Hadházy Ákos nyílt lapokkal játszik.

Fideszes korrupció: nyilvánosságra került a gyanús pénzosztásokkal kapcsolatos levelezés

Hadházy Ákos közérdekű bejelentést tett korábban, és hangfelvételek is bizonyítják, hogy egy volt kormánypárti politikus megszabta: ki nyerte és ki nem az állami, illetve uniós pályázatokon. Erre reagált az Integritás ("korrupcióellenes") Hatóság elnöke.

Levelet kaptam Bíró Ferenctől, az Integritás ("korrupcióellenes") Hatóság elnökétől, miután közzétettem, hogy nem indítanak vizsgálatot a Miniszterelnökségen. A beadványt azért tettem, mert immár TÖBB, egészen konkrét bizonyíték is van arra, hogy fideszes politikusok direkt módon befolyásolják azt, hogy ki kaphat állami támogatást és ki nem. Egyrészt a Boldog-ügy lehallgatási jegyzőkönyvei feketén-fehéren erről szólnak, másrészt a Miniszterelnökség egy nekem írt hivatalos válaszban megerősítette, hogy egyrészt ez bevett gyakorlat, másrészt viszont soha nem dokumentálják, hogy melyik képviselővel mikor és miről beszéltek. Ezek dokumentumok egyértelműen rendszerszintű problémára utalnak, hiszen az általam eddig látott egyetlen projekt BÍRÁLATI SZEMPONTJAI KÖZÖTT SEM SZEREPEL, HOGY PLUSZ PONT JÁRNA AZÉRT, HOGY EGY KÉPVISELŐNEK TETSZIK A PÁLYÁZAT, VAGY SEM

- számol be közösségi oldalán Hadházy Ákos.

Bíró elnök úr hozzájárult a levelezésünk szó szerinti közzétételéhez (a poszt végén található linken olvasható). A hivatal elutasításban nem volt indoklás, azonban az elnöki levelében megpróbált magyarázatot adni. Arra hivatkozott, hogy a Boldog-ügy bíróság előtt van, az ott levő dokumentumokhoz pedig nem juthatnak hozzá. Erre én azt válaszoltam, hogy egyrészt gondolom, a keletkezett dokumentumok másolatai megtalálhatóak a nyomozó szerveknél is. Ennél viszont fontosabb, hogy én NEM CSAK és nem elsősorban a lehallgatási jegyzőkönyvekről szóló Telex cikket csatoltam a bejelentésben, hanem a Miniszterelnökség beismerő levelét IS. A két dokumentum véleményem szerint együtt mindenképpen van olyan erős bizonyíték, hogy egy fontos vizsgálatot megérdemeljen és legalább a végén szülessen valamilyen ajánlás, hogy hogyan kellene kezelni ezeket a "politikusi lobbitevékenységeket" (diktálásokat)

- teszi hozzá az ellenzéki politikus.

Viszontválaszában elnök úr jelezte, hogy "az Integritás Hatóság évi rendszerességgel vizsgálja felül kockázatelemzési mechanizmusát, amelybe javaslatait beépítjük." Amiben viszont mindenképpen egyetértünk Bíró Ferenccel, az az, hogy a Hatóságot rendkívül sovány jogkörökkel ruházta fel a Fidesz kormány. A nekem írt levelében is jelezte, hogy a hatóság jogköreit szélesítő törvényjavaslatokat készítenek elő

- hangsúlyozza posztjában Hadházy.

Itt olvasható a teljes levelezés.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Ez az Integritás hatóság csak az Unió miatt felállított, valójában semmire sem jó gittegylet.
Még nem bizonyosodott be, de a mozgásuk alapján nagyon úgy tűnik, hogy a maffia egyik tagozata.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Menőmanó
„Nem Orbán rendszere korrupt, hanem az egyes emberek”

Idiótácska, ezek miatt az egyes emberek miatt korrupt a rendszer.
Ennyi fizetésért, ilyen magas székben ennek a phasznak nem áll jogában hülyének lenni.
namihami
@Menőmanó: 10.13: De azért ez is él ezzel a joggal! Csak azért, nehogy kilógjon a sorból!
Pusztai
Már nem Budapest, hanem Bukarest a Wizz Air fő bázisa
1/02/2024 13:19 Szerző: Klubrádió
Msgyarország előre megy, nem hátra

Tavaly Bukarest lett a Wizz Air legnagyobb bázisa – írja a román Ziarul Financiar. A diszkont légitársaság bukaresti bázisához 17 repülőgép tartozik, az onnan induló, illetve oda érkező járatok száma pedig havi átlagban 2400, miközben a Wizz budapesti járatainak száma 2000 körül van.
balos
Szeretném jelezni,hogy a korrupció a templomokban kezdődött!Lásd a farizeus-ideológia fejlődését!Még templomot is építettek hozzá!Ezeret!
rücsü41
A hatóság elnökének annyi joga biztos van mint egy magyar állampolgárnak, hogy bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt feljelentést tesz a rendőrségen , vagy az ügyészségen, és az egészen biztos hogy ilyen esetben a vád hatóság körültekintőbben járt volna el mint egyéb esetekben ilyenkor szokott.
rücsü41
Hogy hogy nem akar vizsgáló bizottságot a fidelitászos elnök, vagy miért nem jelenti föl ezeket az embereket ez a fiatal "patrióta"?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.