A végrehajtói kamara árverési oldalán eredetileg darabonként több mint 10 millió forintért vett kínai lélegeztető gépeket

Szijjártóék darabját 10 millióért seftelték, de 13 ezerért sem kell senkinek – mi az?

Lélegeztetőgép óccsóért, valakinek? Mi már úgyis kifizettük, közpénzből. Forrás: Telex

13 ezerért lehet megvenni – szúrta ki a 444.

Tavaly decemberben derült ki véletlenül, hogy elektronikus árverésen próbálnak túladni azon a 749 lélegeztetőgépen, amiket a TMT Technics Kft. nevű cég szerzett be a Külgazdasági és Külügyminisztérium megbízásából a koronavírus-járvány idején.

Az eredetileg optikai eszközökkel foglalkozó vállalkozás által vett, kínai menüs gépeket az előző árverési körökben előbb darabonként 975 ezer forintért, majd darabonként 650 ezer forintért, végül darabonként már csak 325 ezer forintért adták volna, de egyet sem sikerült eladni. A mostani árverési kör február 26-ig tart.

Ezek a lélegeztetőgépek elvileg arra lennének jók, hogy kórházon belül, vagy mentőben szállítás esetén lélegeztessék a betegeket, de folyamatos lélegeztetésre alkalmatlanok. A Külgazdasági és Külügyminisztérium ráadásul már 2020-ban elismerte, hogy a szükségesnél jóval több, összesen 16 ezer lélegeztetőgépet szerzett be a járvány időszakában.

A gépekre kiírt közbeszerzésekben résztvevő cégek, köztük a mostani végrehajtási eljárásban szereplő TMT Technics neve akkor került nyilvánosságra, amikor a HVG közérdekű adatigénylés keretében kikérte a gépekre és a beszerzésekben részt vevő cégekre vonatkozó adatokat.

Forrás: 444
Fotó: Telex

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
kit érdekel,hiszen csak a "hülye" magyarok pénzét baszták ki az ablakon,akik nekik ezt is elnézik,még dicsöítik is öket érte!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kakukkmadár
@Namely: Na te is egy zsigeri hülye vagy barátom. Talán meg kellene kérdezni a Kóbor Janit, meg a kicsattanó egészségű Csollányt és a többi nagy arcú oltásellenest odafenn, hogy legközelebb beoltatnák-e magukat? Legalább 50.000 ember és család gyászát veszed semmibe, amikor ekkora baromságokat írsz! Ismerem a fajtádat, és tudom ti golyóállók is vagytok, nosza lehet indulni Ukrajnába kipróbálni!
Namely
@kakukkmadár: Kóbor János azt hiszem 78 éves volt, Csollány Szilveszter pedig élsportoló, akik finoman szólva, hírből sem ismerik a "kicsattanó egészséget", ha nem sakkozó az illető.
Amúgy Csollány be volt oltva.
Ukrajna nem tudom, hogy jön ide, azon kívül, hogy hülye vagy.
Ezodabasz
@Pálinkás Pál: ma, 12:06 :))))) Ott is van a merkely a köztársaság nélküli köztársasági elnökjelöltek közt...:(
Aki Én
@Namely: egész elképesztően ostoba faszkalap vagy.
Mindenki hülye, mindenki hibás, mindenki felelős, csak a tolvaj gazdád nem. Ő soha.
Ki hülyítette az embereket, hogy oltassanak?
Honnan tudnánk bármit egy új vírusról, ha nem egy felelős kormánytól?
De ha mindenki valóban segg buta, akkor milyen ostoba mentséget találsz a lopásra te beteg balfasz? Akkor lopni kell? Ráadásul mi a fasz köze van az oltásnak a lélegeztetőgépekhez, ami eleve egy mutyi miatt jött, szükség sosem volt rá, pláne túlárazva?
Hogy a büdös faszba vagy te ennyire ostoba suttyó, ráadáaul ekkora pofával? Ha valaki nem ért semmit, az te vagy nagypofájú lúzer
Olyan buta vagy, hogy az fáj.
Aki Én
Ha lop a fidesz, akkor mindenki hibás, csak ők nem...
Hogy lehetnek ezek ennyire buták?
Jesszus, ezt nem akarom elhinni

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.