Ulf Kristersson svéd miniszterelnök lett a kormánypárti sajtó új célpontja.

Lejárató hadjáratot indított a magyar kormánymédia a svéd miniszterelnök ellen

Ulf Kristersson svéd kormányfő (középen) fogadja finn hivatali partnerét, Petteri Orpót és Ursula von der Leyent, az Európai Bizottság elnökét Stockholmban. Kép: MTI/EPA/TT Hírügynökség/Anders Wiklund

Nem vagyunk a csicskásai senkinek

ezt Kövér László üzente Svédországnak az Indexnek nyilatkozva csütörtökön, miután varázsütésre a svéd NATO-csatlakozás támogatójává vált a magyar kormány. A Ripost oldalán ugyancsak csütörtökön jelent meg egy cikk arról, hogy Ulf Kristerssont állítólag már „Party-Uffe” néven emlegetik, mert egy olyan születésnapi bulit rendezett, ami „fényűzőbb XVI. Károly Gusztáv svéd király 60. születésnapi rendezvényénél is”:

Lejárató hadjáratot indított a magyar kormánymédia a svéd miniszterelnök ellen

A Svédország elleni propaganda-hadjáratból az Origo sem maradt ki, ahol még kedden jelent meg egy hosszú írás, amelyben amiatt méltatlankodnak, hogy különböző svéd médiumok „illiberálisnak”, „antidemokratikusnak”, vagy éppen „tekintélyelvűnek” írják le a magyar rezsimet:

Lejárató hadjáratot indított a magyar kormánymédia a svéd miniszterelnök ellen

Az előzmény, hogy miután az ukrajnai háború kitörése óta akadályozta az Orbán-kormány a svéd NATO-csatlakozást valós biztonságpolitikai érvek nélkül, a héten Orbánék váratlanul beadták a derekukat. Kedden Orbán Viktor még levélben rendelte Magyarországra a svéd miniszterelnököt, ám néhány óra múlva a török parlament jóváhagya a Svédország NATO-csatlakozását – ekkor azonnal 180 fokos fordulatot vett a magyar álláspont.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

levarosbukta
Nna most aztán a svédek marhára megijedtek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr. Proktor
... persze az aztán baromira nem mindegy, hogy az emlegetett luxusbulit választói pénzből vagy a saját jövedelméből rendezte!
1kaszás
@KisTehen: Nagy Marha, a ripost + az origo miota libsi? Kevered a tügyedet a szarvaddal, marháknál-nálad igy szivják le az agyadat.
Cherry
Pedofil idióta hahhah senkinek a csicskása ???és mi van a zsiros elmebeteg fóniddel meg Putyin atya seggével te senkiházi
Pusztai
25 éve alapfelállás a fidesznél ellenség kijelölés, gyalazas, gyűlölet keltés ellene.
namihami
És ezek még csak a vezérökrök! A KESMA csorda még ezután fog csatlakozni!
Billibácsi
Mivel saját magukat már jobban nem tudják lejáratni hát megtalálták a svédeket-

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.