Levelet írt lelkipásztor és presbiter testvéreinek Balog Zoltán korábbi emberminiszter, akit szintén kapcsolatba hoztak a Novák Katalin-féle kegyelmi üggyel.

Balog Zoltán: "Egyházunkat be akarják mocskolni, imádkozzatok!"
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A levelet a Telex közölte, íme:

„Kedves Lelkipásztor és Presbiter Testvérek!

Azért szólítalak meg Titeket levelemben, mert Nektek szeretnék számot adni, mert mi hordozzuk a felelősséget egyházunkért. Azokra a médiából jövő alaptalan vádaskodásokra és híresztelésekre, amelyek rajtam, mint a Zsinat lelkészi elnökén keresztül egyházunkat, annak zsinati testületét is be akarják mocskolni, a visszautasításon túl nem fogok válaszolni. De előttetek kész vagyok megállni. Bízzatok a lelkipásztori találkozások lehetőségében, legyetek türelmesek, és imádkozzatok!

A személyes támadás legalantasabb részeire talán nem érdemes szót vesztegetni.

Az természetesen mindenki által tudható, hogy 15 ismert közéleti, tudományos, egyházi és a kultúrát alakító személlyel együtt tagja vagyok a Köztársasági Elnök tanácsadó testületének. Az is természetes, hogy ebben a minőségemben nem egyházunkat képviselem. Akár tévedtem, akár nem, amikor megbízóm kérésére bármilyen ügyben állást foglaltam, az kizárólag rá tartozik. Elnök asszony a nyilvánosság előtt elmondta, amit szükségesnek tartott. Tiszteletben tartom azt, ahogy ő ezt az ügyet lezárta. Tartsuk mi is tiszteletben!

2016-ban miniszterségem alatt a bicskei gyermekotthon főváros által Bárczy István-díjjal jutalmazott igazgatója a szakterület felterjesztésére kapott kitüntetést, s amikor gyanú merült fel ellene, azonnal felfüggesztettem, vizsgálatot rendeltem el, s a büntetőeljárás végén börtönbe került.

Vele személyesen soha nem találkoztam, kegyelmi kérvényt nem nyújtott be. Az igazgatóhelyettes, K. Endre érdekében (akit nem pedofilként ítéltek el) fordultak a köztársasági elnökhöz kegyelmi kérvénnyel. A kérvényt nem én nyújtottam be, és nem én terjesztettem fel. A pedofília bűnének mélységes elutasítása számomra soha nem képezte vita tárgyát és nem is fogja. A Református Egyházban ebben is egyek vagyunk.

Holnap a nyilvánosság előtt is nyilatkozatot teszek erről.

Egyházunk lelki összetartozását alig több mint két hete az országos lelkésztalálkozón a felvidéki testvérekkel együtt egy sereg lelkipásztorral Isten kegyelméből átélhettük és Általa megerősödtünk. Ne engedjük elvenni tőlünk ezt a felülről jövő áldást!

Mi abban a szeretetben és kegyelemben bízunk, amit Krisztus készített el minden embernek!

Áldást, békességet kívánva:

2024. február 12.”

Forrás: telex.hu

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
A két fideszverebet bevitted az erdőbe, te pedig kapálódzol, hogy ki tudj mászni a sz@rból!
Az Úr embere! Ha ilyen az Úr is vagy tolerálja ezt a patkányát, akkor ne csodálkozzon a Kmalac, ha csak fizeti az egyházi cselédeit de a hívek száma állandóan apad!
A A süllyedő hajó és a patkány esete a legtalálóbb rád! A Mammon fontosabb lett, mint a hit! És ez folyton megjelenik az Orbáni 30 ezüstben, a hatalomért való kaparásban, akár még a fajtársak besározása árán is!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
A kegyenc egyházakat már nem lehet jobban "bemocskolni"! Bemocskolták már magukat a féktelen pénzéhségükkel, harácsolásukkal, a hatalom és Orbán szolgáivá válásukkal! Gátlástalanul szédítik, befolyásolják a híveket a templomokban a kormány propagandával, választási kampánnyal. Farizeus társaság!
sokanvagyunk
Szoknyát már nem talált, így a testvérek mögé bújik
SÍva
@Nessy: Úgy gondolom (ne legyen igazam), hogy az egyházaknak osztogatott pénzek egy nagyrésze visszakerül politikusaink kezébe mivel ha jól tudom, nekik nem kell elszámolni a hozzájuk érkező milliárdokkal! Érdekes lenne a pénz útját követni! (Utána kell néznem ennek!)
Béla333
Menjen oda O1G elé és "Térdre imához!".
Imádkozzon ő saját magáért...!!!
Nessy
@SÍva: Kis hazánkban Isten és a pénzek útja beláthatatlan!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.