Hadházy Ákos nyílt lapokkal játszik.

Fideszes korrupció: nyilvánosságra került a gyanús pénzosztásokkal kapcsolatos levelezés

Hadházy Ákos közérdekű bejelentést tett korábban, és hangfelvételek is bizonyítják, hogy egy volt kormánypárti politikus megszabta: ki nyerte és ki nem az állami, illetve uniós pályázatokon. Erre reagált az Integritás ("korrupcióellenes") Hatóság elnöke.

Levelet kaptam Bíró Ferenctől, az Integritás ("korrupcióellenes") Hatóság elnökétől, miután közzétettem, hogy nem indítanak vizsgálatot a Miniszterelnökségen. A beadványt azért tettem, mert immár TÖBB, egészen konkrét bizonyíték is van arra, hogy fideszes politikusok direkt módon befolyásolják azt, hogy ki kaphat állami támogatást és ki nem. Egyrészt a Boldog-ügy lehallgatási jegyzőkönyvei feketén-fehéren erről szólnak, másrészt a Miniszterelnökség egy nekem írt hivatalos válaszban megerősítette, hogy egyrészt ez bevett gyakorlat, másrészt viszont soha nem dokumentálják, hogy melyik képviselővel mikor és miről beszéltek. Ezek dokumentumok egyértelműen rendszerszintű problémára utalnak, hiszen az általam eddig látott egyetlen projekt BÍRÁLATI SZEMPONTJAI KÖZÖTT SEM SZEREPEL, HOGY PLUSZ PONT JÁRNA AZÉRT, HOGY EGY KÉPVISELŐNEK TETSZIK A PÁLYÁZAT, VAGY SEM

- számol be közösségi oldalán Hadházy Ákos.

Bíró elnök úr hozzájárult a levelezésünk szó szerinti közzétételéhez (a poszt végén található linken olvasható). A hivatal elutasításban nem volt indoklás, azonban az elnöki levelében megpróbált magyarázatot adni. Arra hivatkozott, hogy a Boldog-ügy bíróság előtt van, az ott levő dokumentumokhoz pedig nem juthatnak hozzá. Erre én azt válaszoltam, hogy egyrészt gondolom, a keletkezett dokumentumok másolatai megtalálhatóak a nyomozó szerveknél is. Ennél viszont fontosabb, hogy én NEM CSAK és nem elsősorban a lehallgatási jegyzőkönyvekről szóló Telex cikket csatoltam a bejelentésben, hanem a Miniszterelnökség beismerő levelét IS. A két dokumentum véleményem szerint együtt mindenképpen van olyan erős bizonyíték, hogy egy fontos vizsgálatot megérdemeljen és legalább a végén szülessen valamilyen ajánlás, hogy hogyan kellene kezelni ezeket a "politikusi lobbitevékenységeket" (diktálásokat)

- teszi hozzá az ellenzéki politikus.

Viszontválaszában elnök úr jelezte, hogy "az Integritás Hatóság évi rendszerességgel vizsgálja felül kockázatelemzési mechanizmusát, amelybe javaslatait beépítjük." Amiben viszont mindenképpen egyetértünk Bíró Ferenccel, az az, hogy a Hatóságot rendkívül sovány jogkörökkel ruházta fel a Fidesz kormány. A nekem írt levelében is jelezte, hogy a hatóság jogköreit szélesítő törvényjavaslatokat készítenek elő

- hangsúlyozza posztjában Hadházy.

Itt olvasható a teljes levelezés.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Ez az Integritás hatóság csak az Unió miatt felállított, valójában semmire sem jó gittegylet.
Még nem bizonyosodott be, de a mozgásuk alapján nagyon úgy tűnik, hogy a maffia egyik tagozata.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Ez az Integritás hatóság csak az Unió miatt felállított, valójában semmire sem jó gittegylet.
Még nem bizonyosodott be, de a mozgásuk alapján nagyon úgy tűnik, hogy a maffia egyik tagozata.
RonaGyuri
nincsenek véletlenek:
nem véletlenül Integritás Hatóság a elvben korrupcióellenes hatóság neve
a az sem, hogy ő az elnöke!!! =))
Csizmás Kond
Ez a szarházi és a hozzá hasonló zakatolók a zunió parancsára egyfajta háttérzajkeltők, amivel igyekeznek elkendőzni a zunió felé irányuló kritikákat...szóval a tiszta lap az tulajdonképpen cinkelt.
Eladott Ország
"Mi vizsgálunk, de a nyomozati monopólium az ügyészség kezében van." Az EU ügyészségében, ugye? Nem? A Polt-félében? Akkor erről ennyit. Szankciós ügyészségre nem bízzuk a magyarság sorsát! Akkor ezek szerint csak kidobott pénz amit ezekre is költünk...
uploads.disquscdn.com/images/957c71165c262190353df88cdf541e36ada9d890b2156954e2efb973a3603e8b.gif?w=800&h=150
Úgy döntöttünk, hogy fideszesek esetében, ezentül az ügyészség látja el a védelem szerepét.
uploads.disquscdn.com/images/6e1e300ff9291cfba670ea1d0a0146ed07899e2c570daedef1d5998f346b537e.jpg?w=800&h
justhpeter
Az Integritás Hatóság és a Szuverenitásvédelmi Hivatal nem más mint Polt Pot klónozással történő megtöbbszörözése.
Eladott Ország
Bíró Ferenc, az Integritás Hatóság elnöke: „Nem Orbán rendszere korrupt, hanem az egyes emberek” Nem vártam, hogy ilyen gyorsan leírja magát. Na, csak kiderült erről is, hogy fideszes. Valahogy minden pozícióba ezek kerülnek. Bámulat! A NER rendszer gyártotta. Annyit is ér. "nem szabad egyenlőségjelet tenni a kormány és a korrupció közé." Nem szabad, de érdemes. Ennél fontosabb, hogy még egy érv lesz az EU-nál, hogy ne adjanak egy kib*szott eurócentet se. Az ugyanis egyszerű tény, hogy a korrupció rendszerszintű és felülről irányított Magyarországon, így ha ezt az új hatóság se ismeri el, akkor kamu az egész korrupció elleni fellépés, nincs miről beszélni. Eddig sem gondoltam, hogy Bíró Ferenc a Veszett Foxterrier néven vonul majd be a korrupció elleni küzdelem történetébe, de ez akkor is gyors volt. Szakmailag és emberileg is leírta magát, tehát az egyetlen kérdés, hogy miniszter lesz vagy jegybankelnök.
„Nem Orbán rendszere korrupt, hanem az emberek.” Jól értem, akkor, hogy a számla nélkül dolgozó vízvezeték-szerelőre fognak rámozdulni? Az interjú szerint még időbe telik - Bíró szerint akár több évig is eltarthat -, mire teljes gőzerővel működni kezd a Hatóság. Akkor a pénzek megérkezése is időbe telik. Akár több évig is eltarthat. Nem Hitler rendszere volt náci, hanem csak az emberek. Nem a rendszer nyitotta meg a gázcsapot, hanem az emberek. Nem Sztálin rendszere volt tömeggyilkos, hanem csak az emberek. Igaza van, maffián belül nincs helye korrupciónak. Fedezőménnek kellett volna kinevezni ezt a Ramszeszt, azt nagyszerűen csinálja, előre látszik. Igaz, barna nyelvű fedezőmént még nem láttam.
1: akkor nem Orbán, meg a kiccsaládja' lop, hanem az emberek; tehát Hatvanpuszta, a Hunguest, a hotelek, mind-mind a miénk, adófizetőké
2: igaza van, mert Magyarországon a kiccsalád' lopása törvényes, azaz nem törvényellenes, nem bűncselekmény; így nincs korrupció ma Magyarországon.
Eladott Ország
“Viszont a hatóságnak nincs büntetési jogköre“ Akkor ennek mi a franc értelme van? Amikor egy szaros közterület felügyeletnek ami önkormányzati hivatalhoz tartozik is van büntetési jogköre, akkor ennek az idióta országos lefedettséggel rendelkező “hatóságnak” meg nincs. Eddig is a főügyésszel volt a baj, hiába történt vádemelés a rendőrség részéről, az (fő)ügyész elintézte azzal, hogy nem megalapozott vagy egyszerűen nem emelt vádat. Ez az egész egy undorító látszat intézkedés. Európai Ügyészségbe ezért nem léptek be, mert ott nincs már Polt geci meg a sleppje akik megakadályozhatnák. Ennek így semmi értelme, sőt az adómból eltarthatok újabb felesleges bürokratákat. Szuper. Köszi. Anyátok f*szát azt! Beköltözhetnének a Corvin láncosoknak szánt villába is. Gittegylet... "Viszont a hatóságnak nincs büntetési jogköre".Ez a lényeg. Igy akár a rubik kockát is kirakhatná a hivatal helyett, az is hasznosabb lenne. Ha feltárnak egy esetet azt továbbítják az ügyészségre... hihihi hahaha. Ez jó volt, igy reggelire! A köztársasági elnök által kinevezett posztok magas tisztséget jelentenek, ezért a családot is meghivják, hogy büszke lehessen a papára/mamára. Ez teljesen normális az egész vilagon. ♪ Pofám, sej, ha leszakad...
Várom még pénztáros Lölő nyilatkozatát, hogy aszongya: "csupán emberbaráti okok miatt strómanolok a doktorminiszterelnökúrnak és vagyok Ándiká látszatférje."
Menőmanó
„Nem Orbán rendszere korrupt, hanem az egyes emberek”

Idiótácska, ezek miatt az egyes emberek miatt korrupt a rendszer.
Ennyi fizetésért, ilyen magas székben ennek a phasznak nem áll jogában hülyének lenni.
namihami
@Menőmanó: 10.13: De azért ez is él ezzel a joggal! Csak azért, nehogy kilógjon a sorból!
Pusztai
Már nem Budapest, hanem Bukarest a Wizz Air fő bázisa
1/02/2024 13:19 Szerző: Klubrádió
Msgyarország előre megy, nem hátra

Tavaly Bukarest lett a Wizz Air legnagyobb bázisa – írja a román Ziarul Financiar. A diszkont légitársaság bukaresti bázisához 17 repülőgép tartozik, az onnan induló, illetve oda érkező járatok száma pedig havi átlagban 2400, miközben a Wizz budapesti járatainak száma 2000 körül van.
balos
Szeretném jelezni,hogy a korrupció a templomokban kezdődött!Lásd a farizeus-ideológia fejlődését!Még templomot is építettek hozzá!Ezeret!
rücsü41
A hatóság elnökének annyi joga biztos van mint egy magyar állampolgárnak, hogy bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt feljelentést tesz a rendőrségen , vagy az ügyészségen, és az egészen biztos hogy ilyen esetben a vád hatóság körültekintőbben járt volna el mint egyéb esetekben ilyenkor szokott.
rücsü41
Hogy hogy nem akar vizsgáló bizottságot a fidelitászos elnök, vagy miért nem jelenti föl ezeket az embereket ez a fiatal "patrióta"?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.