A miniszterelnök fia hiába rejtőzött különféle tárgyak mögé, ha kamerát látott, végül csak kiderült, hogy ő utazgat Szijjártó Péterrel.

Orbán Gáspárt Csádban szúrták ki, így lepleződött le a titkos küldetése – fotó

Kép: Présidence de la République du Tchad / Facebook

A Direkt36 a francia Le Monde-dal közösen próbált beazonosítani egy férfit, aki legalább hat csádi és nigeri hivatalos magyar látogatáson felbukkant 2023 májusa és 2024 januárja között – és aki kizárólag csak az afrikaiak által feltöltött anyagokban látható, de azokban is alig. Az újságírók, mint a Direkt36 cikkéből kiderül, sikerrel jártak:

Kiderült, hogy Orbán Gáspár, a miniszterelnök fia utazgatott Szijjártó Péter delegációjával.

Orbán Gáspár például ebben a videóban is látható – zöld kapalban, zakóban, olykor kék arcmaszkot viselve –, amint különféle tárgyak mögé próbál elrejtőzni a kamerák elöl:

Orbán Gáspár korábban ugyan még bajusz és szakáll nélkül szerepelt a róla készült képeken, de a lapnak olyanok is megerősítették, hogy most valóban így néz ki, akik személyesen ismerik. Ráadásul Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter éppen a Direkt36 cikkének megjelenése előtt ment el az Indexhez, hogy még az oknyomozók leleplezése előtt bejelenthesse:

Orbán Gáspár százados az ő parancsára a csádi misszió előkészítésében vesz részt.

Orbán, mint a lap felidézi, focista és hittérítői karriert követően lett honvéd. 2019-ben minisztériumi ösztöndíjjal, magyar közpénzen a brit királyi Sandhurst Katonai Akadémia növendéke lett.

„Családi diplomácia”

A magyar parlament 2023 novemberében szavazta meg, hogy hozzájárul egy Csádban, illetve a szubszaharai ország közvetlen szomszédaiban – így Nigerben – is bevethető, kétszáz fős katonai misszió küldéséhez. A katonák feladata „tanácsadási, támogatási és harctéri mentorálási feladatok ellátása” lesz, amivel a hivatalos indoklás szerint Magyarország a terrorizmus elleni harcot és a migráció kiváltó okainak megszüntetését segíti.

Ezt követően nem sokkal jutott el a Direkt36-hoz az az információ egy, a magyar honvédséghez kötődő forrástól, hogy a miniszterelnök 31 éves, Afrikához személyesen kötődő fiának meghatározó szerepe van a csádi misszió elindításában. A Direkt36 és a Le Monde hiába érdeklődött a magyar kormány különféle szerveinél, hogy Orbán Gáspár pontosan mit is csinál. A Le Monde-nak egy, a csádi hatóságokhoz közel álló forrás viszont elárulta:

Eleve Orbán Gáspár volt az, aki az Afrikában bevettnek számító „családi diplomácián” keresztül a tárgyalások előmozdításához szükséges kapcsolatokat megteremtette.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Kalapban, maszkban? Azt hiszi rejtőzködhet?
Úgy látom szeretik a Gazsit minél messzebb tudni.
Kakaduval utazgat? Majd még összejönnek, mi lesz Dzsuzsival?
Miért is kell titkolóznia???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yoda69
orban fiának hobbijához magyar emberek adó forintjait használjak, miközben itthon mar 4 millió koldus el es egekbe van az infláció. Ügyes.
Remélem nem felejtik ezt sem az emberek, amikor a szavazó urnához kell járulni.
namihami
Vajon ez a família melyik kalapszalonban dolgoztat?
A papa cigánymódiban utazik, a gyerek inkább a zsidófazont favorizálja!
Horizont
Kalapban, maszkban? Azt hiszi rejtőzködhet?
Úgy látom szeretik a Gazsit minél messzebb tudni.
Kakaduval utazgat? Majd még összejönnek, mi lesz Dzsuzsival?
Miért is kell titkolóznia???
Ditrich
Volt ő már minden de semminek sem volt jó!
namihami
@Maccska: 15.24: Hogy használta-e? Nem tudjuk---róla!
De azért a KESMA sajtó, ezzel a fideszes háttérrel, szordínósabb is lehetne! Ott nemegyről tudhatjuk!
levarosbukta
Akkor most nem baj hogy meheheheleg? Vagy pláne?
Eladott Ország
Szegény srác egyébként boldogan élhetett volna Jézus menyasszonyaként a haverjaival, erre a kretén apja katonát csinált belőle, hátha attól majd kimegy belőle a buzulás. Csóri gyerek, jó boldogtalan szar élete lehet. Most egy egész szakasz menyasszonya, az sokkal akciódúsabb. Ennyi pénzért asszem lenyeli... khmm. Na, na és a huszárkodás?
uploads.disquscdn.com/images/caaa1fcba6c671190474529674169af00b47fbf904898b6d4fa0e7fdde7fe5de.jpg?w=800&h=588
A félelmetes hírű, világverő magyar bakákra ne számítsanak! Remélem az ifjú herceg már legalább dandártábornok, a tehetséget nem szabad visszafogni! ( Orbán fia Gáspár)
uploads.disquscdn.com/images/906dcaece5081683c7a0d0141a3c93c076ec7b775026918303d90174ba191a51.jpg?w=800&h=305
nemkati
Mázlista a fickó, hogy 3 éve beütött a covid, most bújkálhat a maszk mögé, mintha fertőzéstől félne, pedig a covid már nyomokban is alig. És apu azt parancsolta neki, hogy meneküljön a kameráktól, mert különben olyat kap, amilyet az apja a nagyapjától.
Az a kalap meg ... hát nem néz ki jól.
Az apjától örökölte a kalapviselés szeretetét?
magyarjelen.hu/wp-content/uploads/2022/12/orban_kalap_zsinagoga-1.jpg
Alfa
..."krisztus -menyasszonya nyilvánosságra került titkos személyisége, ahogy az afrikai
földrész meghódítását és az afrikai magyar gyarmatbirodalmat szervezi."
a keresztény-fasiszta-komcsi apja orbán és a fidesz szekta ...menekülési útvonalát szervezi...készíti elő,..és ehez ha kell felvásárolja egész Csádot... loptak már annyit mint "becsületes keresztények"
Billibácsi
Nahát ez a balázska! Első körben azt hittem, hogy a fotón a tóth gabi legújabb pasiját látom. De meglátjátok, egy-két év és honvédelmi miniszter lesz a gyerkőcből. Nem sok századost reptetnek hivatalos delegáció tagjaként szerte a világban. Apu biztos szólt, hogy kell egy hely a gyereknek.
Billibácsi
Bocsi! Olyan sok az orbán, hogy eltévesztettem: ez bizony a gáspárka.
vacsi
Barna zakó, zöld kalap?! Ha egyszer katona, sőt, százados, miért nincs egyenruhában egy hivatalos úton?
terlasz
Új pénzkimenekítési útvonal lesz ebből...
Cherry
Hahhahahahha igy inkognitóban nem látszik melegnek
Cherry
@Maccska: Jó leplezi a buzi, most kussolsz??? OV fattyának megbocsátatok hahahhahahah
simmering73
"Rejtő Jenő légiós történeteinek hangulatát idézi, ahogy Orbán Gáspár, a miniszterelnök fia Afrikában szervezkedik és bújkál. Orbán Gáspárt úgy tűnik, eddig alábecsülték, apja és a családja áldozatának gondolták, most azonban nyilvánosságra került titkos személyisége, ahogy az afrikai földrész meghódítását és az afrikai magyar gyarmatbirodalmat szervezi.

Ha ebből a szempontból nézzük, Orbán Gáspár valóban Rejtő-figura, leginkább Senki Alfonzra emlékeztet, aki titokban és bújdosva él a földön, nem lehet tudni, hogy milyen célból, milyen megbízatással járja Afrikát, a legmagasabb külügyi és katonai küldöttségek tagjaként, önmagát mindig álcázva és oszlopok között megbújva oson."
nepszava.us/orban-gaspar-titkos-afrikai-misszioja-rejto-jenot-idezi/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.