A Schadl György és Völner Pál nevével fémjelzett korrupciós ügy tovább folytatódott a Fővárosi Törvényszéken, ahol ezúttal egy építész szakember került meghallgatásra tanúként – írta meg a Blikk.

Folytatódik a korrupciós ügy: Schadl György siófoki luxusnyaralóját is botrány övezi

Fotó: RTL

A tanúvallomás most a végrehajtói kar korábbi elnökére, Schadl Györgyre irányult, különös tekintettel siófoki luxusnyaralójának bővítésére.

A vád szerint Schadl 500 000 forintot tett le egy kormányhivatali építésügyi ügyintéző asztalára annak érdekében, hogy a szabálytalanul túlépített terasz ellenére megkapja az ingatlan használatbavételi engedélyét.

Ez az eset már a sokadik vádpont Schadl ellen, ugyanis a vádhatóság álláspontja szerint ő személyesen intézte fél tucat végrehajtó kinevezését, majd tőlük több mint 900 millió forintot fogadott el a bevételeikből. Továbbá állítólagosan 83 millió forintot adott Völner Pál akkori igazságügyi államtitkárnak a folyamatos segítségért és közbenjárásért.

Az ügy egyik mellékszála a 2020-ban, állítólagosan 90 millió forintért vásárolt Balaton-parti nyaralóval kapcsolatos.

A bíróság bemutatta a felújítás során készült felvételeket, melyek láthatóvá tették, hogy a luxusvilla szignifikáns átalakításon ment keresztül.

A tanúként meghallgatott N. Péter nyugdíjas építészmérnök a következőket nyilatkozta:

Soha nem találkoztam Schadl Györggyel, csak a megbízását kaptam kézhez, őt eddig nem is láttam. Nem hallottam arról, hogy bárkin keresztül próbálkozott volna vesztegetési pénzt átadni a hivatal munkatársának

- szögezte le a tanú.

A vádban szereplő ügyintézőt, P. Bélát ismerte, de semmilyen vesztegetési szándékot nem tapasztalt, az ügy egy rutinszerű engedélyeztetésnek tűnt.

Schadl a tárgyaláson ismét tagadta, hogy vesztegetéshez folyamodott volna, és nem értette, hogyan lehetséges a helyzetbe korrupciót belelátni.

A luxusnyaraló örömeit Schadl alig élvezhette, mivel alig egy évvel később őrizetbe vették, és az ingatlant zár alá helyezték a hatóságok.

Forrás: Blikk

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Ebben a történetben is mindenki ártatlan mint egy maszületett bárány. Egyébként fennmaradási engedély építésrendészeti bírság kiszabásával együtt is csak arra adható, amire egyébként építési engedély adható lett volna, azaz a túlépítést el kell bontani!
balos
@Eladott Ország: Hát ez vonatkozhat a fideSSre is?Azért kérdem,mert az 1/3d szavazóra 2/3dott kreáltak!
Eladott Ország
@izéke: ma, 09:14 ♦ Varga Judit szerint a nyaralóra kapott CSOK és a 192 milliós bankhitele magánügy.Kíváncsi lennék, hogy Átlag Béla, ha bemegy a bankba, hogy szeretne 192 millió forint hitelt mondjuk 10 évre, 8 millás önrésszel, vajon már a portás is kiröhögné, vagy csak udvariasan hívnák a mentőket, hogy megint megszökött egy páciens?
Eladott Ország
@balos: ma, 09:31 ♦ A fideszesek törvény felett állnak, védőszentjük Polt Péter.
balos
@Eladott Ország: Minden "foltos-hiéna" megtalálja a poltot!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.