„Vezetőnek” nevezi magát a European Conservative, és bár a támogatások vastagok, a piacon nincs nagy sikerük.

Magyar milliárdokból dicséri Orbánt egy angol nyelvű lap Európa-szerte

Illusztráció: Orbán Viktor / Facebook

Magyar közpénzből terjeszti külföldön az orbáni ideológiát egy angol nyelvű lap, a European Conservative – írja az RTL.hu. Egy negyedévente megjelenő folyóiratról, illetve a hozzá tartozó híroldalról van szó, amely magát így definiálja:

„Európa vezető konzervatív angol nyelvű filozófiai, politikai, művészeti és kortárs témájú kiadványa”, amely mindent „rendíthetetlenül tradicionalista szemléletből közelíti meg”.

A European Conservative-ben megjelenő cikkek és kommentárok egy része kifejezetten a magyar kormányzati álláspontot ismétli. Az RTL szerint a Szabad Európa tavaly nyáron nyomozta ki, hogy erre a kiadó több mint 1,6 milliárd forintot kapott támogatásként a Batthyány Lajos Alapítványtól (BLA).

A BLA korábban egy fideszes kötődésű magánalapítvány volt, majd 2015-től kezdve egyre nagyobb összegű állami támogatásokhoz jutott előbb a Miniszterelnökségen, majd a Miniszterelnöki Kabinetirodán keresztül. 2021-ben lett úgynevezett közérdekű vagyonkezelő alapítvány, tehát elvileg a kormánytól függetlenül közfeladatot lát el, ezért az államnak az adófizetők pénzéből kell finanszírozni.

A Lánczi András többségi és Alvino-Mario Fantini résztulajdonában lévő European Conservative kiadóját Budapesten jegyezték be, a szerkesztőség Brüsszelben van. Főszerkesztője Fantini, egy olasz publicista, a Mathias Corvinus Collegium vendégelőadója, aki tavaly februárban Orbán Viktor hivatalában is vendégeskedett, akiről rajongva írt később.

A lap a 2021-es, csonka üzleti évben a kiadó mindössze nettó 3,2 millió forint értékesítést könyvelhetett el, mínusz 15,1 milliós adózott eredmény mellett. A 2022-es évben nettó 24 milliós értékesítés mellett 13,5 milliós adózott eredménnyel zártak. Az RTL kíváncsi volt, hogy tavalyi bevételeik milyen arányban származnak piaci forrásokból, de megkeresésükre cikkük megjelenéséig nem válaszolt a kiadó.

Forrás: RTL.hu

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

colibri
Az nem bűncselekmény, ha orbáncék kosár számra öntik külföldre a közpénzeket saját maguk fényezésére, csak az a bűncselekmény, ha a baloldalt külföldről pénzelik? Na menjetek ti a jó édes anyátokba vissza, oszt ott legyeztek szuverének!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sándorbence
olvassamármama azimádottját magyarközpénzmilliárdokból fényezikeurópában
magánálmeg mindenhétvégén farhátebédvan erretellik gondolkozzonmármama
Eladott Ország
1700 millió forint egyetlen náci szennylapnak, miközben az egész az titkosszolgálat és rendőrség Karácsonyék 500 millióját nyomozza kamuból, és ezek ugatnak guruló dollárokról, amikor közpénzből milliárdok gurulnak a maffiózóknak! De a tanárok béremelését fizesse Brüsszel, és az ellenzék sírja ki a kifizetést, amíg mi Nyugaton toljuk magyar közpénzből a tálib propagandát. Ha 13 évnyi teljhatalmú kormáynzás csődje után is csak a hazugságokkal lehet sikert elérni, akkor akkor erre is kell áldozni. Mindenáron meg kell védeni a nertársak sikereit. Hol van ilyenkor az ÁSZ? Ja nem ér rá mert véresre bünteti éppen az ellenzéki pártokat. Nem csak a pénzt, a konzervatizmus fogalmát is szeretnék ellopni. Nekik az a konzervatizmus, amit megszereztek, lopott vagyont, privilégiumokat, hatalmi pozíciókat, véglegesen le kell konzerválni.
Eladott Ország
@KisTehen: ma, 11:53 ☻Nem a fideszes elmebetegek közt vagy b+ , hülye phasz!
"A német minimálbér évi bruttója
- 2024: a minimálbér havi bruttója 2.151,07 €, éves szinten pedig bruttó 25.812,84€
- 2023: havonta bruttó 2.080 € eurót, éves szinten pedig bruttó 24.960€"...

nemetorszagi-magyarok.de/infok/nemet-minimalber-netto
Nessy
Tisztelt pártunk és kormányunk vizet prédikál, miközben pájinkát szlopál!
Pusztai
@Nessy: a MI PÁLINKÁNKAT VEDELI!!
Billibácsi
Viktória! Rajtad már ez sem segít.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.