Walter Katalin fel is ajánlotta a lemondását Karácsonynak, aki viszont nem fogadta azt el. Viszont a járatritkítást visszavonják.

Kirobbant a nagy BKK-s pulykabotrány: Szinkronban követeli a vezérigazgató lemondását az LMP, a Fidesz és Vitézy Dávid

Walter Katalin. Kép: BKK – Budapesti Közlekedési Központ / Youtube

Az utasokat ebbe a folyamatba nehéz lett volna bevonni, mert az olyan, mintha „hálaadás előtt megkérdeznék a pulykát, hogy mi legyen vele” – fogalmazott Walter Katalin, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója a 24.hu szerint, amikor egy háttérbeszlgetésen a járatritkításokat magyarázta.

Walter botrányos hasonlatát egyszerre fedezte fel magának a Fidesz, az LMP és a volt fideszes államtitkár, akit az LMP felkért főpolgármester-jelöltnek.

A reakciók többségét egy csokorba gyűjtő Népszava idézi Vitézy Dávidot, aki azt hangoztatta, a budapestiek nem vágásérett pulykák, akik jobban teszik, ha beletörődnek sorsukba. Ilyet nem csak egy felelős vezető nem mondhat, hanem egy minimális empátiával rendelkező személy sem. A volt fideszes államtitkár még a járatritkítást visszavonását is követeli Walter kijelentésére hivatkozva:

Ha ez a mondat tényleg így elhangzott, a BKK vezérigazgatójának távoznia kell a posztjáról. Karácsony Gergely főpolgármesternek pedig elnézést kell kérnie a budapestiektől, és azonnal visszavonni a járatritkításokat.

Ungár Péter, az LMP társelnöke ugyancsak lemondatná Waltert: szerinte „kétféle BKK vezér mond ilyet”, az egyik már lemondott, a másik pedig úton van beadni a lemondását. A járatritkítást Ungár is visszavonatná, illetve az LMP társelnöke szerint Karácsony Gergely alkalmatlan, ha posztján marad Walter:

Mindegy egyes perc, amíg egy ilyen embert hivatalban tart Karácsony Gergely, azt bizonyítja, hogy nem ura annak, ami a saját csapatában történik és nem alkalmas városvezetőnek.

Ugyancsak a BKK vezetőjének távozását sürgeti a Fidesz fővárosi frakcióvezetője. Wintermantel Zsolt szerint ha ezt nem teszi meg magától, akkor a főpolgármesternek kell megtennie. Amennyiben a helyén hagyja Walter katalin, akkor úgy kell tekinteni, mint ha ezt a kijelentést ő maga mondta volna.

Hasonló hangot ütött meg az LMP országgyűlési képviselője. „Egy ilyen mondat után egyvalaki van, akit biztosan nem kell bevonni ebbe a folyamatba, őt pedig úgy hívják, hogy Walter Katalin. Őt a lemondásának a megírásába kell kizárólag bevonni” – vélekedett Kanász-Nagy Máté.

Karácsony Gergely nem fogadta el a lemondást

Walter Katalin, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója a tegnapi sajtóbeszélgetésen egy rendkívül szerencsétlen mondatot mondott, amiért tisztességgel elnézést kért és felajánlotta nekem a lemondását. A lemondását nem fogadtam el: egy rosszul megfogalmazott mondat, ami nem tükrözi a vezérigazgató személyes meggyőződését, nem írja felül azt a kiváló szakmai munkát, amit az elmúlt években a budapesti közösségi közlekedés érdekében a BKK végzett

Karácsony Gergely így reagált pénteken a történtekre. Posztjában azt hangsúlyozza: a vezérigazgató jó szakember, „nem véletlenül választották meg Walter Katalint tavaly ősszel a legjelentősebb európai szakmai szövetség, az Európai Nagyvárosi Közlekedési Hatóságok (EMTA) elnökévé”. Emellett kérte, hogy a járatritkítást vonja vissza a BKK, mivel ha ez a kampány „martalékává válik”, akkor „többet árt, mint amennyit a jobb menetrend használ”.

Walter Katalin is megszólalt, a bocsánatkérése a BKK oldalán olvasható. Ebben azt írja: sajnálja a történteket. Egy angol nyelvű szólás tükörfordítása okozott félreértést – részletezi. Így fogalmaz:

Három éve vezetem a BKK-t. Ez idő alatt minden döntésemet a szülővárosomért, Budapestért és az utasokért érzett felelősség vezérelte.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
érdekes,magyarországon egy szerencsétlen mondat miatt le kell mondani, a lopós fideszesek meg élnek és virulnak,lopkodva gyarapodnak!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sakk Matt
@KisTehen: Ez az új mantra.."járatritkítás"? Mellette van JÁRATSŰRÍTÉS is!
Ahol 70% alatti volt a kihasználtság, ott követik egymás egy-két perccel (vagy csak féllel) egymást a járatok, míg másutt sűrűbben indulnak.

Anno 300 forint vizitdíj és a jelképes összegű "fizetős" egyetemi oktatás miatt népszavazást kezdeményezett a Fidesz. Ma mennyi a fizulapon a szociális rubrikában a százalék??? Mennyibe fáj egyetemre menni a srácoknak?!
CsipkeRózsa
Az is csak egy mű-balhé, ha egy hasonlaton ennyire lehet felháborodni!
Sakk Matt
@Sakk Matt: jav.: ott követik egymás egy-két perccel (vagy csak féllel) ritkábban a járatok
sokanvagyunk
@lusta: ... egyébként az egyik pulyka.
Sámannus
Csak az "értelmiség" háborodott fel a birkáknak még fel kell a fost habosítani, hogy miért kell zúgolódni. Kizárt, hogy a gomba szakértőkön kívül más is hozzá tudjon szólni.
terlasz
Pedig nagyon találó hasonlat.
Jujjj, de ilyet nem mondhat egy komoly vezető, kirúgni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.