A kormánypárti influenszerképző 53 jelentkezőjének adatlapja volt akárki számára elérhető. Polgármesterek és képviselők is feltűnnek a listán.

Nagyon elrontottak valamit a Megafonnál: fideszes politikusok adatlapjai és bemutatkozó videói is kikerültek az internetre

Kép: Megafon / Facebook

A hivatalosan civil Megafon akár közpénzből is szervezett képzésein legalább nyolc aktív kormánypárti képviselő kap ingyenes képzést arról, hogyan tudja hatékonyan terjeszteni a kormány vagy a kormánypárti önkormányzatok üzeneteit – ez derül ki a Telex cikkéből. A lap azért jutott ehhez az információhoz, mert a Megafonnál valamit nagyon elrontottak:

A jelentkezők adatbázisára egy informatikai hiba miatt egy egyszerű Google-kereséssel bárki rátalálhatott.

Az adatbázisok már nem elérhetőek, mivel a Telex jelezte a hibát a megafonnak, az pedig lekapcsolta az egész honlapját. Előtte viszont 53 jelentkező neve, emailcíme, telefonszáma, az általa kezelt közösségi felületek listája, motivációs levele és bemutatkozó videója volt akárki számára elérhető. Azt írják, a listán szerepel többek között:

• Két aktív polgármester: Farkas András (Piliscsaba, egyben a KDNP országos elnökségi tagja), dr. Győri Ottilia (Budakeszi);

• Három alpolgármester: Katus Norbert (Sülysáp), Füzesi Péter (XVII. kerület), Szepesfalvy Anna (XXII. kerület, egyben az önkormányzat kommunikációs vezetője);

• Három további önkormányzati képviselő: Bajusz Gábor (Miskolc), Kovács Áron (Veszprém), Bajusz Dániel (Isaszeg, egyben a helyi Fidesz vezetője és polgármesterjelöltje); és

• Egy vármegyei önkormányzat független képviselője: Szili Csaba Gergely (Fejér)

Rajtuk kívül is találni még olyan – a Megafon öndefiníciója alapján – „digitális szabadságharcost”, aki közvetlenül a Fidesznek dolgoznak:

• Budakeszi fideszes önkormányzatának sajtófőnöke, Sükösd Levente;

• Az egyik fideszes országgyűlési képviselő két munkatársa, köztük egy Facebook-oldalának kezelője;

• Több fideszes önkormányzat és helyi képviselők, polgármesterek Facebook-oldalának kezelői;

• Egy egyéni választókerület fideszes körzetfelelőse, aki képviselőjelöltnek készül, és egy polgármesterjelöltnek készülő jelentkező.

A Megafon a Telex által kiszúrt durva hibáról csak egy szűkszavú közleményt tett eddig közzé:

A 2019-es önkormányzati választás után pár hónappal alapított Megafon mögött álló cég, a Megafon Digitális Inkubátor Központ Nonprofit Kft. tulajdonos-ügyvezetője Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója. A cég három év alatt több mint ötmilliárd forint támogatást kapott, a facebookos reklámköltése pedig már a másfél milliárd forinthoz közelít. Tavaly tavasszal európai viszonylatban is a megelőző év legdrágább politikai YouTube-kampányát futtatták le a „háborúpárti baloldalról”. A Telex ellen indított perek során pedig a bíróság kimondta, hogy „valós tényekből levont okszerű következtetés”, hogy a Megafonba akár közpénz is juthatott.

Forrás: Telex

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
A bírkáknak az irányba terelése a nemzethy minimum!Na erre pompásan jó lesz a megaphon nevű ner óvoda!
Menőmanó
Az ellenzéknek is be kéne íratkozni ilyen kurzusra, hogy megtanuljanak a birkák meg a gombák nyelvén kommunikálni.
Az intellektuális megközelítést nem értik ők, csak a nagyon egyszerű bunkó, tapló tőmondatokat.
namihami
""...pénzszagra gyűl az éji vad...""
A kishalakat is etetni kell! Ez még (vagy már) nem a nagyok játszó- és kifizetőhelye!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.