A miniszterelnök fia hiába rejtőzött különféle tárgyak mögé, ha kamerát látott, végül csak kiderült, hogy ő utazgat Szijjártó Péterrel.

Orbán Gáspárt Csádban szúrták ki, így lepleződött le a titkos küldetése – fotó

Kép: Présidence de la République du Tchad / Facebook

A Direkt36 a francia Le Monde-dal közösen próbált beazonosítani egy férfit, aki legalább hat csádi és nigeri hivatalos magyar látogatáson felbukkant 2023 májusa és 2024 januárja között – és aki kizárólag csak az afrikaiak által feltöltött anyagokban látható, de azokban is alig. Az újságírók, mint a Direkt36 cikkéből kiderül, sikerrel jártak:

Kiderült, hogy Orbán Gáspár, a miniszterelnök fia utazgatott Szijjártó Péter delegációjával.

Orbán Gáspár például ebben a videóban is látható – zöld kapalban, zakóban, olykor kék arcmaszkot viselve –, amint különféle tárgyak mögé próbál elrejtőzni a kamerák elöl:

Orbán Gáspár korábban ugyan még bajusz és szakáll nélkül szerepelt a róla készült képeken, de a lapnak olyanok is megerősítették, hogy most valóban így néz ki, akik személyesen ismerik. Ráadásul Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter éppen a Direkt36 cikkének megjelenése előtt ment el az Indexhez, hogy még az oknyomozók leleplezése előtt bejelenthesse:

Orbán Gáspár százados az ő parancsára a csádi misszió előkészítésében vesz részt.

Orbán, mint a lap felidézi, focista és hittérítői karriert követően lett honvéd. 2019-ben minisztériumi ösztöndíjjal, magyar közpénzen a brit királyi Sandhurst Katonai Akadémia növendéke lett.

„Családi diplomácia”

A magyar parlament 2023 novemberében szavazta meg, hogy hozzájárul egy Csádban, illetve a szubszaharai ország közvetlen szomszédaiban – így Nigerben – is bevethető, kétszáz fős katonai misszió küldéséhez. A katonák feladata „tanácsadási, támogatási és harctéri mentorálási feladatok ellátása” lesz, amivel a hivatalos indoklás szerint Magyarország a terrorizmus elleni harcot és a migráció kiváltó okainak megszüntetését segíti.

Ezt követően nem sokkal jutott el a Direkt36-hoz az az információ egy, a magyar honvédséghez kötődő forrástól, hogy a miniszterelnök 31 éves, Afrikához személyesen kötődő fiának meghatározó szerepe van a csádi misszió elindításában. A Direkt36 és a Le Monde hiába érdeklődött a magyar kormány különféle szerveinél, hogy Orbán Gáspár pontosan mit is csinál. A Le Monde-nak egy, a csádi hatóságokhoz közel álló forrás viszont elárulta:

Eleve Orbán Gáspár volt az, aki az Afrikában bevettnek számító „családi diplomácián” keresztül a tárgyalások előmozdításához szükséges kapcsolatokat megteremtette.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Kalapban, maszkban? Azt hiszi rejtőzködhet?
Úgy látom szeretik a Gazsit minél messzebb tudni.
Kakaduval utazgat? Majd még összejönnek, mi lesz Dzsuzsival?
Miért is kell titkolóznia???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
terlasz
Új pénzkimenekítési útvonal lesz ebből...
Cherry
Hahhahahahha igy inkognitóban nem látszik melegnek
Cherry
@Maccska: Jó leplezi a buzi, most kussolsz??? OV fattyának megbocsátatok hahahhahahah
simmering73
"Rejtő Jenő légiós történeteinek hangulatát idézi, ahogy Orbán Gáspár, a miniszterelnök fia Afrikában szervezkedik és bújkál. Orbán Gáspárt úgy tűnik, eddig alábecsülték, apja és a családja áldozatának gondolták, most azonban nyilvánosságra került titkos személyisége, ahogy az afrikai földrész meghódítását és az afrikai magyar gyarmatbirodalmat szervezi.

Ha ebből a szempontból nézzük, Orbán Gáspár valóban Rejtő-figura, leginkább Senki Alfonzra emlékeztet, aki titokban és bújdosva él a földön, nem lehet tudni, hogy milyen célból, milyen megbízatással járja Afrikát, a legmagasabb külügyi és katonai küldöttségek tagjaként, önmagát mindig álcázva és oszlopok között megbújva oson."
nepszava.us/orban-gaspar-titkos-afrikai-misszioja-rejto-jenot-idezi/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.