Egyelőre semmit nem tudni arról, hogy mi lesz az előválasztásokkal.

Késő lenne ellenzéki előválasztást szervezni az aHang szerint

A Fidesznek mindenesetre nagyon jó, amit a DK és az LMP vezetői művelnek. Forrás: Pixabay

Az ok több ellenzéki párt vezetőinek – ki tudja mi okból történő – civakodása. Az aHang szerint már késő elkezdeni a szervezést is.

Karácsony előtt megakadtak az ellenzéki tárgyalások a közös fővárosi listáról és az ellenzéki polgármesterjelöltekről – írja a Telex. A pártok között január első felében sem történt érdemi előrelépés. Egyelőre senki nem tudja, hogy hogyan tudnák feloldani az ellenzéken belüli vitás kérdéseket.

A Telex ezzel kapcsolatos megkeresésére az MSZP azt írta, már késő lenne belevágni.

A főfideszes ideológus Schmidt Mária gyereke, Ungár Péter által vezetett, mikroszkóppal látható támogatottságú LMP pedig elutasítja az előválasztás gondolatát is.

A DK egyáltalán nem reagált. Előválasztásba a pártok közül csak a Momentum és a Párbeszéd menne bele.

A június 9-i önkormányzati választások közeledtével megállapodások helyett egyre több saját polgármesterjelöltet jelentenek be a pártok. Olyan is van, hogy két, vagy akár három ellenzéki jelölt is kampányra készül.

Az előválasztással is sikerült elkésniük. A Belvárosban mindhárom ellenzéki jelölt, Kovács Alex Gábor, Kerpel-Fronius Gábor és Juhász Péter is nyitott lenne erre, Kovács Alex Gábor meg is kereste az aHangot, hogy a segítségüket kérje a szervezésben. A szervezet már a 2019-es főpolgármester-jelölti kampányban bonyolított előválasztást, majd 2021 őszén is, így tapasztalatuk bőven van. Viszont most nem kérnek belőle, ugyanis

„január közepén már késő van szerintünk az előválasztáshoz”

– közölték. A hivatalos kampányidőszak kezdetére egészen április huszadikáig várni kell, így egy, a Telexnek nyilatkozó ellenzéki politikus szerint az előválasztásra legkésőbb márciusban sort kellene keríteni, ehhez viszont már szervezni is kellene azt. Viszont ehhez rendezni kellene az online szavazás kérdését, amelyet a Momentum szeretne, a DK viszont mereven elutasít – nyilván szavazóinak életkora miatt.

Forrás: Telex
Fotó: Pixabay

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Az LMP-t es a jobbikot ki kell zarni az osszefogasbol, mert ok eleve a fideSS szekeret toljak. 18-ban is miattuk bukott meg az osszefogas.
jáger laszló
Több ,mint valószínű,hogy előválasztás nem lesz!!
Mindenki a saját kontójára indul
Késő bánat utánam a választók özöne!
csak ennyi
barátilag
J.L.
lusta
Semmi gond. A választáson majd jön a nagy pofon és akkor természetesen a többi ellenzéki párt lesz a hiibás. Az önjelölt messiások rákenik az egész kudarcot a többiekre.
Pusztai
Tesze-tosza impotens bandától mit várjunk???
Béla333
Ez a Feri érdeke. A DK el fogja érni az 5%-ot, de sok más ellenzéki párt meg nem.
A DK-nak most sem az a fontos, hogy az ellenzék minél jobban szerepeljen, hanem hogy az ellenzéki térfélen csak ők maradjanak. Erre játszanak már évek óta!
Béla333
Szerintem felháborító, hogy képtelenek egy olyan koncepciót összehozni, hogy az ellenzéki szavazók magukénak tudják érezni az ellenzéki pártokat.
Ha nem lesz előválasztás az önkormányzati jelölteknél, akkor már most ki lehet jelenteni, hogy bukta lesz.
És nem érdekel, hogy ki miatt nem lesz előválasztás!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.