Szombaton több szervezet demonstrált Budapesten, a Belügyminisztérium épülete előtt. A demonstrációt az Egységes Diákfront, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), a Fridays For Future Magyarország, a Hang, az ADOM Diákmozgalom, az Országos Közös Akarat és a Civil Bázis szervezte – írja a HVG.

"Szánalmas, hogy a kormány az uniós támogatásoktól tette függővé a pedagógusok bérét" – Nyílt levelet küldtek Rétvárinak
Kép: YouTube

Szánalomra méltónak tartjuk, hogy a kormány, aki megtesz mindent szuverenitásának védelmében, az Európai Unió által biztosított támogatásoktól tette függővé a magyar pedagógusok bérét, saját bevallása alapján

- írta nyílt levelében az Egységes Diákfront Rétvári Bencének, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkárának. 

A tüntetésen az Egységes Diákfrontot képviselő Perlaki-Borsos Noel azt mondta:

a kormány máris igyekszik kihátrálni a tanárok felé tett vállalásaiból.

Szerinte nem igaz, hogy „brüsszeli papírcetliken múlna” a béremelés fedezete, ilyenekre nem lehet hivatkozni, miként emberek megélhetésével sem lehet szórakozni. Rétvári Bence erre reagálva közölte:

szombaton végképp leleplezték magukat a pedagógustüntetések szervezői, mert szerinte valójában nem a béremelésért, hanem politikai okokból szerveznek demonstrációkat és sztrájkokat.

Véleményét azzal indokolta, hogy a béremelésről szóló jogszabályok megjelenése után is folytatták a béremelésért indított tüntetés sorozatot.

Nekik nem a tanárok és óvónők fontosak, hanem a kormány elleni tiltakozás

– állította.

Erre reagált az Egységes Diákfront, Rétvárinak küldött levelükben azt írják, hogy semmilyen külső erő nem befolyásolja akcióikat, véleményüket.

Sajnálattal vettük észre, hogy az Államtitkár Úr nem követte elég figyelmesen a tiltakozásokat, hiszen akkor tisztában lenne azzal a ténnyel, hogy a béremelés csupán az egyik, és nem az egyetlen követelése a megmozdulásoknak. A kormányzat ellen azért tiltakozunk, mert gátolja követeléseink teljesítését és, mert a probléma megoldására való törekvést sem mutat, különösen a Belügy- valamint a Kulturális és Innovációs Minisztérium. Mi annak reményében folytattuk megmozdulásainkat, hogy erre az ellentmondásra fény kerüljön és megoldódjon. Éppen ez az, ami mutatja, hogy nekünk valóban a tanárok és az óvodapedagógusok a fontosak

- írják.

Aki matematikából teljesítette az általános iskola nyolc osztályát az tudja, hogy az Önök által felhozott adatok nem rendelkeznek valóságalappal. A 32,2%-os átlag (a Belügyminisztérium által publikált adatok szerint) egyszerű számítással bizonyítható, hogy nem igaz

- állítja az Egységes Diákfront a béremelés mértékéről, hozzátéve, hogy szerintük ez a béremelés valójában egy gumicsont, melynek célja elterelni a figyelmet a magyar közoktatás országszerte megjelenő problémáiról és általános helyzetéről, nem pedig valódi szándék a tanárok bérének rendezésére. Ilyen például annak következménye, hogy általános iskolai tanítók megfelelő képesítés nélkül készíthetnek fel diákokat az érettségire.

Forrás: HVG

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pusztai
Óbazz+ nyílt levél! ja!
Ésmijaf.szt érnek el vele??
..
Arra is képtelenek megkérdezzék pl a Parlamentben: mire esküdtek fel, mikor szembesítik bármilyik geczicsótányt a aljasságával, esküszegésével?
stb.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
Most olvasom a másik cikknél- az uniós bérek kapcsán, hogy azt mondja a kormány " a bér az nemzethy hatáskör". Hogy is van ez akkor ? Miért is az uniós támogatáshoz kötötte, köti a pedagógusok bérét a kormány? Zavart érzek az "erőben".
Pusztai
@kereső: És felébredt az ellenzék, aztán visszaaludott.
Aki Én
@Philip Marlowe: Az a baj, hogy tudatlan és tájékozatlan vagy, kizárólag a hazug propagandára fogékony.
Aztán azt, meg azt is ferdítve ideszarod, magadat is teljesen behergelve, átbaszva.
Azt az alaptételt nem érted, és innen már rossz vágányon vagy, hogy a fidesz hazudik. Mindenben hazudik.
Hogy te ezt nem érted, egy dolog, de miért próbálsz itt a szerény képességeiddel irány mutatni? Látnod kéne, hogy elég sokan megcáfolnak, vagy már csak kinevetnek.
Horizont
@Aki Én: Ezeknek bárhogy cáfolhatod a baromságaikat hazudozásaikat bármilyen kérdést feltehetsz, béna faszok semmit nem tudnak a fröcsögésen kívül, gondolom amilyen ukászt kapnak.
És csak mondják és írják égetik magukat.
Horizont
@Maccska: te azt az utasítást kapod, hogy komplett idióta legyél a Propin? Mert ez csont nélkül sikerül. Nap mint nap. Nem tudsz a mai helyzetről írni semmit mert akkor bántod a gazdádat ezért ész nélkül és LINK nélkül jössz a 14 (!!!) évvel ezelőtti dolgokkal bizonyíték nélkül aztán meg Németországgal azt is persze bizonyíték nélkül.
1. Akkor 14 éve volt egy óriási világgazdasági válság, most meg nincs.
2. Németországot nem ismered te a falud határát se hagytad el soha
Úgyhogy vegyél már vissza egy cseppet ne égesd már magad, hogy ennyire seggfej vagy.
A mai helyzetről irkálj most mi van. Ahogy meghallod, hogy a mostani dolgokról kéne írnod gyorsan visszadugod a fejed a nyelveddel együtt orbán seggébe. Te ennyit is érsz ahol tobzódsz.
Na pá aranyom
Dr. Proktor
@Maccska: Erre van az iskolabusz intézménye, persze sok helyen nem a gyerekeket viszi iskolába hanem a csókosokat a tengerpartra...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.