A fővárosi baloldal már a látszatra sem ad – írta a Fidelitas a szerdai Facebook-bejegyzésében, amely szerint a főváros a Lánchíd felújítására szánt pénzből csaknem másfél milliárd forintot játszott ki a "haverok zsebébe".

"Hídpénzmutyival" vádolja a Fidelitas a főváros baloldali vezetését
Fotó: Facebook / Fidelitas

Kiemelték: a fővárostól válaszokat várnak arra, hogy kinek és mennyi pénz jutott a másfél milliárdos "hídpénzmutyiból"?

Renge Zsolt, a Fidelitas budapesti elnöke a csatolt videón azt mondta, "azért mentek el a közgyűlésre, mert kiderült, hogy a Lánchíd felújítására szánt pénzből csaknem másfél milliárdot sikerült lenyúlnia a baloldali pénzszivattyúnak".

Hozzátette, hogy "mindezt egy számlagyáros cégen keresztül bonyolították".

Úgy fogalmazott:

a szálak összefonódnak, hiszen a számlagyáros cég a jól ismert Soros-szervezet, az Amnesty International Magyarország vezetőjének a testvéréé, Vig Móré.

Renge Zsolt rámutatott, hogy az ügyben már korábban házkutatást tartottak a hídfelújítást végző cégnél.

Megjegyezte azt is, hogy amikor" Karácsony Gergely főpolgármester korábban azt nyilatkozta hidakat kell építenünk, még senki nem gondolta, hogy nemzeti jelképünk, a Lánchíd a lenyúlás szimbóluma lesz".

Emlékeztetett arra is, hogy a hídfelújítás késéssel indult és 5 milliárd forinttal többe került a budapestieknek, mintha Tarlós István idején újult volna meg.

A Fidelitas budapesti elnöke ezek után a videón megjegyezte: "fontos, hogy június 9-én olyan vezetőket válasszunk, akiknek az alkalmatlanságát ne nekünk kelljen megfizetni".

Forrás: MTI

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
"a szálak összefonódnak, hiszen a számlagyáros cég a jól ismert Soros-szervezet, az Amnesty International Magyarország vezetőjének a testvéréé, Vig Móré."

A számlákat pedig a Toplitz tó fenekén adták át ürgebőrbe kötve...

Mehetsz te is Grazba, kispajtás...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
"a szálak összefonódnak, hiszen a számlagyáros cég a jól ismert Soros-szervezet, az Amnesty International Magyarország vezetőjének a testvéréé, Vig Móré."

A számlákat pedig a Toplitz tó fenekén adták át ürgebőrbe kötve...

Mehetsz te is Grazba, kispajtás...
namihami
Fidelitas?!?!?! Éppen ők?
Értelmesebb már végképp nem akadt?
Cherry
Kábitószeres kis taknyos,, te aztán tudod, nem a fideszröl szólt a zene , ök szoktak lopni te agyhalott,,,
kereső
Én csak azt nem értem, miért is nem tarlós idejében újititták fel a Lánchidat, akkor a "fővárosnak" 5 milliárddal került volna kevesebbe. Mennyi is volt 2019 óta a kummulált infláció 2019 óta?A kormány kifizette már a 6 miliárd támogatást?
Mi köze a fővárosnak, KG-nak ahhoz, hogy a felújitást végző cég olyan céggel áll kapcsolatban, amely törvénytelenségek sorozatát követte el- de egyébként semmi köze a fővárosi "baloldali" vezetéshez, hiszen nem álltak semmiféle kapcsolatban.

Emlékeztetőül- erről van szó:index.hu/belfold/2024/01/22/lanchid-felujitas-a-hid-zrt-szamlagyar-vizsgalat/
Pusztai
@kereső: Az A-híd a volt egyik legnagyobb magyar építő ipari vállalat az átkosbeli Hidépítő Vállalat utódja, ami többszöri tulajdos váltás után ha jól tudom már Mészaros érdekeltség áttéttel.
Giovanni Alba
Elég szomorú korkép/kórkép, hogy már az ütős(nek szánt) szlogent is a tutyimutyi ellenzéktől kell lenyúlniuk, pedig ők (a fidelitas/hűség) lennének a feltörekvő új csillagok a hazai politika egén/pöcegödrében.
hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%A1jl:Fidelitas_logo.jpg
fidelitas az új nemzedék. Új? De hiszen ezek ugyanazok, csak fiatalabbak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.