A budapesti főpolgármester támogatja azt a civil kezdeményezést, amely arra ösztönzi a fővárost, hogy nevezzen el egy közterületet Alekszej Navalnij, orosz ellenzéki politikus tiszteletére.

Navalnij tér vagy utca Budapesten? Karácsony Gergely támogatja

Karácsony Gergely főpolgármester beszédet mond budapesti kampányindító rendezvényén az Eötvös10 Művelődési Házban 2024. február 10-én. MTI/Koszticsák Szilárd

A Facebook-posztjában Karácsony hangsúlyozta, hogy Navalnij az elnyomás elleni harc mártírja és egy zsarnok áldozata, így méltó lenne arra, hogy egy budapesti közterület a nevét viselje.

Ugyanakkor Karácsony kijelentette, hogy betartják azt a rendeletben szabályozott elvet, miszerint egy személyről csak a halála után 5 évvel lehet közterületet elnevezni.

"az ő esetében is tartjuk magunkat ahhoz az egyébként helyes, rendeletben szabályozott elvhez, hogy személyről csak a halála után 5 évvel lehet közterületet elnevezni. Így tehát, sok más mellett, arra is felhatalmazást kérek a budapestiektől júniusban, hogy lehessen Navalnij utca, vagy tér a fővárosban"

- írta a főpolgármester.

Karácsony emellett azt is javasolta, hogy hozzanak létre egy díjat Navalnij nevével:

"A Varsó, Pozsony, Prága és Budapest által elindított, immár több mint 30 nagyvárost magában foglaló Szabad Városok Szövetségének pedig javasoltam, alapítsunk díjat Alekszej Navalnij nevével, emlékére, és örökségének életben tartására."

Néhány nappal ezelőtt a Demokratikus Koalíció VI. kerületi frakciója is javasolta egy sétány elnevezését Navalnijról, és a VI. kerületi Közgyűlésnek megfelelő területet ajánlottak a kezdeményezéshez.

Forrás: Facebook

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
a fideszesek gyözike utcát és nagy feró sétányt szeretnének, mivel nekik ök a höseik! :)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sámannus
Bárcsak lehetőségünk lenne orbán, vagy szíjjártó elnevezés is kizárólag a fenti korlátokkal.
csak úgy....
@Maccska: 0rbánról is kiderült az igazság te bimbó, oszt még is szerelmes vagy belé!
Eladott Ország
@Maccska: ma, 15:15 • Osztapenkóról mindenki tudja, hogy ki volt : "Ilja Afanaszjevics Osztapenko (oroszul: Илья Афанасьевич Остапенко; 1904 – Budapest, 1944. december 29.) Budapest ostrománál elesett szovjet katonatiszt. Hadikövetként 1944. december 29-én Rogyion Jakovlevics Malinovszkij marsall és Fjodor Ivanovics Tolbuhin marsall közösen aláírt, a megadásra felszólító ultimátumát vitte a német parancsnokságra. Nevét gyakran helytelenül „Osztyapenkó” szóalakban írják, ejtik."
Orbánról is mindenki tudja, hogy hazaáruló, korrupt , politikai prosti , és nincs tisztába, hogy rendszeváltás volt, illetve hülyének nézi a magyar népet, és továbbra is a ruszkik és a kínaiak (keleti diktátorok) seggét nyalja igaz jó pénzért. Erre viszont a magyar nép nem hatalmazta fel! Bíróság előtt felelni fog a velejéig a román tolvajcigány!
A balti államok is lebontják a ruszki emlékműveket!
csak úgy....
@Maccska: rólad is kiderült már,hogy ütödött vagy, te hoztad hozzá az adatokat! :)
Eladott Ország
@Maccska: " Régi 56-os bajtásak vagyunk, ja nem ezt a főninek mondták még anno. Különleges hadművelet során "együtt lőttük a pártházat, mikor melyiket, mikormelyiket"
SÍva
Miért ne? Annyi idegen nevezetű utca van már Budapesten! Nem mindegy, hogy eggyel több vagy kevesebb? Pu. a Duna bal partján, sőt a jobb partján is! Ez is kb. ott marad vagy negyven évig azután jön egy újabb változás és lecserélik!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.