A kétkulacsosság lett jellemző az LMP-re – jelentette ki hétfői, online sajtótájékoztatóján a Párbeszéd szóvivője.

Ismét keményen megkapta a magáét az LMP: "Melyik a párt igazi arca?"
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Nagyon kiakasztotta az ellenzéki politikusokat Ungár Péter társelnök az LMP Budapest kongresszusán mondott beszéde szombaton.

Barabás Richárd arról beszélt, hogy a főváros XI. kerületében már elindult a Déli Körvasút pályaszakaszának fejlesztése, a beruházás egyik legnagyobb támogatója pedig az a Vitézy Dávid, akivel az LMP "éppen kokettál".

Vitézy Dávid "egész életében a Fideszt szolgálta", és államtitkárként "szolgálta a kormányt azokban az években, amikor a kormány a leginkább megpróbálta kivéreztetni Budapestet"

- fogalmazott Újbuda alpolgármestere.

Az ellenzéki politikus kiemelte, hogy eközben Kreitler-Sas Máté XI. kerületi LMP-s önkormányzati képviselő az, aki a "leghangosabban kritizálja" a Déli Körvasút beruházást.

Arra kérte az LMP-t, hogy mondja meg, melyik a párt igazi arca.

Barabás Richárd megjegyezte, a főpolgármester-jelölés kapcsán világos, hogy az LMP

folyamatosan Fidesz-panelekkel kommunikál, hisztiellenzékezi az ellenzéket érdemi tartalmi kritika nélkül, és láthatóan arra játszik, hogy megbontsa ezt az egységet.

Emlékeztetett, hogy az LMP az öt parlamenti mandátumából négyet a közös ellenzéki listáról szerzett. Amennyiben az LMP a Fidesz kottájából kíván játszani, akkor vissza kell adnia a parlamenti mandátumait – mondta a szóvivő.

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
LMP = Léha Megélhetési Politikusok.
NKF
@justhpeter Ettől pontosabb fogalmazást még nem olvastam! Kössz!
rücsü41
Szerintem az hogy most Ungár Péter nyíltan neki ment Karácsony Gergelynek azt mutatja, hogy tovább nem kíván a "jó barát", a támogató mezében tetszelegni, valódi arcát most mutatta meg, és én azt gondolom , hogy a pártoknak olyanokkal akik nem támogatják hanem inkább támadják az ellenzéki főpolgármester jelöltet sokkal előnyösebb ha az együttműködésükben nincsenek olyanok akik nem teljes szívvel támogatnak egy jelöltet, egy választási programot, akiknek más jelöltjük van a főpolgármesteri helyre.A jobbik sem támogatja Karácsonyt , s jelöltje egy higgadt, jogi ismertekkel rendelkező személy, de azt ,hogy most pár évvel a Lánc-híd felújítása után , a rendőrségi vizsgálódás lezárása előtt egy belső vizsgálatot indítanának,hogy mi is történt a Lánc-híd felújítása kapcsán, az azt mutatja, hogy konkrétan nem mondják meg hogy mi is a baj Karácsonnyal, ők megelégszenek azzal, ha csak fellebbentik a lehetőségét annak, hogy itt , ennél a beruházásnál nem ment minden jogszerűen , lehet hogy ez a Karácsony sáros valamiben.Az LMP a nyílt szembenállásával szerintem sokkal tisztességesebben áll ki Karácsonnyal szemben, mert Vitézi szerintem is egy jó szakember, de nem független a FIDESZ-től, mert akinek az egész családja az előbb említett párt szekértolója volt,részsült a párttól minden jóban , állásban , kinevezésben és pénzben ő maga pedig a FIDESZ kormány államtitkára is volt, arról csak a vak ember nem látja ,hogy milyen politikai állásfoglalású ember, és hogy függetlennek csak a színvakok mondják, a narancs színt sajnos Vitézi nem tudja lemosni magáról ha száz évig él akkor sem.Ha még azt is figyelembe vesszük hogy Ungár Péter sem mentes egy erős ősfideszes álláspontú anyától , akkor megérthető hogy csak néhányan lesznek olyanok, akik egy ilyen háttérrel rendelkező embert szeretnének a főpolgármesteri székben látni.Ez a helyzet szerintem senkinek sem jó, mert Karácsonytól elvesz szavazatokat, Vitézi pedig gyenge eredményt fog produkálni a választásokon.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.