Hidvéghi Balázs úgy fogalmazott, az európai együttműködés alapjait kezdi ki, hogy az EP képtelen elfogadni: Magyarország álláspontja eltér a testületétől "a legforróbb kérdésekben", mint a háború vagy Ukrajna támogatásának ügye, illetve olyan morális témákban, mint az LMBT-propaganda, a gyermekvédelem.

A fideszes képviselő már tajtékzik: A Soros-hálózat működése felismerhető
Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője beszél a Mondjunk nemet a szankciókra! elnevezésű országjáró sorozat fórumán Kiskőrösön, a Petőfi Sándor Művelődési Központban 2022. november 14-én. MTI/Rosta Tibor

A politikus hangsúlyozta, az eltérő véleményekkel együtt kell tudni élni, az, hogy Magyarországot a szavazati jog elvételével fenyegetik "már mindennek a vége".

Az Európai Parlament Magyarországot elítélő határozata – amelyet a magyar "dollárbaloldal" EP-képviselői is megszavaztak – pusztán nyomásgyakorlás, "részben a kampányt jellemző hangoskodás" – mondta.

A szavazati jog megvonását az Európai Bizottság vagy a tagállamok egyharmada kezdeményezhetné, majd erről a tanácsban egyhangú döntésnek kellene születnie.

Ezekre gyakorlatilag nincs reális esély

- jelentette ki a képviselő.

Hidvéghi Balázs szerint az EP-ben folyó vitát személyeskedés, teljesen megalapozatlan, szélsőséges kijelentések és más véleményének a teljes elutasítása jellemzi. Ebben felismerhető "a Soros-hálózat működése" – tette hozzá. Ez a hálózat különböző szervezeteken, aktivistákon keresztül beépült az európai intézményekbe: a parlamentbe, az unió bíróságába vagy a strasbourgi emberjogi bíróságba, egyre erőszakosabban lép fel a más véleménnyel szemben, az alapvető toleranciát sem gyakorolja már, és megbélyegez mindenkit, aki a sajátjától eltérő véleményeket fogalmaz meg – fejtette ki.

A képviselő kitért arra is, hogy közben a legfontosabb társadalmi, politikai kérdésekről Nyugat-Európában nem kérdezik meg az emberek véleményét. Az átlagember, a szavazópolgár azzal szembesül, hogy megkérdezése nélkül alapvető változásokat erőltetnek a migráció, a társadalom megváltoztatása, az LMBT-témában vagy a háború kérdésében – mondta.

Ami Brüsszelben folyik, az nem tükrözi az emberek többségének véleményét, Brüsszel "magába zárkózó, ideologikus, erőszakos központtá vált"

– jelentette ki a politikus, hozzátéve: ez ellen fel kell lépni. Mint mondta, ennek egyik eszköze Magyarországon, hogy megkérdezik az embereket, ezért tartanak nemzeti konzultációt, melynek most zárult le egy újabb, nagyon sikeres köre.

Az EP-képviselők azért támadták Ursula von der Leyent, az Európai Bizottság elnökét és a bizottságot, mert részben megállapodásra jutott Magyarországgal, amivel elismerte, hogy a jogállam rendben van és jól működik – közölte Hidvéghi Balázs. Hozzátette: nem akarják, hogy ilyen, akár kisebb megállapodások vagy sikertörténetek jöjjenek létre, mert annyira ellenségesek, annyira elfogultak Magyarországgal szemben.

Kitért arra, hogy eközben az Európai Tanács a következő napokban nagyon fontos döntés előtt áll, mivel határozni kell Ukrajna támogatásának módjáról. Az Európai Bizottság korábban 50 milliárd eurós, négy évre előre megajánlott pénzösszeget javasolt, ami a költségvetés módosítását jelentené.

Magyarország ezzel szemben azt mondja, sokkal jobb lenne ezt nem közös kölcsönfelvétellel, hanem az uniós büdzsén kívül megtenni, és inkább rövid távra adni, hiszen nem tudni, hogyan alakul a háború, mi lesz a fronton, mi lesz a politikai életben

– mondta Hidvéghi Balázs.

Forrás: MTI

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pusztai
ez a Hidvégy egy méretes fallosz.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pusztai
ez a Hidvégy egy méretes fallosz.
lusta
Lefordítom a nemzethy matyar gyapjasoknak szóló dumát. Ebben a zUnióban mindenki hülye, csak mi vagyunk az egyedüliek, akik tudják a teendőt.
Qqberci
@Pusztai: Csak még hiányzik a fejéről a szökőkút...
Béla333
Kifogyott a maffia kasszája... Elloptak már mindent, amit lehetett, kell az újabb muníció.
Működtetni kell a bűnszervezetet, kell az ellopható pénz!
Eladott Ország
Ez a Hidvéghi Balázs tényleg ennyire hülye, most komolyan arról álmodozik hogy mind a 26 tagország képviselőit lecseréli Orbán szimpatizáns képviselőkkel? Az ilyen elmebetegeket az Unióba sem szabad lenne beengedni nem hogy még vezető beosztást adni nekik. Kívánom hogy Petri Sarvamaa finn néppárti képviselő úr járjon sikerrel, hogy függesszék fel a magyar kormány szavazati jogát a tagállamok tanácsában. Az Orbán alattvaló Hidvéghi hozta a szokott aljadék fideszes formát. Szorul a hurok more.Nem Magyarország ejtette túszul az Európai Uniót, hanem Orbán Viktor. Ez fontos különbség, ugyanis Orbán a saját hazáját is túszul ejtette s benne azokat, akik nem szavaztak rá. Orbán az a gátlástalan politikus, aki a hatalom megszállottjaként bármire képes, mi ezt már régen tudjuk, az EU-ban csak az utóbbi években vált nyilvánvalóvá, hogy Orbán nem való közéjük, nem européer politikus.
izéke
" hány hülye van még? " balázs inkább húzna bőrt a fogára,remélhetőleg nemsokára munkanélkülivé válik és mehet egy aksigyárba
rücsü41
Normálisan gondolkodó ember inkább azon gondolkodna el, hogy ha a többi 26 ország egyhangúan de másképpen szavaz mint mi, akkor ki tér el az alapszerződéstől, ahol arra szerződtünk hogy együttműködünk a többiekkel.Ez a kérdés még nem merült fel sem Hídvégi sem Orbán fejében?Pedig rögtön észbe kellet volna kapni, ha a többiek elfogadnak egy döntést , akkor az aki vétózik, annak az álláspontja lehet téves.
Billibácsi
Ez épp olyan mint amikor az autópályán egy autó szembe megy a forgalommal. A sofőr meg egyfolytában azt ordibálja, hogy itt mindenki hülye!
csak úgy....
javaslom,hogy szavazzuk meg balinak a havi 1 millió pluszt a sziszipuszi, fideszért végzett harcias ,a pofátlanságot,orcátlan hazudozást sem kímélö munkájáért! :)
Péter2
Ez van mikor beteg emberek , beteg embereket juttatnak hatalomhoz , ez beteggé tette az országot , mint erkölcsileg, pénzügyileg , gazdaságilag , ilyen rossz mutatói még nem voltak ennek az országnak az elmúlt fél évszázadban ! "Ami Brüsszelben folyik, az nem tükrözi az emberek többségének véleményét, " Itt volt pár napja egy szavazás " a fidesz ellen" mert ezt nekik címezték a sajtószabadságról , jobboldali kezdeményezésre történt , mindenki ellene szavazott , még a szövetségesnek hitt pártok is , akkor ott volt mikor a jobboldal kivágta soraiból a fideszt , és ezek még liberális baloldalt emlegetik annak ellenére , hogy a jobboldali konzervatívok már többször betettek nekik , ráadásul a jobboldal van többségben Brüsszelbe , na ezért mondom, beteg emberek, beteg embereknek ez a fideszes kommunista bagázs ! Végre a többség észben kapott , hogy ezeket a kommunista turulbaszókat elszigetelje , hogy ne tudjanak több anyagi , erkölcsi kárt csinálni az uniós országoknak !
nejlontacskó
@Philip Marlowe: te vagy félre vagy tájékoztatva, vagy felejtesz, vagy, csak megszokásból hazudsz!
A határkerítés a Jobbik ötlete volt, de a Fidesz vagy fél évig, hallani sem akart erről!
Sőt, a határőrség visszaállítása is, és a befogadóállomások bezárása is, a Jobbik ötlete volt!!!
Erről ennyit pajtás!
Béla333
Élesíteni kell a 7-es cikkelyt, el kell venni ezektől a mocskoktól az aljasoskodás lehetőségét!
Majd a hülyemagyar maffiahívők egy békameneten megvigasztalják a maffiózókat!
nejlontacskó
@Philip Marlowe: ne hazudj a ribanc kurva anyádat te féreg!!!
A határkarítés ötletét Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere vetette fel 2015 elején, mikor több ezer menekült haladt át a településen. A Fidesz vezetői hónapokig kizártnak tartották, hogy kerítés épüljön –, majd Szijjártó Péter külügyminiszter június közepén bejelentette, a kormány úgy döntött, kerítés épül a szerb-magyar határon.
Béla333
A hülyemagyar maffiahívők szerint nincs is annál jobb, mint egy Uniós léten kívüli élet, beleszólás nélkül, Uniós pénz nélkül, de a mocskos, tolvaj, hazug, hazaáruló maffiasereg vezetésével.
Nekik ez okozza az életben a legnagyobb gyönyört...!!! Hát akkor szavazzanak csak újra és újra a maffiózókra!
rücsü41
Én nem konkrét ügyekről írtam , hanem arról hogy Orbán szereplése a EU Tanácsában nem felel meg az szerződésben aláírt együttműködési kötelezettségnek, mert már az itthoni megnyilvánulásai az EU működésével kapcsolatban is ellen érzést kelt, a kormány kommunikációja pedig olyan mintha nem is szövetségesek lennénk hanem ellenségek . Ez EU nem az a hely ahol minden tagország csak a saját érdekeinek érvényesítésért kellene küzdenie, hanem itt arra szövetkeztek hogy közösen kiállnak azokért a döntésekért amiket együtt hoznak meg , és arra töreknek hogy minden felmerülő kérdésben együtt fognak működni, mert ez EURÓPA és így a mi érdekünk is.Az alapítóknak , akkor amikor még tízen sem voltak eszükbe nem jutott , hogy valamikor lesz egy ország aki a vétó jogot , zsarolásra használja, és azzal fenyegeti azt a szövetséget ahová önként be akart lépni, hogy nem szavazza meg a költségvetését ha egy -egy kérdésben nem neki adnak igazat, , ha a tagországok nem nézik el hogy nálunk olyan rendszer alakult ki hogy az EU-tól kapott pénzügyi támogatás nagy része nem az ország fejlődését, hanem csak egyes emberek gazdagodását szolgálják, vagy azt hogy nálunk a demokrácia inkább zsugorodik mint szélesedik , mert minden vezető pozícióban Orbán emberei ülnek, amely már inkább egy autoriter , egyszemélyi vezetésű ország , amely közelebb áll a diktatúrához mint a demokráciához.Elfogadjuk ezt a 26 tagországi álláspontot vagy sem, az a lényeg hogy egy ilyen berendezkedésű és működésű országnak nem adják oda az európai országok lakosai által befizetett összeg egy kis részét sem . Kettőt tehetünk, vagy elfogadjuk ezt az álláspontot, vagy nem és akkor kilépünk a szövetségből mint Anglia, aki már százszor megbánta hogy kilépett!Azt is tudni kell hogy Anglia egy égészen más , nagyobb és gazdagabb, a jogállamiságot sokkal előbb ismerő és alkalmazó és működő ország volt a kilépéskor mint mi vagyunk most!
nejlontacskó
@Philip Marlowe: a videó nem elérhető te fasz!
Nyomom ne fossál bazári majom!
Az a ti legnagyobb problémátok, hogy az internet nem felejt!
Nézzél utána a dolognak!
Holnapig ráérsz vele, most menj és nyomd a napi rutinodat, szopjad le anyád kuncsaftjait, ahogy szoktad is, a kocisoron!
nejlontacskó
@Philip Marlowe: hu.wikipedia.org/wiki/D%C3%A9li_hat%C3%A1rz%C3%A1r_Magyarorsz%C3%A1gon
" Toroczkai Lászlónak, Ásotthalom polgármesterének ötleteként merült fel először a Magyarország déli határain felépítendő kerítés gondolata, amelynek célja az volna, hogy az illegális határsértést elkövető migránsok beözönlését meggátolná. "
nejlontacskó
@Philip Marlowe: ki a kurva anyád mondta te szarkupac, hogy a migrációval kapcsolatosan, mimcs igaza a fidesznek? Ezzel az egy nézetével, mélyen egyetértek a fidesszel!
Dr. Proktor
Mennyi hülye jön szembe az autópályán - mi?
nejlontacskó
@Philip Marlowe: annyi a bajom, hogy nem a Fidesz ötlete volt a kerítés!
Nem mintha nem lenne most már mindegy, de a tények azok tények!
balos
@Pusztai: Ami csak akkor áll fel,ha fejre áll!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.