Semmi sem tiltja Novák Katalin köztársasági elnöknek, hogy nyilvánosan megindokolja a kegyelmi döntését. A büntetőeljárásról szóló jogszabály az eljárási és a végrehajtási kegyelem esetén sem rendelkezik a köztársasági elnöki indoklás nyilvánosságra hozataláról – jelentette ki lapunknak Bárándy Péter volt igazságügyi miniszter.

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr. Proktor
Nehogy már bemártsa a főnökét aki az utasítást adta!
RonaGyuri
Azért a nepszava.hu időnként próbálkozik

igaz megvárta a potentátokat, de csak felvetette

„Semmi sem tiltja Novák Katalin köztársasági elnöknek, hogy nyilvánosan megindokolja a kegyelmi döntését.” – írja idézvén Bárándy Péter volt igazságügyi miniszter, Ligeti Miklós, a Transparency International (TI) jogi igazgatója véleményét arról, hogy „Novák úgy fogalmazott: ’Van egy jogszabályi rendelkezés, amelynek tekintetében az elnöki kegyelmek döntésének indokolása az nem nyilvános.’”
Nos meg kell jegyezzem ismét ez a süket duma még sokkal jellemzőbbé teszi az ügyet! =))
kereső
Budaházy és a hunniások esetében még nem tiltotta semmiféle jogszabály az "indoklást"? Mert azt nyilvánosan megindokolta- eljárási hibákkal magyarázta- a hosszú birósági eljárással. Érdekes, hány éve is zajlik a portik per- fenyő gyilkossága ügyében? Jajj, katalin ez csak rosszabb lesz, ahányszor megszólalsz.
Horizont
Kiállna és azt mondaná: ne haragudjon meg senki, de nekem mindig Viktor mondja meg mit csináljak. Most is. És én mindig végre is hajtom. hahahahahaha
RonaGyuri
sőt:

Szembesülés és más mesék

Novák nem csak az indokait titkolja, de a derék média segítségével a vonatkozó Kúriai döntését is megpróbálta

Gál András ügyvéd - aki a 12 szexuálisan súlyosan bántalmazott fiatal közül nyolcat képviselt a bicskei gyermekotthon korábbi igazgatója és nevelőtanára ellen folyt büntetőeljárásban – elmondta, hogy: „Kúriai Tanács mélyen megvetendőnek találta a vádlott cselekedeteit és nemcsak megbüntetni akarta őt, hanem a szemébe is akarta mondani az ítélethirdetéskor, hogy szembesüljön tette aljaságával”
Nos ami azt illeti ez a szembesítés hála Nováknak nem sikerült!
Nem vagyok igazán optimista de remélem akad néhány az önálló gondolkodást még nem teljesen elhanyagoló egyed, aki viszont szembesült Orbánia elképesztő romlottságával! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.