Ezt is mi fizettük. 

Rogán Antal gépezete 1360 milliárdot költött propagandára 2015 ótaMTI/Koszticsák Szilárd

A G7 saját gyűjtése alapján azt találta, hogy 2015 és 2023 között összesen 1360 milliárd forint értékben kötöttek szerződést a Rogán-féle Nemzeti Kommunikációs Hivatal (NKOH) keretmegállapodásai alapján az állami szereplők kommunikációs és rendezvényszervezési feladatokra.

Ez azt jelenti, hogy az elmúlt években az NKOH keretszerződései alapján megkötött szerződések értéke a hazai kommunikációs iparág méretének közel felét érte el.

A közbeszerzési portál adatbázisából 2015 és 2023 között több mint 2300 megkötött szerződés adatait vizsgálta a lap, ebből vontak le következtetéseket arra, hogyan is alakultak a kommunikációs kiadások – írja a 24.hu.

A szerződések megkötésének éve szerint vizsgálva látható, hogy a 2015-2018-as 20-60 milliárd forintos érték gyorsan növekedni kezdett 2019 után, 2021-ben érte el csúcsát 335 milliárd forinttal. Ehhez képest 2022 a növekvő infláció ellenére 310, 2023 pedig 120 milliárd forintnyi tendert hozott.

A tenderek kapcsán sokat foglalkozott a sajtó azzal, hogy milyen jelentős szerepet kapnak a Balásy Gyulához köthető vállalkozások, elsősorban a Lounge Design és a New Land Media. Az elérhető adatokból azt lehet látni, hogy valóban ezek a cégek nyerték el a megbízások java részét:

2015 és 2023 között a megkötött szerződések értékének 73 százaléka Balásy Gyula cégeihez köthető.

Korábban a NER-hez köthető más vállalkozásoknak is jelentős szerep jutott, ők a teljes beszerzéses érték 26 százalékát kapták meg. A kezdeti években ezek főként a Csetényi Csabához (Network 360 Kft., Affiliate Network Kft.), és Kuna Tiborhoz (Young and Partners Kft., Trinity Communications Kft.) köthető vállalkozások voltak. Más vállalkozásoknak csak a teljes beszerzési érték egy százaléka jutott.

A Lounge Design és a New Land cégcsoportja által elnyert közbeszerzések értékét a vállalatok árbevételével összevetve az látható, hogy jóval kisebb az árbevétel, mint a szerződések értéke. Összesen 610 milliárd forint árbevétel olvasható ki a vállalati beszámolókból 2015 és 2022 között, míg a közbeszerzési adatok alapján 894 milliárd forint közbeszerzést nyertek el a cégek.

Mivel a közbeszerzési szerződések aláírása után jellemzően legalább egy év van a felhasználására, és keretösszegekről van szó, ezért érdemesebb egy évvel eltolva megvizsgálni az árbevétel és a közbeszerzés arányát. Így már sokkal közelebb van a két összeg: a 610 milliárd forint árbevételhez 608 milliárd közbeszerzési keretösszeg adódik 2015 és 2022 között.

Ez alapján az NKOH tenderein legtöbb megbízást elnyerő vállalatok árbevételének messze túlnyomó részét az állami megrendelések adják.

A vállalatok közül a New Land Media (79 milliárd forint) és a Lounge Event (63 milliárd forint) érte el az utolsó lezárt üzleti évben a legjelentősebb árbevételt. A Balásy Gyulához köthető kommunikációs vállalatok összesített árbevétele 186 milliárd forintra nőtt 2022-re. A közbeszerzési adatok alapján ez 2023-ban akár a 280 milliárd forintot is elérheti.

Forrás: 24.hu

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
ennyit még az az idióta göbbels sem baszott ki az ablakon,mert már a gyogyós nácik is tudták, hogy akkor se puska se tank, - ezt csak a tóni és a fönije nem tudja!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
ennyit még az az idióta göbbels sem baszott ki az ablakon,mert már a gyogyós nácik is tudták, hogy akkor se puska se tank, - ezt csak a tóni és a fönije nem tudja!
sokanvagyunk
A plakátrengeteg bizonyára nagyban növelte a dzsidipít...
Maccska
@csak úgy...: göbbelsnek nem volt ennyi ideje rá.
A hülye magyarok mindig ugyanarra a pártra szavaznak.Nem is tudom hogy miért.

Apropó,mi a helyzet Germanisztánban?

A CDU védelmi szakértője, Roderich Kiesewetter szerint bebizonyosodhat, hogy a piaci árnál háromszor drágábban vásárolt a német állam gyengébben páncélozott harcjárműveket Ukrajna számára. Ezzel pedig több mint 25 millió eurós árkülönbözet jött létre, ami szerinte vizsgálatot érdemel.

Az FFG és más érintett gyártó cégek nem reagáltak a Bild megkeresésére.
Maccska
@Maccska: A berlini védelmi minisztérium szerint viszont az ukránok nem követelték tavaly, hogy az aknák ellen is védjenek a járművek. Erre ugyanakkor az ukránok is reagáltak, mondván: ők akna ellen is védő járműveket akartak, ilyen viszont nem állt a németek rendelkezésére, így elfogadták a könnyebb páncélzattal rendelkező járműveket, hivatalosan a fronttól távol eső feladatokra használva őket.

A probléma viszont az, hogy a Rheinmetall Fuchs nevű harcjárműve, amivel az FFG vetélkedett, rendelkezik aknavédelemmel.

Az FFG tehát úgy nyert, hogy jóval kevesebbet tudott a járműve, mint a Rheinmetallé.

Egy másik probléma pedig az, hogy az FFG járműveit a védelmi minisztérium tavalyi közlése szerint Németországban gyártották le. A Bild kérdésére viszont most februárban azt közölte a minisztérium, hogy a járműveket gyakorlatilag az Egyesült Államokban gyártották le a Ford és a The Armored Group üzemeiben. Mi több, a szerződések alapján az üzlet száljai Amerikán keresztül az Egyesült Arab Emirátusokig vezetnek, és valójában ottani, arab üzemegységek dolgoztak a járművek előállításán, amiket talán átszállítottak aztán az északnémet Flensburgon, de német földön nem zajlott gyártás – állítja a lap.
Pusztai
Nekem annyira tecc, eddigi 12 szankciót mind megszavazta!!
Billibácsi
Toncsit pénzeli az ország összes adófizető polgára, tehát van miből költeni.
csak úgy....
@Maccska: marhabarom, ezért kullogtok európában az utolsó sorban mert mindíg mással,másokkal foglalkozok és nem a ti ,naponta elbaszott,félresikerült dolgaitokkal!
Maccska
@csak úgy...: annak örülnénk leginkább ha a németek nem foglalkoznának velünk.Szerintem nem Magyarország akarja megdönteni a német kormányt,hanem fordítva.
Maccska
@csak úgy...: még annyit hogy nem én kommentelek német oldalon,hanem te minálunk.
Hülye vagy buksi.
RonaGyuri
ahogy a klasszikus kommunizmus nagy mozdonya vicc poénja mondja: szinte a teljes gőzt a sípba vezették! =))
csak úgy....
@Maccska: a németek és az eu. kevesebbet foglalkozik veletek, mint azt 0rbánotok hazudja nektek a tökkelütötteknek! -ti még azt sem veszitek észre,hogy naponta vagytok 0rbántól és a fidesztöl átbaszva,akik brüsszelben mindent aláírnak csak nektek másképp adják elö a történteket!
a másik, ha 0rbánnak a facebookon lehetnek külföldi álkövetöi,akkor én miért ne kommentelhetnék itt ,te szervilis kukabundzsi !?
kulabombaafityiszre
Nagy segítség ez a magyar családoknak.:))))
Maccska
@csak úgy...: Németországban már kibasztak az összes kommentfalról,buksi?
Aki Én
Ha ezt a pénzt valódi kormányzásra, a magyar emberekre költenék, nem kellene ennyi propaganda.
csak úgy....
@Maccska: buksi, az érveid,látomásaid elképesztöek,olyanok mint te ,marhára buták!
sándorbence
aztakurva ebbőlmennyi ment magánzsebbe égetika pénzt akisztitkár hatalombantartására
gecik
Nyírfa
Évtizedekkel ezelőtt mondta egy ismerősöm Rogánról: ebben a fickóban egy echte náci lakozik. Jó emberismerő.
Apropó: bukás után eldobja Cecília a nevét?
jáger laszló
Róni dúskálhat a pénzben!!
Nem is sajnálja,hiszen nem a sajátját költi!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Béla333
Majd 4 milliárd Euro...
Ennek a felét ellopták...
magyarigeza
1.
Brüsszeli szankciók valóban tönkre vágják egész Európa őslakosságát.
Ha valakinek ez nem világos, akkor kérdezze meg azt a sok gazdát aki épp traktorral megy felgyújtani a liberális brüsszeli amerikai érdekű vazallusgárdát.

2.
Balliberális nemzetáruló Soros György fizette propelleristák ismét megcikkelték, hogy ki mennyit költött marketingre. Ami azért lássuk be, legalább visszakövethető.

Közben még azzal sem tudtak Soros emberei elszámolni, hogy ők honnan kapták pontosan a külföldről jött sorszámozott nagy címletű bankjegyeiket.

Áh... dehogy Sorostól. Hát milyen "össze esküvés" ez már kérem!
Dr. Proktor
@magyarigeza: Valamint a balliberális driádok jönnek hogy téged elvigyenek, úgy hogy nagyon kérlek vigyázz magadra!
Eladott Ország
@magyarigeza: ma, 13:41 ☻ Érdekes a volt többi keleti blokk országait nem verte szét a brüsszeli szankciók és Soros Györgyék?! A csatlakozáskor bolgárok 30 % -ról indultak, meg a románok is (azt a nyomort ne tudd meg), amikor mi 60 % felett voltunk 2000-ben. Sajnos ezen az ábrán pannonputri nincs rajta. A legalacsonyabb szintől induló tagállamok egy főre jutó GDP-jének növekedése vásárlóerő paritáson. (1993 – 2020, EU27=100)
uploads.disquscdn.com/images/ef23d4abace1b606bb7d7e5d93e587f04655b0374147afd920cd02199e551993.jpg
Egy főre jutó fogyasztás az EU-ban. (2022) ; 2023-ban 1 %-ot romlott a fogyasztás: 71 %-on áll hazánkban.
uploads.disquscdn.com/images/1b4bab2d910892b331f7877685793f53e51032fe55acdfdb4cea91aa6413c1e9.png
Yoda69
@magyarigeza: Shikari piara ne narkozz, mert hulyebb leszel mint szoktal.
Feller_Peti
@Yoda69: Na mi van liberális gyerek? Rasszistáskodunk, dikk? Most akkor hogy is van ez?
Aki Én
@magyarigeza: @Feller_Peti: Te egy nagyon beteg szarember vagy.
Szerintem nem fogod fel mit csinálsz.
Dr. Proktor
Ebből az1360 milliárdból vagy négyszer lehetett volna rendezni a kórházak adósságát, de hosszan sorolhatnám hogy hol lett volna rá igazán szükség!
A nép, az istenadta nép butítása minden pénzt megér?
Yoda69
@Feller_Peti: Look who's talking :)
Vagy ki röfög?
balos
@csak úgy...: Most nem látod a lényeget!A számla erről szólt,de a bankszámlájuk legalább 80%val gazdagodott!A legjobb pénzmosoda a propaganda!Miután minden az irányításuk alatt sunnyog!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.