A kormánypártok a Magyar Jogász Egylet elnökeként jelölnék Trócsányi Lászlót Alkotmánybíróság megüresedő helyére.

Ez a fideszes ex-miniszter váltja Sulyokot az elvileg pártfüggetlen Alkotmánybíróság megüresedő helyén

Trócsányi László jelölése esetében már a látszatra sem ügyel a Fidesz. Forrás: Youtube

A hírt Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője közölte – írja a Telex.

A 67 éves Trócsányi egy ideje nem Magyarországon politizál, 2019 óta a Fidesz európai parlamenti képviselője. Lojalitása nem kérdés, igazságügy minisztersége idejére esett a magyar dolgozók jogait súlyosan csorbító fideszes munkavállalói törvény azaz „rabszolgatörvény” elfogadása.

2000 és 2004 között brüsszeli, 2010 és 2014 között pedig párizsi nagykövet volt. 2007-től három évig volt alkotmánybíró, 2014 és 2019 között igazságügyi miniszterként dolgozott az Orbán-kormányban. Nem indul 2024-ben EP-képviselőként, a Károli Gáspár Református Egyetem rektoraként dolgozik.

Kocsis Máté csütörtökön jelentette be, hogy a Fidesz–KDNP Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság 67 éves elnökét jelöli államfőnek, akit a Fidesz–KDNP szövetség elnöke, Orbán Viktor „javasolt” a kormánypárti frakcióknak.

Forrás: Telex
Fotó: Youtube

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
Hát már mindenki lehet itt Alkotmányos tömb-megbizott!Ráadásul már nincs is alkotmány és köztársaság,csak a fos-szilárd törvényük folyik mindenbe bele!
balos
Kiváncsian várom,hogy vajon az ország hány %a van sárga kézben!Nekünk vajon hol lesznek a földjeink?A trianon ezekhez képest egy nyereséges bolt volt,mint látható a visszatelepültek magyarkodásán!
Nessy
Eben guba! Egyik nagggyon független, Orbán által kinevezett , pártkatona váltja a másikat minden területen.
Sámannus
Ebből is az látszik, hogy semmi köze a csüngőhasúnak a pedofilekhez. Mint a játék katonákat a terepasztalon úgy huzogatja az egész brancsot. de hála a lyóistennek ettől mis csak szarabb lesz a toi-toi.
Virág Árpád
Őt kellett volna köztársasági elnöknek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.