Fel sem függesztették a pedofil igazgatót, a rendőrségi vizsgálat alatt ki-be járhatott a gyermekotthonból.

A fideszes vezetés már 2011-ben megállíthatta volna a pedofil igazgatót, ehelyett kitüntetést kapott Kép: budapest.hu

Hivatalszerűen, de helytelenül járt el az akkori városvezetés. Ha lett volna több emberség, felelősség és gondoskodás, akkor a főváros előző fideszes vezetése már 2011-ben feltárhatta és megállíthatta volna a felügyelete alatt álló bicskei gyermekotthon lakóinak szenvedését. De nem volt elég emberség, felelősség és gondoskodás, ezért még 5 évig garázdálkodhatott ott a pedofil bűnöző

Karácsony Gergely ezzel jelentette be, hogy elkészült a Fővárosi Önkormányzat belső vizsgálati jelentése a bicskei gyermekotthonnal kapcsolatban. Többek között arra keresték a választ, hogy hogyan nem derült ki, mit művel a gyerekekkel a pedofil igazgató, V. János, majd hogyan kaphatott ezután még kitüntetést is Tarló István főpolgármestersége idején.

A csütörtökön nyilvánosságra hozott, 21 oldalas anonimizált jelentést a Népszava foglalta össze. Mint írják, az derül ki a dokumentumból, hogy az első bejelentéseket komolyan vették, a szükséges körben szakértőket vettek igénybe, az arra hatáskörrel rendelkező szervekhez fordultak, „kifejezetten próbálták előmozdítani az ügy kivizsgálását”. A jelentés szerint Csókay László gyermekvédelmi osztályvezető – aki még mindig jó szakembernek tartja V.-t – találkozott a bicskei gyermekotthon négy igazgató-helyetteséből hárommal, akik így védték V.-t:

Az igazgatónak „van egy sajátos gesztusnyelve, megérinti, megsimogatja a gyerekeket, de ezt ő szakmailag indokoltnak és természetesnek tekinti”, ami szerinte a „gyerekek szeretetigényének kielégítését” szolgálja.

Öt nappal később az osztályvezető az illetékes főpolgármester-helyettes helyeslése mellett – aki ekkor Pölöskei Gáborné, Áder János testvére volt – döntött a rendőrségi feljelentés megtételéről.

Viszont fegyelmi eljárás nem indult, felfüggesztés helyett pedig csak szabadságra küldték V.-t, akinek indítása helyett csak szabadságra küldték V.-t, akinek végig bejárása volt az intézménybe, mivel szolgálati lakása is volt ott.

Közben a jelentés szerint is jöttek a jelzések, hogy az igazgató a potenciális tanúkkal szemben hátrányos munkáltatói intézkedést tett és a gyerekeket is megpróbálta befolyásolni. Ám ezeket azzal hárította Csókay osztályvezető, hogy a „napi munkaszervezési ügyekben nem kívánják az intézményvezetőket befolyásolni”. A rendőrség végül 2012. június 18-án megszüntette a nyomozást.

Az ügyben később az ombudsman is vizsgálódott, aki sérelmezte, hogy a nyomozás során V. helyettese, az azóta Novák Katalintól elnöki kegyelmet kapó K. Endre képviselte a gyerekeket. A fenntartóval kapcsolatban pedig arra jutott, hogy nem tehetett többet, mert nincsenek eszközei egy ilyen eljárás lefolytatására.

A Bárczy István díj adományozását is vizsgálta a Főváros. A díjra Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes javaslatára Nagy Gábor Tamás, mint az illetékes bizottság elnöke 2015-ben terjesztette elő V. Jánost. A Fővárosi Közgyűlés vita nélkül, egyhangúan megszavazta, de valójában semmit se tudtak a díjra javasoltról. A hivatalban akkor már a főjegyzőn kívül egyetlen egy ember se dolgozott, akinek rálátása volt a 2011-2012-es vizsgálatra. A díjtól 2019-ben a 9 év 6 hónapos fegyházbüntetést kiszabó ítélet kihirdetése után fosztották meg V.-t. Karácsony szerint az ítéletkor enyhítő körülményként vették számításba, hogy a pedofil igazgatót kitüntették Tarlósék.

A főváros öt fős vizsgálóbizottság felállításáról dönthet a jövő héten, többek között azért is, hogy még hatékonyabb protokollokat dolgozhassanak ki hasonló esetek megelőzésére.

Forrás: Népszava
Fotó: budapest.hu

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
a fidesz szereti a pedofilokat és a pedofilok is szeretik a fideszt mert foglalkoztatják és titkosítják öket! ez egy igazán "virágzó" kapcsolat, egy pedofilnak a szavazatáért még krumplit sem kell adi !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Lendkerék
Pedofil Cityben békés munkamegosztásban zajlik tovább az arculatépítés: van, aki műveli a pedofíliát, van, aki mentegeti, van, aki mosdatja, védi, kitünteti, és vannak, akik a hallgatásukkal falaznak nekik. Minden városi polgár megtalálja a neki tetsző feladatot.
KisTehen
karácsony megállíthatta volna, ha nem szavazza meg
csak úgy....
a fidesz szereti a pedofilokat és a pedofilok is szeretik a fideszt mert foglalkoztatják és titkosítják öket! ez egy igazán "virágzó" kapcsolat, egy pedofilnak a szavazatáért még krumplit sem kell adi !
Philip Marlowe
Mint kiderült Demszkyék 20 évig ajnározták ezt az embert!
Tehát jobb volna ha kussolna a balfasz oldal! Semmivel sem tettek többet a buzeráns pedofil ellen! Sőőőt!
csak úgy....
@Philip Marlowe: mikor bukott le a faszi,te tudatlan fideszgüzü? - hol volt addígra demszky?
"2016 szeptemberében egy fiatal fiú öngyilkosságot követett el a bicskei vasútállomáson. Másnap elkezdtek feltárulni a városi gyermekotthon sötét titkai."
ne kennyed másokra a saratokat!
Aki Én
@Philip Marlowe: Miért vagy seggbuta?
csak úgy....
@Aki Én: még nedves volt és kicsúszott a bába markából!
Philip Marlowe
@Aki Én: Tudod, ti soha nem tudjátok, hogy mikor kell valamit abbahagyni, elengedni.
Ezért a butaságotokért innentől úgy fog rátok égni ez a mocsok, hogy soha nem mossátok le!
Ti akartátok!
Viseljétek!
Horizont
@Philip Marlowe: Egyelőre csak a mostani hatalomra ég rá hiába rinyálsz itt.
Tibor95
Közben itthon a magyarországi baloldal az LMBT elmebeteg pedofil propagandát erősíti. Képmutató emberek.
csak úgy....
@Tibor95: a hülyék mindent elhisznek és tibim te nagyon hülye!
Philip Marlowe
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Tibor95
Egész véletlen nem ti -pedofilszopkodó dollárbaloldal- erőltetitek, hogy női ruhába öltözött férfiakkal érzékenyítsétek az 5 éveseket? Javíts már ki kérlek, ha tévedek.

Addig megyek, hányok egyet már az elképzelésetektől is. Undorító.
Horizont
@Philip Marlowe: te eszetlen barom. 2011-ben ki volt kormányon te hülye. És 2016-ban amikor kitüntették?
Felszámolták? Mit te kretén. Ha nem derül ki akkor most se lenne semmi. Ki adott kegyelmet te seggnyaló fideszvédő pedofil simogató??
Béla333
A maffiában levő perverz disznóknak jó terep volt a bicskei gyermekotthon...
Ezért tüntették ki a mocskos pedofil igazgatót és ezért engedik el a jövő héten a büntetésének egy részét is...
Aki Én
@Tibor95: Mit hazudozol, te ostoba elmebeteg?
Philip Marlowe
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
csak úgy....
@Philip Marlowe: szerintem az a csöpp eszed retteg és borzong a setét és üres fejedben!
ó rómeó miért vagy te szervilis,ütödött prosztó, - tagadd meg 0rbánod,jöjjön meg az eszed és ígérem, én nem leszek többé geci veled! :)
division
@Philip Marlowe: Még mindig nem válaszoltál, hogyan lesz egy csóró gázszerelőből pár év alatt milliárdos. Mikor kapod meg a pártközpontból mit kell felelned? A stílusodat meg próbáld kicsit cizellálni, mert végleg repülni fogsz az oldalról, gondoskodok róla. Az oké, hogy tudatlan vagy és buta, de ne beszélj így más emberekkel! A gyermekvédelmi törvényt meg ha majd elkészül mindenki meg fogja szavazni, csak még nincs, a nemzeti konzultációt meg ne tekintsük annak ha lehet.
division
@csak úgy...: Na már van valami Tibor95 nick is itt. Nem értem a moderátort, miért hagyja hogy ugyanazon már kitiltott személy újra tudjon regisztrálni. Régen ezt nem lehetett, IP alapján azonnal kilőtték, vagy be sem engedték ugyanazt a személy újra. Engem régen talán pont azért nem utáltak itt (annyira), mert nem viselkedtem ilyen alacsony, minősíthetetlen színvonalon attól hogy fidesz párti voltam, de ami már itt megy...
csak úgy....
@division: a shikari régen és most is váltogatja a nickjeit, na de ha ez hoz egy kis fényt a borongós,gyogyós életébe akkor ne sajnáljuk töle!
ez a kulturális lezüllés szintén a fidesznek köszönhetö,hiszen a mocskosszájú,prolinyelvü bayer a teremtö atyjuk ezeknek a hogyismondjákoknak!
Horizont
@Philip Marlowe: Agyatlan hülye vén picsa az anyád meg a nejed.
Te meg egy oltári nagy barom vagy aki nem tud értőn olvasni.
Fröcsögsz, okádsz, köpködsz. Buzi vagy és pedofilsimogató???
2011-ben minden lehetséges helyen jelentették mi folyik a gyermekotthonban.
Le se szarták őket, elkenegették mint a szart a falon. Ki volt 2011-ben hatalmon te seggfej?
Sőt 2016-ban ki is tüntették. És 2016-ban amikor szegény fiú öngyilkos lett akkor robbant a bomba. Elítélték végre őket és akkor jött Katótok és 2023-ban kegyelembe részesítette titokban. De kiderült. Mi a problémád te mocskos szájú kis köcsög ??? 8 általánosod megvan? Értő olvasás nem megy?
division
@Feller_Peti: Magyar Nemzet, M1...Valami hitelesebb forrásod nincsen többnevű barátom?:-))
division
@Horizont: Nem éri meg, ne tiltasd ki magad. Ennyi az értelmi szintje, csak gondolj bele, beregisztrál eleve ki tudja hány névvel, és mocskolódik mint egy elmebeteg, viszont egy tök egyszerű kérdésre meg képtelen válaszolni hetek óta.
division
@csak úgy...: Ez oké, csak tudod az ilyen kvalitású emberekből még van vagy egy-másfél millió az országban, akik a "2/3 - ot" alkotják...
Horizont
@division: Néha kihoznak a sodromból, néha jól szórakozom, néha sokat röhögök rajtuk.
Ők tartják fogva az országot a fidesz kiszolgálásával, rászavazással.
division
@Horizont: Azért mi régen is el tudtunk egymással normálisan beszélgetni, hiába nem egyezett sokszor a véleményünk. Én sosem tartoztam ehhez a mai fidesz csürhéhez, hiába védtem őket hosszú éveken át.
Horizont
@division: Nem, dehogyis. Ezek alja népek, érvek nélkül csak segget nyalnak .
Te soha nem voltál ilyen. Hála az égnek:) Ennyit romlott a helyzet azóta.
division
@Horizont: Nyilván amikor egy kis időre eltűnnek akkor hozzák nekik a krumplit:-))))))))
G.Freeman
@Philip Marlowe: Nyugodj már le te kis pedofilsimogató, bolsi szutyok. Hiába visítotok, ezt már nem mossátok le magatokról sohasem.
Őrnagy
"A fideszes vezetés már 2011-ben megállíthatta volna a pedofil igazgatót, ehelyett kitüntetést kapott"
Amit a Telex szerint Karácsony Gergely is megszavazott!

De a fidesz előtt többen megállíthatták volna V. Jánost, ha akarták volna: Az MSZP-SZDSZ vezetés már 2010 előtt megállíthatta volna, vagy az édesanyja, ha meg se szüli ezt a beteg agyú kretént!
Dr. Proktor
Olvasom püspök "úr" levelét lelkésztársaihoz, megint zsinatvezető szeretne lenni, amiben leírja hogy még mindig hisz K...a Endre ártatlanságában!
Abban az értelemben tényleg ártatlan, mivel püspökünk értékrendje szerint ebbe belefér a pedofília, valamint a fideszben betöltött karrierje szerint a lopás és a korrupció is...
Aki Én
@Őrnagy: tehát a fidesznek tagadhatatlanul volt tudomása róla.
Köszi, gyere máskor is.
Őrnagy
@Dr. Proktor: Pontosan mi köze is van egy kereszténygyűlölő súlyos elmebajának ahhoz, hogy Balog püspök miért akar a református egyház zsinatvezetője lenni? Ez szerintem csak a református egyházra tartozó dolog, a kereszténygyűlölő elmebajosoknak ehhez semmi köze.
Én ateista vagyok, így én se veszem a fáradtságot, hogy beleugassak egy vallási közösség belügyeibe, és hitéletébe.
Őrnagy
Az alkotmány szerint a hit kérdése szabad alkotmányos jog, mindenki abban hisz amiben akar, még akkor is, ha a hitét nem tudja a jog erejével érvényesíteni, mert más másban hisz, és az erősebb kutya elve érvényesül a minden nézettől, vallástól és pártérdektől független igazság felett, ami működő világunkban időnként előfordul.
Pusztai
Tarlós nyomja: Demszky 90-től kezdve tudott mindenről, ő a bűnös, meg a ballib Karácsonynal az élen.
Őrnagy
@Pusztai: Nagyon nem szerettem az SZDSZ-t, de ebben a kérdésben az SZDSZ-es Tarlósnak igaza van! És ha valakinek van fogalma az SZDSZ belső viszonyairól, akkor az az SZDSZ-es Tarlós lehet. És mivel Tarlós ős SZDSZ-es volt, neki több fogalma és tudása lehet az SZDSZ-ről mint az ejtőernyős Fodor Gabriellának, aki végül a megérdemelt helyére vezette az SZDSZ-t.
Pusztai
444-ről: "Ellenálló 14 órája edited
" Baszódj meg Balog páter!
Te a Református egyház legnagyobb szégyene vagy, és ha lenne egy kis gerinced, lemondtál volna a püspöki címről is, nemcsak a zsinat lelkészi elnökségéről, mert méltatlan, és alkalmatlan vagy a Református egyház vezetésére!
Te sosem Istent szolgáltad, hanem a sátánt(orbánt), hűségesen, és lojálisan.
Még van pofád azt mondani, hogy kónya endre ártatlan, holott bizonyított tény, hogy a Bicskei nevelőotthon igazgatóhelyettese tudott vásárhelyi jános igazgató szörnyű tetteiről(akit 2016-ban kitüntettél), és nemhogy nem jelentette a rendőrségnek, illetve a gyermekvédelmi hatóságoknak, hanem kényszerítette a szexuális bűncselekmények áldozatait, hogy vonják vissza a vallomásukat.
Tehát kónya endre is ugyanolyan bűnös, hiszen fedezte, védte az igazgatót, aki évtizedekig zaklatthatta, abuzálhatta a gyerekeket.
Balog, te egy mocsok szarláda vagy, és TAKARODJ minél hamarabb az egyház éléről, és a közéletből is.
Én tiszta szívből megvetlek, és elitéllek téged!
És annyit még hozzáfűznék, hogy egyszer sem kértél bocsánatot az áldozatoktól, mert lehet hogy Isten egyszer megbocsájt neked, de az áldozatok SOHA!
vásárhelyi jános pedig nem 8-évet(!!!) érdemelt volna(én felháborítónak, és vérlázítónak tartom az itéletet), hanem minimum életfogytiglant, mert rengeteg gyereknek tette tönkre, nyomorította meg az életét(az egyikük sajnos öngyilkos lett) a pedofil igazgató(, akinek a börtönben kellene végleg megrohadnia."
Pusztai
@Pusztai: Másik: csattanó:
" kevesebbet űlt mint amennyit abuzált."
kereső
"Egy normális országban nem fordulhat elő olyan eset, amilyen Bicskén – erről beszélt többek között Orbán Viktor miniszterelnök"

Há' B+ , ehhez a rinocérosznál is vastagabb pofabőr kell! Ki a lóf@x uralkodik ebben a "nem normális országban" 14 éve ? Kinek van egyszemélyi teljhatalma immár 4 éve? Ki tette ezt az országot "nem normálissá"? Te, orbán viktor- az erkölcsnélküliségeddel, az aljasságoddal, a jellemtelenségeddel, a hazug , képmutató "kereszténységeddel".
Ez az ország 22 év alatt- 2002-2024, amióta kijelentetted, hogy a "haza nem lehet ellenzékben", mármint te orbán nem lehetsz ellenzékben- azóta csak süllyed folyamatosan a te morális mocsaradba.
És van pofád "normális ország"-ról beszélni? Tudod orbán, normális országban te még most is a x@rt lapátolnád apád disznaji körül, és esetleg egy zug ügyvédi irodában gyárthatdnád a hamis adás-vételi szerződéseket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok