A siker titka a gumigerince!!Olyan gyurmafigura,könnyen alakítható!!
csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.