Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelbe érkezve, a belvárosban tüntető gazdákkal találkozott, akikkel arról beszélgetett, hogy az európai vezetőknek sokkal jobban oda kellene figyelniük az emberek szavára – mondta az MTI-nek Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán Viktor tüntető gazdákkal találkozott Brüsszelben: Az európai vezetőknek sokkal jobban oda kellene figyelniük az emberek szavára
Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök a Brüsszel belvárosában tüntető gazdákkal találkozik 2024. január 31-én. Mellette Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője (j2). MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Hozzátette: Orbán Viktor csütörtök este Brüsszelben megbeszélést folytatott Mateusz Morawiecki korábbi lengyel miniszterelnökkel is.

A miniszterelnök belga újságíróknak kijelentette: új vezetőkre, új elitre van szükség Európában, mert jelenleg – legyen szó migrációról vagy az ukrajnai háborúról – az utca emberének hangját nem veszik komolyan, és ez egy demokratikus deficit.

A kormányfő kiemelte:

az Európai Unióban nem tartják megfelelően tiszteletben azt, hogy a mezőgazdaság az európai gazdaság fontos eleme. Számos országban a gazdák számára kedvezőtlen szabályozásokat vezettek be, amelyek megnehezítették a helyzetüket.

Orbán Viktor kiemelte, hogy az ukrán mezőgazdaságra sokkal enyhébb szabályok vonatkoznak, így igazságtalan versenyhelyzet alakult ki.

Elsőként mi szenvedünk ettől, lengyelek, szlovákok, magyarok, akik közvetlenül Ukrajna szomszédságában élünk. De előbb-utóbb ez a veszély, ez a veszteség eléri Európa belső részét is, és itt, Brüsszelben, Franciaországban és Spanyolországban is érezhető lesz

- mondta a magyar miniszterelnök, hozzátéve, hogy ezt meg kell állítani.

Az Európai Bizottságnak az európai gazdák érdekeit kell képviselnie az ukránokkal szemben, nem pedig fordítva

- tette hozzá.

Kifejtette azt is, hogy le kell állítani az ukrán termékek importját, mert a földművelés feltételei és körülményei nem azonosak, az uniós szabályozás miatt az európai gazdák súlyos veszteségeket szenvednek el.

A probléma megoldásaként Orbán Viktor azt javasolta, hogy legyen teljes vezetőváltás Brüsszelben, mert "ezek a vezetők soha nem fognak a gazdák számára kedvező döntéseket hozni".

"Olyan új vezetőket kell találni, akik valóban az emberek érdekeit képviselik" – tette hozzá a júniusi európai parlamenti választásra utalva.

Orbán Viktor tüntető gazdákkal találkozott Brüsszelben: Az európai vezetőknek sokkal jobban oda kellene figyelniük az emberek szavára
Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök újságíróknak nyilatkozik, miután a Brüsszel belvárosában tüntető gazdákkal találkozott 2024. január 31-én. Mellette Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője (b2). MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Forrás: MTI

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Brüsszelben egyeztet az agrár tüntetőkkel, Magyarországon nem hajlandó szóba állni a pedagógusainkkal.
Vagy mint korábban a bohócügyi államtitkárát küldte ki egyeztetni...:
"„Bohócügyi” államtitkárát küldte volna a tüntetőkhöz Orbán
„Ezt a bohócügyi államtitkáromnak fogom átadni” - ezzel utasította vissza a szakszervezeti vezető szerint Orbán Viktor konzultációra való meghívásukat."
mandiner.hu/belfold/2011/06/bohocugyi-allamtitkarat-kuldte-volna-a-tuntetokhoz-orban

Egy mocskos szarkeverő, semmi több! Putyin elégedett lehet a csicskája munkájával...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Clavigo
Kész csoda,,hogy nem volt körbe kordonozva a More,,,mint itthon.. Bár az is lehet,,hogy csak cigit tarhált ez köcsög..
RonaGyuri
Orbán tényleg bátor vagy csak nem ismeri klasszikus viccet,

ami az esti brüsszeli „sétájáról” ugrott be

Hruscsov vendéklátójával a részegek randalírozásáról beszélgetett. A brüsszeli főpolgi közölte vele, hogy náluk nincs ilyen gond, s adatott neki egy revolvert, hogy ha olyat lát nyugodtan lője le!
Másnap reggel a lapok: egy dagadt törpe revolverrel hadonászva a fél szovjet küldöttséget megsebesítette! =))
Béla333
O1G rácsodálkozott a nagy gépekre... Eddig csak olyan traktort látott, amivel a tüzifát el lehet lopni...

"Fatolvajok traktora előtt pózoltak Orbán Ráhelék?"
24.hu/belfold/2013/09/20/fatolvaj-traktor-elott-pozoltak-orban-rahelek/
justhpeter
Olyan pofával keringett a hatalmas mezőgazdasági gépek között mint hülyegyerek meseországban.
Giovanni Alba
@kereső: ma, 07:57
Orbán-hívő fidesz-fan nem olvas, csak ír. Főleg nem olvas EU honlapot, mert ott a Soros nevelte libsik összezavarnák mindenféle tényekkel és logikus észérvekkel. Nekik a bájer zsoca mondja meg, mitől forog a (lapos)Föld, ő az, aki egyértelműen rámutat az aktuálisan gyűlölendőkre.
Vektorék komcsizása kapcsán mindig felmerül bennem a kérdés: Vagány fiú, ezt így a szemébe mondtad apádnak, a párttitkárnak is? Akkor nem csoda a nevelési célzattal kapott sallerok, kokik és tockosok nagy száma.
simmering73
"És igen, van lejjebb. Mindig van, akkor is, amikor már a magmát is elhagytuk. Orbán Viktor Brüsszelben bemerészkedett a tüntető gazdák közé, és beszédbe elegyedett velük. Az a bátor utcai hepciás, aki itthon kordonok, függönyök és TEK-esek mögött bujkál még a teljesen békés polgárok, mégpedig a saját országának a polgárai elől is, aki soha, még véletlenül sem állt szóba tüntető diákokkal, tanárokkal, egészségügyi dolgozókkal. Hiába, ez van, amikor egy despota ott szarja le a saját országa népének kínját és baját, ahol van, amikor rohadtul nem érdekli azoknak az embereknek a panasza, akiknek a pénzéből tolja alá a luxust az udvartartása, ha pont az a nép nem érdekli, akiknek a saját lábán áll az egész pereputtya. Akikért tehetne, és kellene is tennie valamit, mindent, ami csak erejéből és tudásából telik, azok nem érdeklik. A belga gazdák bezzeg érdeklik. Hogy értsék a szektatagok; a vezérük, a bálványuk szarik rájuk, már kipréselte belőlük, amit lehetett, most ő nagyobb célok felé tör. Az Európai Unió ura akarna lenni."
kolozsvaros.com/2024/02/01/a-kepmutatas-kiralya/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.