Szombaton több szervezet demonstrált Budapesten, a Belügyminisztérium épülete előtt. A demonstrációt az Egységes Diákfront, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), a Fridays For Future Magyarország, a Hang, az ADOM Diákmozgalom, az Országos Közös Akarat és a Civil Bázis szervezte – írja a HVG.

"Szánalmas, hogy a kormány az uniós támogatásoktól tette függővé a pedagógusok bérét" – Nyílt levelet küldtek Rétvárinak
Kép: YouTube

Szánalomra méltónak tartjuk, hogy a kormány, aki megtesz mindent szuverenitásának védelmében, az Európai Unió által biztosított támogatásoktól tette függővé a magyar pedagógusok bérét, saját bevallása alapján

- írta nyílt levelében az Egységes Diákfront Rétvári Bencének, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkárának. 

A tüntetésen az Egységes Diákfrontot képviselő Perlaki-Borsos Noel azt mondta:

a kormány máris igyekszik kihátrálni a tanárok felé tett vállalásaiból.

Szerinte nem igaz, hogy „brüsszeli papírcetliken múlna” a béremelés fedezete, ilyenekre nem lehet hivatkozni, miként emberek megélhetésével sem lehet szórakozni. Rétvári Bence erre reagálva közölte:

szombaton végképp leleplezték magukat a pedagógustüntetések szervezői, mert szerinte valójában nem a béremelésért, hanem politikai okokból szerveznek demonstrációkat és sztrájkokat.

Véleményét azzal indokolta, hogy a béremelésről szóló jogszabályok megjelenése után is folytatták a béremelésért indított tüntetés sorozatot.

Nekik nem a tanárok és óvónők fontosak, hanem a kormány elleni tiltakozás

– állította.

Erre reagált az Egységes Diákfront, Rétvárinak küldött levelükben azt írják, hogy semmilyen külső erő nem befolyásolja akcióikat, véleményüket.

Sajnálattal vettük észre, hogy az Államtitkár Úr nem követte elég figyelmesen a tiltakozásokat, hiszen akkor tisztában lenne azzal a ténnyel, hogy a béremelés csupán az egyik, és nem az egyetlen követelése a megmozdulásoknak. A kormányzat ellen azért tiltakozunk, mert gátolja követeléseink teljesítését és, mert a probléma megoldására való törekvést sem mutat, különösen a Belügy- valamint a Kulturális és Innovációs Minisztérium. Mi annak reményében folytattuk megmozdulásainkat, hogy erre az ellentmondásra fény kerüljön és megoldódjon. Éppen ez az, ami mutatja, hogy nekünk valóban a tanárok és az óvodapedagógusok a fontosak

- írják.

Aki matematikából teljesítette az általános iskola nyolc osztályát az tudja, hogy az Önök által felhozott adatok nem rendelkeznek valóságalappal. A 32,2%-os átlag (a Belügyminisztérium által publikált adatok szerint) egyszerű számítással bizonyítható, hogy nem igaz

- állítja az Egységes Diákfront a béremelés mértékéről, hozzátéve, hogy szerintük ez a béremelés valójában egy gumicsont, melynek célja elterelni a figyelmet a magyar közoktatás országszerte megjelenő problémáiról és általános helyzetéről, nem pedig valódi szándék a tanárok bérének rendezésére. Ilyen például annak következménye, hogy általános iskolai tanítók megfelelő képesítés nélkül készíthetnek fel diákokat az érettségire.

Forrás: HVG

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pusztai
Óbazz+ nyílt levél! ja!
Ésmijaf.szt érnek el vele??
..
Arra is képtelenek megkérdezzék pl a Parlamentben: mire esküdtek fel, mikor szembesítik bármilyik geczicsótányt a aljasságával, esküszegésével?
stb.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
szimpla bohóckodás...semmi értelme, és ezek oktatják a jövőnket, akik 2 év alatt sem jöttek rá hogy minimum a munkabeszüntetés, hogy legyen valami foganatja...
Pusztai
Óbazz+ nyílt levél! ja!
Ésmijaf.szt érnek el vele??
..
Arra is képtelenek megkérdezzék pl a Parlamentben: mire esküdtek fel, mikor szembesítik bármilyik geczicsótányt a aljasságával, esküszegésével?
stb.
Horizont
Szegények próbálnak valami figyelemfelhívás félét. "Ezek" tojnak rájuk.
Olvasom, hogy egy tanítónő taníthat felsőtagozatosokat. És egy óvónőnek elég az érettségi.
Mind a kettő olyan szakma mint egy villanyszerelőé vagy egy burkolóé.
Gondoljunk már bele leérettségizik egy 18 éves kislány (legalább lenne saját gyereke) és elmegy fejleszteni tanítani a kis óvodásokat. A többiről már nem is beszélve. Előre megyünk??? Biztos??
Horizont
@Pálinkás Pál: Beérett a hatalom rettegtetése. Igen be kéne zárni az iskola kapuját és eldobni a kulcsot. De én valahol megértem azt is aki nem meri, fél. Nem vagyunk egyformák. Gondold el egy kisvároskában ahol nem tud átmenni másik iskolába a többi meg messze van, nincs más munkalehetőség és van 2-3 gyerekük, hitelük. És ezt tudja ez a rohadék orbán, Pintér, Rétvári is. Szomorú ez az egész.
A buszvezetők, vonatvezetők hatásosan tudnak tüntetni.
Clavigo
@Horizont: ... esetleg némi összefogással,,,egyszerre, akiket említettél,...( van még pár elégedtlen ágazat pluszban )...De nem tüntetés kell,,hanem egy hetes sztrájk kéne..Bedönteni ezt a szar országot ,,ezzel a retkes Kondával együtt...
Horizont
@Clavigo: Persze a sztrájk már nem opció. Ha bezárnák az iskolákat és a szülők nem tudnának munkába menni talán az érdekelné orbánt. Talán.
Iskola bezár, vonat, busz nem jár, BKV leáll, utak lezár...na akkor tán meglehetne dönteni ezeket a szarzsákokat. De vér nélkül nem menne, mert ezek nem engedik át a hatalmat senkinek.
kereső
Nem csak szánalmas, hanem szégyen is- az egész országra nézve. Mert az, hogy a nagyon magyar, és nagyon szuverén kormány gyakorlatilag lex@rja az egész oktatást, de hogy a szülők is ezt teszik- na ez a szégyen, ami megöli az egész társadalmat.
Pálinkás Pál
@Horizont: nos..ha gyávák, akkor pofa súlyba...így csak kiröhögtetik magukat..elvesztik az emberek szimbátiáját...gyáva nép a magyar,és a cigó tudja ezt...amíg nem lesz egy ellenzéki vezető, aki nem csak pofázik, hanem tenni is mer,addig a puhost kirobbantani nem lehet a kolostorból.
Horizont
Rétvári az egyik legsunyibb , legérzéketlenebb seggfej. 44 éves, tehát ő már a következő generáció.
"Átláthatatlan alapítványi hálózatot hozott létre egy, Rétvári Bence barátaiból, párttársaiból és munkatársaiból álló kör. Több milliárd forintnyi kormányzati támogatást szívtak fel az elmúlt években, a pénz egy jelentős része Rétvári Bence kampányeseményeire ment és Rétvári minisztériuma adta őket. A legnagyobb ilyen támogatás 2,7 milliárd forint volt a minisztériumtól, ahol Vác jelenlegi képviselője miniszterhelyettes."
vaceskornyeke.hu/2022/03/21/innen-van-penz-retesre-tobb-milliard-forint-tunhetett-el-retvari-alapitvanyi-halozataban/
Ez is elvált a nagy keresztény.
Horizont
@Pálinkás Pál: Igen ez így van, tökéletesen igazad van.
Clavigo
@Maccska: 2010- 12 - től meg beköszöntött a kánaán..minden szinte.Nem igaz gyagyás ?
Dr. Proktor
@Maccska: Te jó ég! Hát bezártak minden iskolát? Ezért vagy olyan amilyen?
frank
Vágják már ki ezt az összes idióta tanárt és diákot.
Te hülye bolsi! Annyi fogalmad nincs,hogy azért kellett megvárni az uniós pénzt mert ellenben
más dolgoktól vitte volna el az ellentételezést.
Ezek csak egy láziító hülye bérkomcsi banda.
csak úgy....
@frank: "az ellentételezést" :) aranyos, gondolom itt a focira gondoltál,te kis agyament zsivány!
ugye te erdélyben vakarod a tökeid?
balos
@csak úgy...: Nemváltó műtéten esett át!Az igent törőlték a négy szavas "programjából"!
jáger laszló
5letként
Legyen +határozva,hogy 1 általános iskola létszáma legyen mondjuk minimum 160-200 fő!!
Ez nem 1 extrém 5let!!
Szerintem normálisnak mondható L várás!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
barátilag
J,L
csak úgy....
@Maccska: csak a hozzád hasonló tudatlan elmebetegek állítanak dolgokat ,amik nem igazak!
úgy hallottam, hogy te egy szellemileg leépült seggfej,ezért kénytelen vagyok elnézni neked az örültségeidet! :)
kereső
@Maccska: 09:21 Ezt cáfolhatatlanul bizonyitanád is?! Mert nekem sok ismerős család , aki Németországban látja biztositottnak gyermekei jövőjét arról számolt be, hogy amint bejelentkeztek a gyermekkel óvodába, iskolába- azzal kezdték a tanulmányaikat, hogy ingyenesen szervezett német nyelvórákra kellett járniuk, és a gyermekek minden segitséget megkaptak a tanulásukhoz. Nem egy, nem kettő már érettségizett német nyelven.
Szóval hol a cáfolhatatlan bizonyitékod???
kereső
@frank: 08:51 Látszik, hogy te iskola helyett a foci pályán , vagy az árok parton töltötted el az idődet.
csak úgy....
@kereső: elmebetegektöl ne várj a kitalált dolgaikra bizonyítékot, és ez a @Maccska: egy sújos elmebeteg aki szeret fontoskodni!
kereső
@Maccska: @Maccska: 08:33, 08:38 Te macsek, nem unod mág. Hiszen annak az "emmuttnyocévnek" már 14 éve vége. És mit ád az Isten, az oktatás, az eü sokkal rosszabb helyzetben van, mint abban az időszakban amit felemleggetk- sőt az egész gazdaság, az emberek életszinvonaláról már nem is beszélve.
Mert a NER trükkje, hogy nem zárja be a kórházat, nem szüntet meg kórházi ágyat - az csak pandémia ideján divatos- hanem egyszerúen megszúnnek az ellátások számtalan kórházban. Az oktatás meg- minek ide természettudományos műveltség, minek a magyar nyelv értése. a történelem valós ismerete, - elég , ha gyerek tud imádkozni, és újabban puskával lőni. Ehhez meg csak gratulálni lehet- hogy a most felnövő generáció fele funkcionális analfabéta, azaz képtelen megérteni az olvasottakat.
kereső
@Maccska: Nem jár óvodába, nem jár iskolába- azoknál nincs , vagy csekély a német nyelv ismerete. Saját magadat cáfolod macsek- mert ha nem jár iskolába, akkor hogy irhatsz olyat, hogy a "tanulók". logikailag teljesen hibás cáfolatát adtad az előző hozzászólásodnak. Na ugorj ennek mégegyszer "tanár úr"!
kereső
@Maccska: 10:11 kor válaszoltam. Járjon iskolába, és ott majd tesznek róla, hogy elsajátitsa a nyelvet.
kereső
@Maccska: Amit nem tudok, és gondolom te sem, hogy hogyan áll a németeknél a tankötelezettség.
kereső
@Maccska: Nem érdekelnek a szöveges hivatkozásaid, mindaddig, amig nincs mellette az igazoló link. Ne szövegelj, hanem linket adj.
kereső
@Maccska: Nem mellesleg a magyar oktatás a téma, nem a német és nem a hottentotta. A németek, meg a hottentották majd megoldják a maguk problémáját. Ne tereld el a témát!!
csak úgy....
@Maccska: "Németország az elmúlt években több millió bevándorlót fogadott be" -ládod ökör, ez is egy fidesz hazugság hiszen a számuk jócskán 1 millió alatt van!
kereső
@Philip Marlowe: 10:35 Ad, 10%-ot. Ez volt a megállapodásban, a kormány meg mire várt? a 10%-ra, hogy odaadja a 90-et?
csak úgy....
@Philip Marlowe: "De mivel az unió ráígért a kormány jóhiszeműen elfogadta, hogy gyorsabb ütemben emelhesék a tanárok bérét." :)
te egy ritka buta fasz! Ennyi!
kereső
@Philip Marlowe: Mire ogért rá az unió? Ha lennél szives erre egy úőniós határozatot ide bökni, rögtön hitelesebb lennél.
Amúgy meg nem is tudtam, hogy a kormány és az unió kofát játszott, vagy éppen lóvásárt tartott- mert ott szoktak "ráigérgetni" a "licitre".
kereső
Most olvasom a másik cikknél- az uniós bérek kapcsán, hogy azt mondja a kormány " a bér az nemzethy hatáskör". Hogy is van ez akkor ? Miért is az uniós támogatáshoz kötötte, köti a pedagógusok bérét a kormány? Zavart érzek az "erőben".
Pusztai
@kereső: És felébredt az ellenzék, aztán visszaaludott.
Aki Én
@Philip Marlowe: Az a baj, hogy tudatlan és tájékozatlan vagy, kizárólag a hazug propagandára fogékony.
Aztán azt, meg azt is ferdítve ideszarod, magadat is teljesen behergelve, átbaszva.
Azt az alaptételt nem érted, és innen már rossz vágányon vagy, hogy a fidesz hazudik. Mindenben hazudik.
Hogy te ezt nem érted, egy dolog, de miért próbálsz itt a szerény képességeiddel irány mutatni? Látnod kéne, hogy elég sokan megcáfolnak, vagy már csak kinevetnek.
Horizont
@Aki Én: Ezeknek bárhogy cáfolhatod a baromságaikat hazudozásaikat bármilyen kérdést feltehetsz, béna faszok semmit nem tudnak a fröcsögésen kívül, gondolom amilyen ukászt kapnak.
És csak mondják és írják égetik magukat.
Horizont
@Maccska: te azt az utasítást kapod, hogy komplett idióta legyél a Propin? Mert ez csont nélkül sikerül. Nap mint nap. Nem tudsz a mai helyzetről írni semmit mert akkor bántod a gazdádat ezért ész nélkül és LINK nélkül jössz a 14 (!!!) évvel ezelőtti dolgokkal bizonyíték nélkül aztán meg Németországgal azt is persze bizonyíték nélkül.
1. Akkor 14 éve volt egy óriási világgazdasági válság, most meg nincs.
2. Németországot nem ismered te a falud határát se hagytad el soha
Úgyhogy vegyél már vissza egy cseppet ne égesd már magad, hogy ennyire seggfej vagy.
A mai helyzetről irkálj most mi van. Ahogy meghallod, hogy a mostani dolgokról kéne írnod gyorsan visszadugod a fejed a nyelveddel együtt orbán seggébe. Te ennyit is érsz ahol tobzódsz.
Na pá aranyom
Dr. Proktor
@Maccska: Erre van az iskolabusz intézménye, persze sok helyen nem a gyerekeket viszi iskolába hanem a csókosokat a tengerpartra...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.