Több mint 25 ezer liter ismeretlen eredetű alkoholt foglaltak le két hónapja tartó átfogó ellenőrzésük során a pénzügyőrök egy szeszfőzdében.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei tavaly decembertől ez év január végéig tartottak szeszfőzde-ellenőrzéseket.

Földalatti szeszfőzde 25 ezer liter zugpálinkáját álcázták kutyapanzióval

Ennek során több ezer liter alkoholt foglaltak le. Decemberben országszerte 22 bérfőzéssel és kereskedelmi főzéssel foglalkozó szeszfőzdében tartottak váratlan ellenőrzéseket, és 18 esetben tártak fel szabálytalanságokat – közölte a NAV.

Az egyik ellenőrzéskor a szeszfőzdét és kutyapanziót is üzemeltető család ingatlanjain több mint 25 ezer liter szeszes folyadék került elő földalatti tartályokból és különböző helyekről, amelyek értéke 150 millió forint volt.

A pénzügyi nyomozók a tulajdonost előállították, ellene jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt indítottak eljárást. Ez a bűncselekmény akár 5 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető – írták.

Január végére a pénzügyőrök több mint kilencszáz főzdébe jutottak el, és megközelítőleg négyezer liter ismeretlen eredetű alkoholterméket foglaltak le.

Forrás: NAV
Fotó: NAV

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

izéke
De hogyan semmisítik majd meg? Elviszik hatvanpusztára? Vagy beledobják szanyit? Esetleg pálffyt?
izéke
De hogyan semmisítik majd meg? Elviszik hatvanpusztára? Vagy beledobják szanyit? Esetleg pálffyt?
csak úgy....
@izéke: szétosztják a fidesz szegényi között! - lesz is nagy buli és viktor éltetés!
balos
@csak úgy...: fideSSes szegény?Mind az!Agy-szegény!A pálesz a mérce,meg a kocsma pult!
leszholnapis
ezek legalább megmeloztak érte nemugy mint az a bizonyos 133 bologato...
Sztyepospista
Nyálkányit... félreértették a pálinkafőzés liberalizálását, amit Viktor inditott el. Amúgy meg betarották a szabályokat --- részlegesen. Megmaradtak a 20 liternél. Ja, ők úgy értelmezték, hogy azt PERCENKÉNT lehet realizálni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.