A fővárosi baloldal már a látszatra sem ad – írta a Fidelitas a szerdai Facebook-bejegyzésében, amely szerint a főváros a Lánchíd felújítására szánt pénzből csaknem másfél milliárd forintot játszott ki a "haverok zsebébe".

"Hídpénzmutyival" vádolja a Fidelitas a főváros baloldali vezetését
Fotó: Facebook / Fidelitas

Kiemelték: a fővárostól válaszokat várnak arra, hogy kinek és mennyi pénz jutott a másfél milliárdos "hídpénzmutyiból"?

Renge Zsolt, a Fidelitas budapesti elnöke a csatolt videón azt mondta, "azért mentek el a közgyűlésre, mert kiderült, hogy a Lánchíd felújítására szánt pénzből csaknem másfél milliárdot sikerült lenyúlnia a baloldali pénzszivattyúnak".

Hozzátette, hogy "mindezt egy számlagyáros cégen keresztül bonyolították".

Úgy fogalmazott:

a szálak összefonódnak, hiszen a számlagyáros cég a jól ismert Soros-szervezet, az Amnesty International Magyarország vezetőjének a testvéréé, Vig Móré.

Renge Zsolt rámutatott, hogy az ügyben már korábban házkutatást tartottak a hídfelújítást végző cégnél.

Megjegyezte azt is, hogy amikor" Karácsony Gergely főpolgármester korábban azt nyilatkozta hidakat kell építenünk, még senki nem gondolta, hogy nemzeti jelképünk, a Lánchíd a lenyúlás szimbóluma lesz".

Emlékeztetett arra is, hogy a hídfelújítás késéssel indult és 5 milliárd forinttal többe került a budapestieknek, mintha Tarlós István idején újult volna meg.

A Fidelitas budapesti elnöke ezek után a videón megjegyezte: "fontos, hogy június 9-én olyan vezetőket válasszunk, akiknek az alkalmatlanságát ne nekünk kelljen megfizetni".

Forrás: MTI

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
"a szálak összefonódnak, hiszen a számlagyáros cég a jól ismert Soros-szervezet, az Amnesty International Magyarország vezetőjének a testvéréé, Vig Móré."

A számlákat pedig a Toplitz tó fenekén adták át ürgebőrbe kötve...

Mehetsz te is Grazba, kispajtás...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
Én csak azt nem értem, miért is nem tarlós idejében újititták fel a Lánchidat, akkor a "fővárosnak" 5 milliárddal került volna kevesebbe. Mennyi is volt 2019 óta a kummulált infláció 2019 óta?A kormány kifizette már a 6 miliárd támogatást?
Mi köze a fővárosnak, KG-nak ahhoz, hogy a felújitást végző cég olyan céggel áll kapcsolatban, amely törvénytelenségek sorozatát követte el- de egyébként semmi köze a fővárosi "baloldali" vezetéshez, hiszen nem álltak semmiféle kapcsolatban.

Emlékeztetőül- erről van szó:index.hu/belfold/2024/01/22/lanchid-felujitas-a-hid-zrt-szamlagyar-vizsgalat/
Pusztai
@kereső: Az A-híd a volt egyik legnagyobb magyar építő ipari vállalat az átkosbeli Hidépítő Vállalat utódja, ami többszöri tulajdos váltás után ha jól tudom már Mészaros érdekeltség áttéttel.
Giovanni Alba
Elég szomorú korkép/kórkép, hogy már az ütős(nek szánt) szlogent is a tutyimutyi ellenzéktől kell lenyúlniuk, pedig ők (a fidelitas/hűség) lennének a feltörekvő új csillagok a hazai politika egén/pöcegödrében.
hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%A1jl:Fidelitas_logo.jpg
fidelitas az új nemzedék. Új? De hiszen ezek ugyanazok, csak fiatalabbak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.