Videóban reagált és pontosította Ungváry Krisztián történész azokat az állításokat, amelyeket a tegnapi kormányinfón valótlanul állított Gulyás Gegely.

Gulyás Gergely valótlanságokat közölt az ügynökaktákról

Fotó: MTI/Kovács Tamás

A történész szerint "Gulyás Gergelyt minden jel szerint rosszul tájékoztatták, merthogy valótlan, téves adatokat közölt állambiztonsági iratok vonatkozásában”. Ezért Ungváry sorra vette Gulyás állításait és kommentálta azokat.

Gulyás Gergely: Nincsenek ügynökakták, hanem csak állambiztonsági iratok vannak.
Ungváry Krisztián:

Az irat és az akta szinonima, az ügynököknek van ún. beszervezési- és munkadossziéja, ezek nevezehtőkügynökaktáknak. Ezeknek egy része megtalálható az Állambiztonsági Levéltárban, de egy részük még mindig nincsenek ott, sőt amik elérhetőek, azok sem kutathatók mindenki számára. Ha kutathatóak is, rengeteg bürokratikus akadály teszi lehetetlenné, hogy nyilvánosságra lehessen hozni őket.

Gulyás Gergely: A Fidesz tett a legtöbbet az állambiztonsági iratok nyilvánosságra hozásáért.
Ungváry Krisztián:

Az Állambiztonsági Levéltár 1997-98 körül jött létre, 1998-2002-ig folyamatos botrányok kísérték a működését. Épp a Fidesz volt az, aki tett egy előterjesztést arra, amely 150 évig kívánta titkosítani az állambiztonsági iratokat.

Gulyás Gergely: Minden kutatható a levéltárban.
Ungváry Krisztián:

Nem így van, ha egy állambiztonsági ügynök titkosítani akarja a saját aktáit, minden további nélkül megteheti.

Gulyás Gergely: Ezeket az iratokat ellopták, egy részét meghamisították. Ungváry Krisztián:

Egyetlen bizonyítható eset sincs arra, hogy ilyen iratokat elloptak volna. Az igaz, hogy az iratok egy részét megsemmisítették, de nem lopták el. Utólag állambiztonsági iratokba beleírni semmit nem lehet, akkor, amikor készültek, persze veleírhattak valótlanságot is. Azonban „semmivel sincs kevesebb valótlanság az állambiztonsági iratokban, mint más iratfajtákban”.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Kezdjük az elején. Mikor mondott valót ez a sejthalmaz?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sokanvagyunk
..,hogy tegye, ha a főnöke Brüsszelben közben sasszék egy-kettőt.
Eladott Ország
A legtöbb III/III-as ügynök (besúgó), és volt komcsi MSZMP-tag a fideszfrakcióban űl (bár jobban járna az ország ha már börtönben ülnének), ezért nem szavazza meg huszadjára (27) sem az ügynökakták nyilvánosságra hozatalát a fidesz, és az álkeresztény piócapárt a kdnp! Sőt a legaljasabb, leghitványabb III/III-as ügynök maga Orbán Viktor volt! Az itteni levéltárakban már megsemmisítették a róla szóló aktákat, de a régi rendszerben a másolatokat elküldték a Szovjetunióba a KGB-hez, akinek akkor az egyik magas rangú vezetője Putyin volt ezredesi rangban! Putyin evvel tudja zsarolni a felcsúti pszichopata törpediktátor gecitt, aki végre is hajtja a "cár" parancsait, utasításait! És ott vannak még a gazdasági függöségeink is, a drága orosz gázüzlet, Paks2 (50-évre adósítja el hazánkat), a helikopter, és a metrófelujítási projektek túlárazva, több száz milliárd forintért! Az unióban nem véletlenűl hívják Orbánt Putyin trójai falovának! Ez a mocskos felcsúti komcsi patkány gyakorlatilag eladta az oroszoknak Magyarországot és most már Kínának is!
justhpeter
Azt gondolomm a "megélhetési" szót kellene elsőre eltörölni a magyar közszótárból. Korábban is volt megélhetési ügynok és megélhetési politikus, ahogy ma is van. Márpedig amíg vannak "pénzért, pozícióért mindent" emberek, addig csak a menthetetlen gerincbetegek száma fog emelkedni függetlenül minden várólistától. Ma viszont a NER ezt elváráskénz újratermeli. Nem 105 évre titkosítva, csak napi használatra. Csak ma elegánsan és tudományosan megfelelési kényszernek nevezik.
Billibácsi
Háááát szépfiú! A hazudozás nálatok napi rutin. Teszed ezt te is, kamerák előtt, rezzenéstelen arccal!
Pusztai
ez a köcsög tegnap azt is hazudta a 2 vh-ban zsidótól elvett házba költözött Apro a.
10 évet hazudott és nem vették el, elhagyta .
Pusztai
@Pusztai: érthetőbben, 57-ben utaltáki Aprónak, üres villát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.