Az ismert nyelvész vasárnap hunyt el.

Elhunyt Grétsy László
Fotó: RTL

Grétsy László rendszeresen részt vett nyelvészeti szakmai rendezvényeken. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán, január 22-én rendezett A magyar nyelv jövője – A nyelvi változások nyomában címmel meghirdetett konferenciának is meghívott díszvendége volt – írja az Index.hu.

A mai rendezvényen már nem tudott részt venni, halálhírét a konferencia elején jelentették be. Álmában békésen hunyt el.

A bejelentés után egyperces néma csenddel emlékeztek meg róla. Nem sokkal később Blankó Miklós magyar nyelvész – aki előzőleg szóban közölte a gyászhírt – a közösségi oldalán írt is Grétsy László haláláról.

Decemberben még leveleztünk, néhány napja telefonon beszéltünk. Ma, a magyar kultúra napi eseményünk előtt kaptam a hírt: elhunyt Grétsy László tanár úr, mesterem, atyai jóbarátom

– fogalmazott, hozzátéve, hogy „a Teremtő rendezhette így: saját otthonában, álmában ment el, néhány héttel 92. születésnapja előtt”.

Forrás: Index.hu

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
@Nyírfa: A tömeggyilkosaink szemében Ő nem volt magyar,mert szépen beszélt,nem törte a nyelvet,mint a nemzet nyelvét kultúrhára fordító bayerféle pondrók!Ott fenn is szeretve fogadják!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
Szellemóriás távozott..
nyugodjék békében!
Horizont
Szép kort élt meg. Nagy tudású volt. Nyugodjon békében.
Horizont
@C_3PO: 42 évesen. Milyen tragédia lehetett az édesapjának.
Nyírfa
Ha engedélyt kérhetnék, és megkapnám, megölelném.
balos
@Nyírfa: A tömeggyilkosaink szemében Ő nem volt magyar,mert szépen beszélt,nem törte a nyelvet,mint a nemzet nyelvét kultúrhára fordító bayerféle pondrók!Ott fenn is szeretve fogadják!
nemkati
A ma élők között a legkiemelkedőbb volt, aki őrizte a magyar nyelv szépségét. Nagy veszteség ez mindannyiunknak is, nem csak a családjának. A családjának őszinte részvétem, megunknak meg azt kívánom, hogy minél többen lépjünk a helyébe.
Nyírfa
@balos: 17.01

Ismeretlenül is szerettem.
justhpeter
Eleganciában és intelligenciában megelőzhetetlen volt. Részvétem a családnak.
balos
@justhpeter: Hát bizony ez a mai világban már nem erény a nemzethy vármegyei uraknál!Sőt! Már már sértés a kultúrháknál!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.