Levelet írt lelkipásztor és presbiter testvéreinek Balog Zoltán korábbi emberminiszter, akit szintén kapcsolatba hoztak a Novák Katalin-féle kegyelmi üggyel.

Balog Zoltán: "Egyházunkat be akarják mocskolni, imádkozzatok!"
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A levelet a Telex közölte, íme:

„Kedves Lelkipásztor és Presbiter Testvérek!

Azért szólítalak meg Titeket levelemben, mert Nektek szeretnék számot adni, mert mi hordozzuk a felelősséget egyházunkért. Azokra a médiából jövő alaptalan vádaskodásokra és híresztelésekre, amelyek rajtam, mint a Zsinat lelkészi elnökén keresztül egyházunkat, annak zsinati testületét is be akarják mocskolni, a visszautasításon túl nem fogok válaszolni. De előttetek kész vagyok megállni. Bízzatok a lelkipásztori találkozások lehetőségében, legyetek türelmesek, és imádkozzatok!

A személyes támadás legalantasabb részeire talán nem érdemes szót vesztegetni.

Az természetesen mindenki által tudható, hogy 15 ismert közéleti, tudományos, egyházi és a kultúrát alakító személlyel együtt tagja vagyok a Köztársasági Elnök tanácsadó testületének. Az is természetes, hogy ebben a minőségemben nem egyházunkat képviselem. Akár tévedtem, akár nem, amikor megbízóm kérésére bármilyen ügyben állást foglaltam, az kizárólag rá tartozik. Elnök asszony a nyilvánosság előtt elmondta, amit szükségesnek tartott. Tiszteletben tartom azt, ahogy ő ezt az ügyet lezárta. Tartsuk mi is tiszteletben!

2016-ban miniszterségem alatt a bicskei gyermekotthon főváros által Bárczy István-díjjal jutalmazott igazgatója a szakterület felterjesztésére kapott kitüntetést, s amikor gyanú merült fel ellene, azonnal felfüggesztettem, vizsgálatot rendeltem el, s a büntetőeljárás végén börtönbe került.

Vele személyesen soha nem találkoztam, kegyelmi kérvényt nem nyújtott be. Az igazgatóhelyettes, K. Endre érdekében (akit nem pedofilként ítéltek el) fordultak a köztársasági elnökhöz kegyelmi kérvénnyel. A kérvényt nem én nyújtottam be, és nem én terjesztettem fel. A pedofília bűnének mélységes elutasítása számomra soha nem képezte vita tárgyát és nem is fogja. A Református Egyházban ebben is egyek vagyunk.

Holnap a nyilvánosság előtt is nyilatkozatot teszek erről.

Egyházunk lelki összetartozását alig több mint két hete az országos lelkésztalálkozón a felvidéki testvérekkel együtt egy sereg lelkipásztorral Isten kegyelméből átélhettük és Általa megerősödtünk. Ne engedjük elvenni tőlünk ezt a felülről jövő áldást!

Mi abban a szeretetben és kegyelemben bízunk, amit Krisztus készített el minden embernek!

Áldást, békességet kívánva:

2024. február 12.”

Forrás: telex.hu

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
A két fideszverebet bevitted az erdőbe, te pedig kapálódzol, hogy ki tudj mászni a sz@rból!
Az Úr embere! Ha ilyen az Úr is vagy tolerálja ezt a patkányát, akkor ne csodálkozzon a Kmalac, ha csak fizeti az egyházi cselédeit de a hívek száma állandóan apad!
A A süllyedő hajó és a patkány esete a legtalálóbb rád! A Mammon fontosabb lett, mint a hit! És ez folyton megjelenik az Orbáni 30 ezüstben, a hatalomért való kaparásban, akár még a fajtársak besározása árán is!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
A két fideszverebet bevitted az erdőbe, te pedig kapálódzol, hogy ki tudj mászni a sz@rból!
Az Úr embere! Ha ilyen az Úr is vagy tolerálja ezt a patkányát, akkor ne csodálkozzon a Kmalac, ha csak fizeti az egyházi cselédeit de a hívek száma állandóan apad!
A A süllyedő hajó és a patkány esete a legtalálóbb rád! A Mammon fontosabb lett, mint a hit! És ez folyton megjelenik az Orbáni 30 ezüstben, a hatalomért való kaparásban, akár még a fajtársak besározása árán is!
jáger laszló
Imádkozzatok feleim!!
Egyházunk végveszélyben,de ígérem kitartunk!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
szegény hazám
"Balog Zoltán: "Egyházunkat be akarják mocskolni, imádkozzatok!"" Büdös Csokvaományi paraszt. Az egyházadat te magad mocskoltad be, azzal ahová elszegődtél. Az egyházat, ami nem a tiéd, senki nem akarja bemocskolni, de neked kell eltakarodnod az egyházadból, a közéletből, a szarkeverésből mint felesleges szemétnek. Akkor talán béke is várható szegény hazámban.
Sztyepospista
Én római katolikus vagyok. Aggódva figyelem, hogy az EGYHÁZ... már szállodákat is kap az adófizetők pénzéből. Igy kezdődött a Lölővel is, meg a Tiborccal is. Ma már a fél ország az övék... Jön az EGYHÁZ IS ???
balos
@Sztyepospista: Ahova a farizeusz beteszi az enyves kezét ott az emberek akár éhen is halhatnak!A hitnél rosszabb "vallás" nincs!Főleg,ha a vaksággal párosul!Na ezt terjesztik a papok!A csili-vili mi a fasznak ezeknek a pedofiliánuszoknak?
Dr. Proktor
Az egyházadat te mocskolod be, te pedofil mentegető...
Aki Én
,,A Telex úgy tudja, a reformátusok között is egyre többen voltak elégedetlenek Balog vezetési stílusával, már a kegyelmi botrány előtt is."

m.hvg.hu/itthon/20240212_A_Magyarorszagi_Reformatus_Egyhaz_vezetese_berendelte_Balog_Zoltant_hogy_megmagyarazza_mi_koze_a_kegyelmi_ugyhoz
verőce21
Viszi orbán helyett a balhét, sokat kért ezért
Béla333
Mocskos maffiózó volt amíg O1G alatt pitizett és mocskos maffiózó maradt utána is!
simmering73
Bemocskoltad te már az egyházadat, te képmutató szégyenkeresztény.
vacsi
Ez az ember most a református egyház mögé bújik. De az egyházat senki nem akarja bemocskolni, azt ő maga mocskolta be!
Yeromos
Az egyházat, az ilyen balogzoltan félék mocskolják be. Meg a pedofilügyben érintett hozzájuk köthető emberek.
jancsipapa
Az ügy mostani állása szerint ő lesz a következő " dominó "...
sokanvagyunk
Balog: „Visszavonulni néhány hétre imádkozni, gondolkodni, olvasni és írni Isten csendjében. Micsoda ajándék!” - nem telt el még pár nap se..., na most majd segítik a testvérek - ajándékként - a végleges visszavonulásban.
Menőmanó
Nyakig járnak a pedofíliában, mert ne feledjük, hogy az egyik orbán cég ügyvédje védte a pdofil igazgatót, az orbán kegyeltje püspök meg intézte a felmentést. Kató meg csak lépre ment, és ráb@szott.
Sakk Matt
Az egyház önmagában egy mocsok dolog!
Nessy
A kegyenc egyházakat már nem lehet jobban "bemocskolni"! Bemocskolták már magukat a féktelen pénzéhségükkel, harácsolásukkal, a hatalom és Orbán szolgáivá válásukkal! Gátlástalanul szédítik, befolyásolják a híveket a templomokban a kormány propagandával, választási kampánnyal. Farizeus társaság!
sokanvagyunk
Szoknyát már nem talált, így a testvérek mögé bújik
SÍva
@Nessy: Úgy gondolom (ne legyen igazam), hogy az egyházaknak osztogatott pénzek egy nagyrésze visszakerül politikusaink kezébe mivel ha jól tudom, nekik nem kell elszámolni a hozzájuk érkező milliárdokkal! Érdekes lenne a pénz útját követni! (Utána kell néznem ennek!)
Béla333
Menjen oda O1G elé és "Térdre imához!".
Imádkozzon ő saját magáért...!!!
Nessy
@SÍva: Kis hazánkban Isten és a pénzek útja beláthatatlan!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.