Tíz fővárosi kerületben és több vidéki városban sem tudtak még megegyezni a pártok a közös polgármesterjelöltről, a legélesebb ellentét a DK és a Momentum között feszül. A korábban csodafegyvernek tekintett előválasztásra egyre kisebb esély van. A tárgyalásokat a választási törvény módosítása is bonyolítja.

Forrás: telex.hu
Feltöltő: Béla333
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pusztai
A siker hazudozás már megindult! Sőt!
Folytatódik!!

"Nagy Márton: vége a vészkormányzásnak
A válságkezelés után most egy gazdaságnövelési fázis jön, állítja a nemzetgazdasági miniszter, aki szerint a fogyasztás a kulcsa mindennek."
www.economx.hu/magyar-gazdasag/nagy-marton-veszkormanyzas-miniszter-hiany-novekedes.783566.html

Ez a tokás disznó Palkovicsnál is nagyobb faszvirág.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
...nem kell beszarni, egyetlen hely sem marad betöltetlen.
Nyírfa
@Béla333: 16.49

A mutyi a halála mindennek. De ez egy mutyizós nép, ezt, sajnos, figyelembe kell vennünk.
Nem lehet megakadályozni az előválasztás során megjelenő ellendrukkerek részvételét.
Az én megoldásom az lenne, hogy minden párt , beleértve a jobboldali, sőt, a szélsőjobboldali jelölteket is , álljon bele az előválasztásba. Ha valamikor ki tudna derülni, hogy milyen erőviszonyok alakítják valóságosan az életünket, akkor egy ilyen, gyakorlatilag nyílt szavazáson megtörténhetne. Minden kerület megszervezné a maga procedúráját, minden párt delegálna biztosokat, ellenőröket, hogy minimalizálják a csalások előfordulását. Minden polgár csak az életvitele szerinti lakhely alapján szavazhatna.
Kivitelezhető lenne, ha...de biztos vagyok benne, hogy a fidesz lenne az első, aki beintene.
Se csalni, se győzni? Ez nem az ő filozófiája.
Béla333
@Nyírfa: 17.24
"De ez egy mutyizós nép, ezt, sajnos, figyelembe kell vennünk. "
Ezzel vitatkoznék! Minden előválasztás a demokrácia sikere volt, még akkor is, ha a DK fanatikusok azzal igyekeztek, igyekeznek Dobrev vereségét magyarázni, hogy a Fidesz manipulálta a választást, Erre semmiféle bizonyítékuk a DK-soknak nincs! Tehát az előválasztásnál jobb dolog egyenlőre nincs arra, hogy egy adott körzet közös ellenzéki jelöltjét kiválasszuk.
"Az én megoldásom az lenne..."
Egyetértek, de az előválasztásra akkor is szükség van ebben a mai helyzetben, ha azon nem minden (magát ellenzékinek hirdető) párt vesz részt!
A szomorú az, hogy a jelek szerint az ellenzéki pártok közül jó néhányan nem akarnak, vagy csak a saját elgondolásuk szerint akarnak előválasztást, ezzel pedig már a startvonalnál elbukják az egészet...!!!
Nyírfa
@Béla333: 17.34

Mondd, ha rosszul tudom, de eddig csak egy előválasztás volt, itthon legalábbis. Ugye, milyen nehéz bizonyítani, hogy xy milyen pártkötődéssel járul a szavazó pulthoz, honnan jött, és milyen céllal? Hát hogyan lehet kiszűrni a csalást? Már csak utólag, az eredményből.
Teljes gőzzel előre! Te ,meg én, és mindenki, akinek fontos , hogy mivé lesz az ország, tesszük a dolgunkat. Aztán, lesz, ami lesz, szélmalom-harcot nem vívunk.
Béla333
@Nyírfa: 17.51
Ha jól emlékszem több előválasztás is volt. Nem csak a Dobrev - MZP csörte volt, hanem a legutóbbi önkormányzati választáson is volt 2019-ben egy néhány. Egyre konkrétan emlékszek: Ferencvárosban úgy lett közös jelölt és így késöbb polgármester Baranyi Krisztina, hogy győzött egy előválasztáson.
Karácsony Gergely is úgy lett az ellenzék közös főpolgármester jelöltje, hogy ő is előválasztást nyert.
Nyilván volt más is...
Nyírfa
@Béla333: 18.05

Bocs', az önkormányzati nekem teljesen kiesett, gondolom azért, mert nem általános, hanem helyi esemény volt. Hogy Gergelyre miért nem emlékszem...? Ennek utána kell néznem. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.