Feladatként kapták a gyerekek, hogy tablót készítsenek. A téma a Fradi volt, de SS-szimbólum, Ku Klux Klan figura, nyilaskereszt lett belőle.

Náci és rasszista szimbólumokkal díszítették a ferencvárosi iskolát

Fotó: Facebook/varjukollektiva

A Varjú Kollektíva hívta fel a figyelmet arra, hogy mi látható a Ferencvárosi Sport Általános Iskola és Gimnázium egyik termében.

Az ismert fradis szimbólumok mellett volt ott SS-szimbólum, Ku Klux Klan figura, nyilaskeresztre emlékeztető nyilaskereszt, fotó a híres Gyűlölünk mindenkit drapériáról

- számol be a 444.hu.

Egy neve elhallgatását kérő követőnk felvette velünk a kapcsolatot, hogy olyan dologra hívja fel figyelmünket, ami rendkívül elkeserítő.

A Ferencvárosi Sport Általános Iskola és Gimnázium egyik termének falát olyan poszterek és matricák díszítik, melyek rasszista, náci és fehér felsőbbrendűségi szimbólumokat tartalmaznak, illetve azt sorolják, hogy kiket utálnak.

A szimbólumok között többek között megtalálható a kelta kereszt egy White Power jelentésű variációja, az SS náci halálosztag szimbóluma, az SS által használt Totenkopf szimbólum, egy csuklyás Ku Klux Klan figura, illetve a Nyilaskeresztes Párt logójának "butított" verziója is.

Követőnk elmondása szerint, hiába jelezte többször az igazgatóság felé a problémát, azok nem tettek semmit az ügy érdekében.

Kérdjük mi: Tényleg ilyen környezet a legmegfelelőbb arra, hogy gyerekeink egészségesen fejlődjenek?

- áll a figyelemfelhívó posztban.

A posztban azt állították, hogy hiába jelezték az iskola igazgatóságának a problémát, semmit nem tettek. Eredetileg az volt a gyerekek feladata, hogy a Fradival kapcsolatos tablót készítsenek, írta Baranyi Krisztina, a IX. kerület polgármestere. Az iskola igazgatója, amint értesült róla, leszedette a tablót

- tette hozzá a lap.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@Maccska: egy krumplibogárnak több esze van mint neked!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@kereső: ezért kell melléjük késöbb külföldön 5 magyar konzul,mikor drukkolni megy az 0rbáni nyáj !
kereső
@csak úgy...: A nagyobb probléma a vandálkodáson túl, hogy ezek ordas eszméket éltetnek, hirdetnek- amelyekre civilizált ember már régóta azt mondja " soha többé"!- és ime itt élnek köztünk, a hatalom meg túri-és támogatja.
csak úgy....
@kereső: nekik ök az éltetö elemeik!!
namihami
@KisTehen: 16.19: A Heineken féle vöröscsillaggal csak az a helyzet, hogy azt a gyártó már akkor használta, amikor a munkásmozgalom még pelenkában se volt! Ezzel az erővel azt a bizonyos tornacipőt is betiltathatnátok, mert azon is ugyanez a csillag van!
A horog- vagy nyilaskereszt és a többi, ezen a tablón szereplő jelkép soha nem volt termékjelkép! Csupán a megfelelő szintű kaszt használta uszítása céljaira!
percsi
@KisTehen: A Heineken 5 ágú csillag a négy elemet (föld, levegő, tűz, víz) és a „mágikus elemet” jelképezi, ezt a cég már 1889 óta használja, és semmi köze nincs a kommunizmushoz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.