A Publicus Intézet vezetője szerint százezres nagyságrendben csökkent a kormánypárt népszerűsége.

Tömegével fordulnak el a szavazók Orbántól a kegyelmi botrány miatt

Fotó: Facebook/orbanviktor

Az ügy hatására azonnal 150-225 ezer szavazóval csökkent a teljes népességben a kormánypárt támogatottsága. Ez jelentős változás

– nyilatkozta Pulai András, a Publicus Intézet vezetője.

A közelmúltban a kormányellenes elfogultsággal véletlenül sem vádolható Nézőpont Intézet azt mérte: a magyarok több mint négyötöde (85 százalék) hallott arról, hogy Novák Katalin elnöki kegyelmet adott a bicskei pedofilügyben elítélt igazgatóhelyettesnek, és elsöprő többségük (83 százalék) nem értett egyet a kegyelmi döntéssel. A magyarok 70 százaléka helyesnek tartotta, hogy a történtek után az államfő lemondott posztjáról

- számol be a kegyelmi botrány következményéről a Népszava.hu.

A Publicus Intézet adatai is azt mutatják, hogy a Fidesz táborát sokkolta az ügy

– mondta a Népszavának Pulai András, az intézet vezetője.

A Publicus egy nemzetközi kutatás részeként vizsgálta a magyarországi pártpreferenciákat február 13-a és 20-a között, tehát a köztársasági elnök lemondása utáni időszakban, amikor egyre több részlet jutott el a közvéleményhez, kiteljesedett a botrány.

A Fidesz támogatottsága a teljes népességben 2-3 százalékponttal csökkent a Publicus előző, januári méréséhez képest, ami 150-225 ezer választó elvesztését jelenti

– számolt be Pulai András. A bizonytalanok száma ugyanennyivel növekedett, minden más lényegében változatlan maradt.

Forrás: Nepszava.hu

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
Majd a választásnál kiderül,hogy az eddig valamilyen selejtes áruk "névsorából" kik fognak szavazni a megvédőikre!Eddig is a polgári ökrökre számíthattak,hát most a pedofili-ánuszok és a többi nemzethy korcs is ernyőt kaphat a feje fölé cserébe!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@Philip Marlowe: ma, 16:55 ☻ " Ez ország társadalmának gyökeres nagy átalakuláson kellene átmennie, de nagyon sokaknak áll érdekükben, hogy ez az átalakulás meg ne történjék. Igazságossággal kellene szolgálni sok-sok elnyomottnak, nyomorgónak, de az igazságosságtól félnek a kiváltságosak. Hogy hát az átalakulást megakadályozzák: adnak a beugratható naivaknak vallásmaszlagot, hazafias maszlagot, erkölcs-maszlagot, s száll az ige főpapok székéből, főurak ajkáról: – Legyetek vallásosak és erkölcsösek. Tűrőké a mennyeknek országa. Védelmezzétek vallásotokat és hazátokat, mert istentelenek hada készül ellenük. Ne világosítsátok, ne oktassátok a népet, mert a szegény nép csak szerencsétlenebb lesz, ha olvasni és tudni fog. A prédikálók azonban ragyogó isteni jómódban élnek; milliókat nyernek, vesztenek esténként. Hazafias gondok nem bántják szíveiket. Futtatnak paripáikkal a gyepen. Amennyi ragyogó asszony, mind az ő számukra – öltözik. Nem imádkoznak, de nem is dolgoznak. "
(Nagyváradi Napló 1902. január 12.) Ady Endre
Csak Norisz és senki más
@balos: Illetve gyűjtik a baloldali hibákat és május közepétől naponta zúdítják majd ránk...
balos
@Philip Marlowe: Hát ahogy ismerem a fajtádat már meg van a névsora a akiknek a nevében szavazol!Az Óbudai temetőből kaptad a névsort csicska?
Billibácsi
Lehet berendelni a kaki-baki pelenkát! Repedezik a rendszer! Ideje utánanézni a menekülési útvonalaknak.
Géza
Nem féltem a Fideszt. Maximum a következő választáson csak 50% lesz az eredményük, nem 67%. A lényeget semmi nem érinti. Kormányozni fognak, mert ez az ellenzék képtelen megszorítani őket.
FLETÓ
MI HAZÁNK tarol... Oda mennek át!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.