Nem vagyunk a csicskásai senkinek – üzeni a házelnök a svédeknek, miután az Orbán-kormány álláspontja azonnal megváltozott, amint a törökök jóváhagyták a svéd NATO-catlakozást.

Kövér László szerint nem kínos, hogy a svéd NATO-csatlakozással szórakozik a kormány: „Valakinek utolsónak is kell lennie”

Kép: Orszaggyuleselnoke.hu

Az Index telefonon érte utol Kövér Lászlót, az Országgyűlés fideszes elnökét, akit Svédország NATO-csatlakozásáról kérdeztek. Az egyik kérdés úgy hangzott, nem tartja-e kellemetlennek, hogy Magyarország utolsóként ratifikálja a svéd csatlakozást. Kövér ezt válaszolta:

Miért kellene, hogy ez nekünk legyen kellemetlen? Amennyiben a svédeknek nem az, úgy én egy pillanatig sem érzem rosszul magam. Másrészt valakinek utolsónak is kell lennie.

Arra a felvetésre, hogy ez esetleg egy diplomáciailag kínos kudarc a magyar külpolitikának, Kövér úgy magyarázkodott: komoly felelősség belépni egy katonai szövetségbe, melyhez „olyan fokú bizalom kell, amelynél nincsen erősebb”:

Ám most arról van szó, hogy a svédek – szeretném megjegyezni, hogy a finnek is – olyan messzire mentek Magyarország pocskondiázásában, a demokratikusan megválasztott kormány gyalázásában és a mozgásterének szűkítésében, amit nem lehet meg nem történtté vagy mellékes körülménnyé tenni.

Szerdán Orbán Viktor levelet küldött a svéd miniszterelnöknek, hogy látogasson Magyarországra, majd órákon belül a törökök jóváhagyták Svédország csatlakozását, ehhez pedig egyből csatlakoztak Orbánék is. Kövér az interjúban tagadta, hogy bármi egyezség lenne a magyar és a török vezetés között, szerinte „a magyar diplomácia a leghelyesebben kezelte a helyzetet”. A házelnök arra a kérdésre, hogy mit kellene csinálnia a svédeknek, csak erősködött, hogy tiszteljék a magyar kormányt:

Nem vagyunk a csicskásai senkinek.

Az orosz–ukrán háború kirobbanását követően Finnország és Svédország szinte azonnal kérte a tagfelvételét a NATO-ba, ám ezt Orbán Viktor kormánya – biztonságpolitikai szempontból releváns érvek nélkül – mostanáig akadályozta. A magyar kormány álláspontja azonban – ugyancsak megmagyarázatlanul – 180 fokos furdulatot vett abban a pillanatban, hogy a török parlament jóváhagyta a svéd csatlakozási kérelmet.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
te ,orbán főcsicskása vagy, bajszos paraszt..!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
colibri
Köteles nagyon feledékeny lett, már nem tudja, hogy ki mondta azt, hogy nem mi leszünk az utolsók a ratifikálásban. Ha aláírják, ha nem, az ország vezetése már teljesen elásta magát a föld alá, bár csak maradnának is ott! Csak össze-vissza hazudni tudnak, de sokaknak ez a jó, ez tetszik. Süllyedhetnének együtt mind!
Billibácsi
Az a kínos, hogy te vagy a házelnök. A fizimiskád alapján jobban állna neked, ha a birkákat terelnéd valahol az alföldön.
Cherry
Retkes vén pedofil te vagy a legutolsó,, hányinger
izéke
Csak ruszki,kínai,török stb csicskák vagytok bajszos fos :)))) adhatnál magadra és azt a wc kefét nyírhatnád amit bajuszként hordasz :))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.