Úgy tűnik, Orbán Viktor úgy jár, mint a mesében: kap is, meg nem  is.

Nem nyílik meg a pénzcsap – Az EU trükkösen adagolná a befagyasztott pénzeket hazánknak

Fotó: 123rf.com

Egyszerűbbnek tűnik megvenni Orbán Viktor beleegyezését, de óriási botrány lenne, ha további forrásokat szabadítanának fel. De találtak egy kiskaput. Új kompromisszum lehetősége körvonalazódik a Magyarországnak járó uniós pénzek, illetve Ukrajna 50 milliárd eurós támogatása ügyében. Miután Ursula von der Leyent heves támadások érték szerdán az Európai Parlamentben amiatt, hogy a Bizottság feloldott 10 milliárd eurónyi befagyasztott forrást, a bizottsági elnök megígérte, hogy a szexuális kisebbséget érintő jogokkal, az akadémiai szabadsággal és a menedékjoggal kapcsolatos további feltételek teljesítése nélkül Magyarország nem jut hozzá további forrásokhoz

- számol be a Privátbankár.hu.

Csütörtökön az Európai Parlament állásfoglalást fogadott el; a források felszabadításával kapcsolatban a testület kétségeit fejezte ki , és további lépéseket kért hazánkkal szemben, a Bizottságtól pedig az európai értékek betartatását és szigorú ellenőrzését kérte, ellenkező esetben a képviselők akár bizalmatlansági indítványt is kilátásba helyeztek a Bizottság ellen.

Ez a kiélezett politikai helyzet nemengedi meg, hogy a továbbra is befagyasztott 20 milliárd euróból valamennyit felszabadítanának Magyarország számára.

Eközben egyértelmű, hogy a pár hét múlva esedékes EU csúcson Orbán csak akkor megy bele Ukrajna támogatásába, ha az EU ad valamit érte. 

A Politico brüsszeli hírlevele felvillantott egy trükkös megoldást.

Az EU közösen felvett hitelből finanszírozta Covid utáni 750 milliárd eurós helyreállítási alap, a NextGenerationEU létrehozását, a kibocsátott kötvények utáni kamatot pedig Magyarország is fizeti az uniós költségvetéshez való hozzájárulás keretében. Csakhogy Magyarország alig kapott pénzt az alapból, éppen a források körül kialakult helyzet miatt.

A terv tehát az lenne, hogy Magyarország visszakapja azt az összeget, amelyet a NextGenerationEU finanszírozására felvett hitel kamataira fizetett, így további blokkolt források feloldása nélkül kapna újabb uniós pénzeket

- írja a Privátbankár.hu.

A pontos összegről egyelőre nem lehet tudnisemmit, de az biztos, hogy hazánk tavalyelőtt 1,8 milliárd eurót fizetett be a közös költségvetésbe.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Mondtam már: a 7-es cikkelyt élesíteni kell: nem szabad hagyni, hogy egy ilyen aljas, hazug, tolvaj, hazaáruló maffiafőnök ellophassa az országnak járó pénzeket!
Béla333
A bűnöző tolvaj, hazug, hazaáruló maffiózóknak egy fillért sem!
Ez az országunk érdeke!
Béla333
Milyen szívósan küzdenek itt egyes hülyemagyar maffiahívők azért, hogy végre jöjjön már ellopható Uniós pénz.
Nem azért aggódnak, hogy az az ország javára legyen felhasználva, hogy gyarapodjunk végre, hogy ne csússzunk az Unióban az utolsó helyre, még Bulgária mögé is, hanem hogy a maffia fenntartásához legyen elég ellopható pénz!
Okádni kell az ilyenektől!
rücsü41
Attól hogy Orbán Viktor úgy járt mint a mesében Mátyás király az okos lánnyal, hogy hozott is meg nem is, még nem Mátyás király, .Nem is Mátyás , nem is király, bár lehet hogy szeretne király lenni, de főleg egyáltalán nem bölcs, mert akkor sokkal jobban együttműködne azokkal akikre erre szövetkezett!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.