A szakszervezetek ne próbáljanak nyomásgyakorlás mellett tárgyalni, üzente meg a hasonló módszereiről hírhedt Lázár János közlekedésért felelős miniszter,

Lázár János már kétségbeesve fenyegeti a Volán sofőrjeit: „Gondolják át jól, szerveznek-e újabb munkabeszüntetést”

Éleződik a Volán-sofőrök béremelésért folytatott harca. Forrás: Pixabay

„mert fenyegetéssel nem érnek el jobb eredményt, ezért gondolják át jól, szerveznek-e újabb munkabeszüntetést”. Lázár a MÁV-Volán vállalatcsoport Csoportszintű Érdekegyeztető Tanácsa ülésén adta elő mindezt, ahol a MÁV Zrt. 9 leányvállalatát érintő, idei béremlésről szóló munkáltatói ajánlat volt a téma.

A miniszter három év alatt ígért 25 százalékos bérnövekedést – számolt be az ülésen történtekről a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet (Szaksz) elnöke, Dobi István a Népszavának. Az ajánlat alapján erre az évre 13 százalékos, minimum bruttó 70 ezer forint/fő/hó béremelés valósulhatna meg a MÁV-Volán vállalatcsoportnál. A béren kívüli juttatások mértékének pedig csak a szinten tartására van lehetőség.

Dobi szerint a bérharcban egyedül maradtak, mert noha a többi reprezentatív szakszervezet korábban kijelentette, hogy több évre szóló bérmegállapodásról szó sem lehet,most úgy ment át a miniszter ajánlata, mint kés a vajon.

Csak annyit jegyeztek meg a többiek – mondta, hogy a 25 százalékos ajánlat lehetne öttel magasabb, 30 százalék.

Forrás: Népszava
Fotó: Pixabay

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Péter2
Nem fenyegetni kell , kel egy 48 órás sztrájk , ezt végig vinni , még akkor is ha van megállapodás , ha nincsen akkor 1 hét azt is végig vinni , ha megállapodás akkor is , utána már nem mernek ezek a kommunista bagázs szórakozni ! Ezek , csak erőből értenek , pontosabban félnek tőle !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Van még valaki - a hülyemagyar maffiahívőkön kívül - aki hisz ezeknek az országrontó, hazug, tolvaj, hazaáruló maffiózóknak?
Hiszen már akkor hazudnak, amikor még ki sem nyitják a szájukat!
Péter2
Nem fenyegetni kell , kel egy 48 órás sztrájk , ezt végig vinni , még akkor is ha van megállapodás , ha nincsen akkor 1 hét azt is végig vinni , ha megállapodás akkor is , utána már nem mernek ezek a kommunista bagázs szórakozni ! Ezek , csak erőből értenek , pontosabban félnek tőle !
jesz
Lázár semmit nem ígér úgy, hogy be is tartaná. Szopatja a sofőröket..azok meg bedőlnek...
Horizont
A fostos Lázár be van szarva így annyit is ér.
Aki Én
@Maccska: te is csak a külföldi munka beszüntetés támogatod, igaz?
madlaci66
@Maccska: csak lézerjani, meg a gazdid kap ennél többet
lusta
Ez a kőkemény matyar valóság. Először kiállunk a dolgozók mellett, majd szépen csöndben maradnak és nincs ki kéviselje a dolgozók érdekeit.
Lepényleső
Jánossal bárki úgy kössön üzletet,hogy előbb ismerje meg esetét a Welt 2000 kft. egykori főnökének,
aki az uniós pénzek elosztására meglévő forráskódot el nem adta volna soha,bár János az ellenkezőjéről
győzködte minduntalan vala? Mindennek eredménye azt hozta,hogy az áldozat végül derekát beadva az
adás-vételit alá írta,- egy szombat esti órában,- majd az állítólagos stressz miatt elhunyt vasárnap virradóra?
Sztyepospista
Javaslom a MÁV, és a VOLÁN szakszervezeinek, tanulmányozzák a néhai Gaskó István munkásságát, revékenységét. Ő képes volt megszervezni egy - az egész országra kiterjedt - vasutassztrájkot. Nem esett jól a lakosságnak, de valahogy túléltük.
izéke
@Sztyepospista: már csak néhai? Talán meghótt? Nem is hallottam
Dr. Proktor
... legfeljebb importál majd pár tízezer maláj sofőrt a Volán buszokra, hiszen ez az új módi a migráció ellen!
Átnevezeik a dolgot és ezzel el van a dolog intézve...
Migráns helyett munkaerő!
jáger laszló
Ez nem fenyegetés csak figyelem felhívás, figyelmeztetés
Mindenki értelmezze úgy ahogy akarja...csak ennyi
barátilag
J.L.
Virág Árpád
Miért? Akkor filipínó ül a helyükre?!
balos
@Péter2: Ezek nyilas-nácik!A kommunista az 1 olyan "állatfaj,akit még senki sem látott,de ráfogják a az elbaszott életüket egyesek!Nekem speciel még nem volt az emlitettt típussal dolgom,viszont nácival annál többel!Most is azok gyilkolásszák a népet!
Dr. Proktor
@balos: Van egy olyan állatfaj, amely akkor is lubickolt a hatalomban, most is ugyanazt csinálja! Vannak akik ezt nagyban űzik, vannak akik csak itt is laholnak...
telegdilaci
@Péter2:Ennek a vad baromnak nem fenyegetőzni kellene hanem tárgyalni normális körülmények között egy olyan béremelésről amit a dolgozók el is fogadnak,ha képtelen a kompromisszumra mondjon le alkalmatlan a feladata ellátására,ők könnyen beszélnek a milliós fizetésükből jól megélnek,nem úgy mint azok akik eltartják ezt a kártékony bandát!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.