A legfontosabb, hogy ne vegyünk állampapírt.

Ennek a 10 pontnak a betartásával döntené meg a NER-t egy ex-fideszes közgazdász

Kép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A magyar társadalom saját erejéből nem tudja legyőzni a NER-t, de az ember nyerhet személyes csatákat – erről beszélgetett az RTL Monostori Tibor közgazdásszal, aki egykor Fidesz-szavazó volt, ma már nyíltan kormánykritikus. A közgazdász ennek a tíz pontnak a betartásával döntené meg a kormányt:

1. Nem tankol és nem vásárol Mol-kúton.

2. Nem vásárol a Libriben.

3. Nemet mond a NER első és második vonalának meggazdagodására. Nem megy stadionba, nemzeti dohányboltba, az MBH Bankba, a kiskereskedelmi láncaikba. A NER szálláshelyeit a NER Hotel nevű oldalon ellenőrizve elkerüli. Lemondja vagy nem hosszabbítja meg Vodafone-előfizetését.

4. Bázisdemokrácia. „Le kell menni egy kisvárosba, faluba, kisboltba, beszélni szülőkkel, nagyszülőkkel, kisvállalkozókkal. Nyugodtan, de szenvedélyesen elmondani, hogy az életük boldog a Fidesz és az összeesküvés-elméletek nélkül is.”

5. Időt és pénzt nem kímélve támogat számára jó ügyeket: civil szervezeteket, szabad sajtót, petíciókat. Képzi magát, hogy felkészült legyen.

6. Nem vesz lottószelvényt és semmi mást sem a Szerencsejáték Zrt.-nél.

7. Nem vesz állampapírt.

8. Tömegközlekedést használ az autópályák helyett.

9. Nem hallgat Retro Rádiót, Best FM-et, olyan rádió- és tévécsatornákat, amelyek a kormányközeli KESMA médiaholdinghoz tartoznak.

10. A közösségi oldalakon fel- és bejelenti az emberi méltóságot sértő, hazugságokat terjesztő oldalakat.

Magáról többek között azt mondta el, hogy egészen 2018-2019-ig fideszes volt. Az MTA elleni támadássorozat kellett, hogy szembe forduljon a Fidesszel, mivel ez kutató történészként már őt is érintette. Családjában gyakorlatilag mindenki fideszes, őket Monostorinak eddig nem sikerült meggyőznie.

A pontjai közül, melyek lényegében a NER elöli hátrálásról szólnak, a legfontosabbnak a szerencsejáték és az állampapírok elkerülését tartja:

Tudom, utóbbi nagyon húsba vágó, nem is olyan rég is megéltem, mennyire. Egy nagyobb összeghez jutottam, és teljesen tudatosan nem állampapírba tettem, pedig messze a legmagasabb hozamot ígértek. Részvényt vettem helyette, és rosszabbul jártam.

Forrás: RTL.hu

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
" Nem megy stadionba, nemzeti dohányboltba, "...oszt aki bagózik, mit csináljon,ökörpalánta..?...mindenki nem tud okosba dohány, cigit venni...ez a 10 pont olyan,mintha valami gyogyóban írták volna szabadfoglalkozásban...
KisTehen
@Pálinkás Pál: jah, kérem ... nem könnyű libsinek lenni

HAHAHA
Pálinkás Pál
@KisTehen: én 3 pontból elintézném a dolgot...
Toller Béla
Mindenben egyetértek, de Varjú elítélését nézve, azt hiszem, oda is csaphatnánk egyet !
Lepényleső
A tíz pont pontossága vitatható,de abból ha kilenc be is találna...,- sokaknak a csípás megnyílhatna,
és talán nagyon sokaknak a zabszemnek sem volna könnyed útja?
Sztyepospista
Tizenegyedikként javaslom, hogy ne menjen boltba vásárolni , 12. . ne menjen orvosi ellátásért az állami eü. intézményeibe. 13. Egyáltalán szokjon le mindenről 14. Ne vegyen levegőt legalább 5 percig... 15. Ne közlekedjen semmivel... sem benzines autóval, sem tömegkozlekedéssel, csak bringázzon nyugodten, akár 100 km.- t is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.