Egyre több intézményben nem elérhetőek egyes ellátások. 

Országszerte leállnak a kórházak osztályai – Itt a teljes listaMTI/Balogh Zoltán

A Nemzeti Népegészségügyi Központ a hétvégén húsz olyan úgynevezett kijelölő határozatot tett közzé a honlapján, „amelyek az ország különböző egészségügyi intézményeinek, különböző osztályainak a részleges, vagy teljes leállását jelentik be, 2023. december- 2024. januártól” – szemlézi a 444.hu Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő Facebook-bejegyzését. A Röntgen blog szerzője már korábban is írt hasonló esetekről: itt írtunk például arról, amikor beszámolt a Szent János Kórház kardiológiai osztályának eleséséről. De januárban arról is hírt adott, hogy a Szent János további betegellátásokat is kénytelen korlátozni: így a gasztroenterológia, az endokrinológia és az anyagcsere osztály, a neurológia állt le, valamint stroke-ügyelet sem lesz már.

Most pedig újabb hidegzuhanyként számolt be az országszerte történő kórházi megbénulásról. 

A poszt szerint több megyei centrumkórház és a szintén fővárosi, ugyancsak budai Szent Margit kórház egyes ellátásai is szünetelnek. Ez utóbbi azért különösen fontos, mert a Margitban is a gasztroenterológiai ellátás, valamint a gyomor- bélrendszeri vérző betegek ellátása vált megoldhatatlanná. 

Az NNK határozataiban szerepel még egy fővárosi intézmény, a Honvédkórház, amely helyett a 16 év alattiak altatásos szájsebészeti ellátását február 2-ig a Semmelweis egyetem látja el. A listán szerepelnek a Békés, a Csongrád-Csanád, a Jász-Nagykun-Szolnok, a Komárom-Esztergom, a Heves és a Zala megyei centrumkórházak, valamint több városi kórház is.

Az egyik legmegdöbbentőbb kijelölés az, hogy miután az egri Markhot Ferenc kórházban nem tudják biztosítani a szemészet ügyeleti ellátását, az ügyeleti időben érkező betegeknek Debrecenbe kell menniük – a két város távolsága 130 kilométer, autóval nagyjából másfél óra. Szintén sokat kell utazniuk azoknak, akik eddig Zalaegerszegen jártak urodinamiai ellátásra, azt ugyanis határozatlan időre a pápai kórházba helyezték át, ez szintén közel másfél órás út.

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Hetényi Géza kórházban az arc- és szájsebészeti ellátás akadozik, emellett a tüdőgyógyászati és légzésrehabilitációs fekvőbeteg ellátás teljes kapacitását megszüntették erre az évre. A Csongrád megyei kórház ápolási osztályáról Kecskemétre és Gyulára kell átvinni a betegeket, míg Gyuláról, a Békés megyei centrumkórházból a menopauza és oszteoporózis rendeléseket egész évre az orosházi városi kórházba és a szegedi egyetemre helyezték át.

A kijelölő határozatokban szereplő, ellátást leállító vagy korlátozó intézmények listája itt található:

Szent Margit Kórház, Budapest

Szent János Kórház, Budapest

Észak-pesti Centrumkórház – Honvédkórház, Budapest

Komárom-Esztergom Vármegyei Szent Borbála Kórház, Tatabánya

Csongrád-Csanád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ, Hódmezővásárhely

Hódmezővásárhelyi-Makói Egészségügyi Ellátó Központ

Kisbéri Batthyányi Kázmér Szakkórház

Klinikus Bt., Tata

Békés Vármegyei Központi Kórház, Gyula

Heves Vármegyei Markhot Ferenc Oktatókórház, Eger

Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház, Zalaegerszeg

Városi Egészségügyi Központ, Kunszentmárton

Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház, Szolnok

Siófoki Kórház

Karcagi Kátai Gábor Kórház.

Forrás: 444.hu

64 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Nekik meg van az orvosi ellátásuk. Mindenki mást meg leszarnak.
Azon röhögök, hogy a fideszes nyaloncokat is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@Nessy: Nagyon fülbemászó a dallam amit énekelsz, de gasztro-ellátás csak egy-két helyen akadozik - de konkrétan csak egyet említenek -, a Szt.Margitot Budán. A többi hiány csak perifériális...! Mert őszintén, ki nem sz@rja le, hogy altatásos gyerek-szájsebészet nincs néhány helyen, (altatás nélkül van), vagy pulmonológiai ellátás akadozik télen...! :) - felhajtás az egész!
Szőlészeti- (Borászati) ellátás pedig eddig sem volt egyik súlyponti kórházban sem...! :)
Sztyepospista
Mit siránkoztok ? A felsorolásban MINDÖSSZESEN 15 / tizenöt... / körház szerepel. Maradt még néhány. Ja, hogy pl. Egerből el kell utazni Debrecenbe, ha van egy sürgős szemészeti probláma, az kit zavar ? Engem nem, mert -- egyenlőre -- nincs a szememmel gond. Ha meg lesz, majd kilöveiti a szememet, de most már az olajos Satya bácsi rendőrsége. Bár most ők kezdenek háborogni valamilyen lóvéból ugyanis egyszerűen KIMARADTAK.
Pusztai
Én csak azt kérdezem, nincs egyetlen ellenzéki aki visszagyűrné a xart azzal, hogy ráborítsa a bilit a fideszre a
"NEM LEHET ÜZLET AZ EGÉSZSÉGÜGY"-től és a reform elgáncsolástól 300 Ft-os vizitdíj kiírtásától a havi 11,400 Ft eü hozzájáruláson át hogyan lett hirtelen üzlet a magán eü hogyan szállta meg a fidesz és kaszál vele évi 1000 mrd felett miközben tudatosan rohasztja az állami eü-t hogy magánba kényszerüljenek az emberek.
..
Leghatékonyabb kommunikáció a leleplezés. Erre képtelen ez a debil impotens álellenzéki szarhalom.
Cherry
@verőce21: Idióta vagy látszik bezárt az Elmebetg intézet. ilyenk szabadultak ki mint te is, tedd ki a táblát ALAVJU zsiros sertés
vacsi
Ennek a szerencsétlen férfinak a húsevő baktériumát még csak fel sem ismerték egy budapesti kórház orvosai: ínhüvelygyulladásnak vélték...
Szükség van ilyen kórházakra? És ilyen orvosokra?!
percsi
Nem baj, viszont van sok-sok fűtött füves stadionjaink, lombkorona nélküli sétányunk... (ezeknek a megépítése, fenntartása sem olcsóbb a meglévő korházak osztályainak fenntartásánál).
Minden 14 (nem tanuló)-65 év közöttiek egészségbiztosítási járulékot kötelesek fizetni, nem fedezi?
Az egészségbiztosítási járulékot fizetők jogosultságot szereznek az egészségügyi szolgáltatás teljes körére, csak megfelelő szolgáltatás nincs!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.