A 2024-es nyugdíj valorizáció 14,2 százalékkal lehet magasabb a tavalyinál.

Pánikban a Fidesz: már pénzesőt ígérnek törzsszavazóiknak a pedofil botrányuk után

Szavazzatok ránk megint, rettenetes lenne megbukni! Forrás: Pixabay

Farkas András nyugdíjszakértő a KSH február 22-én közzétett legfrissebb kereseti gyorstájékoztatóját elemezve, a 2024. január 1. és december 31. közötti nyugdíj megállapításokat illetően arra jutott, hogy

· az előzetesen jelzett 14 százaléknál 0,2 százalékkal magasabb mértékben,

· 14,2 százalékkal nőhetnek a valorizációs szorzók (a 2023-ban alkalmazott szorzókhoz képest).

Az idén alkalmazandó valorizációs szorzók végleges táblázatát egy március végén, legkésőbb április elején kiadandó kormányrendelet tartalmazza majd –írja a nyugdíjguru.hu.

A valorizáció lényege, hogy az életpálya során a korábbi években szerzett, nettósított éves kereseteket az adott évre vonatkozó valorizációs szorzóval meg kell szorozni, így kell azokat a nyugdíjba vonulás évét megelőző év nettó átlagkereseti szintjéhez igazítani.

2024. évi nyugdíjigénylés esetén a 2022-es és korábbi évek nettósított éves kereseteit kell majd a 2023. év kereseti szintjéhez igazítani a 2024 márciusában kiadandó, de a KSH kereseti gyorstájékoztatói alapján többé-kevésbé előre becsülhető valorizációs szorzók révén.

Miután a nyugdíjba vonulás évét megelőző év kereseti szintjéhez (a referencia-szinthez) kell igazítani a korábbi évek kereseteit, jövőre is folytatódhat az a trend, hogy a nyugdíjba vonulás évének meghatározó jelentősége van a nyugdíj összegének alakításában: minél későbbi évben igényli a nyugdíját a jogosult, annál jobban járhat, még nagyon hasonló életpályák esetén is – ezt az összefüggést azonban felülírhatja a magas inflációs környezet (ez volt a helyzet 2022-ben), ezért a nyugdíjigénylés optimális időzítésének mérlegelése fontosabb, mint valaha.

A nyugdíjigénylés optimális időzítése a nők kedvezményes nyugdíja tekintetében is kulcskérdés, hiszen a kedvezményes nyugdíj összegét ugyanolyan szabályok szerint számítják, mint a “rendes” öregségi nyugdíj összegét.

Forrás: Nyugdíjguru
Fotó: Pixabay

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hazaszeretet
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
G.Freeman
@Hazaszeretet: Te kis nagyon ostoba parazita. A történtek után még ti pedofiloztok? Egy szemernyi tartás, becsület sincs bennetek.
Toller Béla
Szerintem meg, ne szavazzatok rájuk, éppen ideje megbukni ! Végtére is, csinálni kellene valamit az állandó leépítés és rongálás ellen ! Nem az a kunszt, százmilliárdokért betonozni, gödröt ásni, ingatlanookat ide-oda könyvelgetni és széttárni a kezüket minden más probléma előtt !
Maccska
@Toller Béla: és kire szavaznál ,Bélám?
simmering73
"A bicskei gyermekotthon története, amelynek szálai a miniszerelnökig nyúlnak, tökéletes mintája a hollywood-i horrorfilmekben látható pedofilhálózatnak. A gyermekotthon pedofil igazgatója együtt kampányol a szomszéd faluból származó miniszterelnökkel, a gyerekeket ő biztosítja a miniszterelnök Puskás Akadémiájának Realtanodájához.

Helyettese simítja el a gyermekotthonban zajló pedofilügyeket, megfenyegeti, megzsarolja, elnémítja a gyerekeket. A napvilágra került eseteket eltussolják, majd az állampárt fővárosi frakciója, utána személyesen a miniszterelnök magas kitüntetést ad a pedofil igazgatónak, aki a társtettessel együtt ezer szállal kötődik a Fideszhez és az Orbán-családhoz."
nepszava.us/mar-csak-az-a-kerdes-mas-pedofil-volt-e-bicsken/
Méhes
@Peller Anikó: ne írj igy,a szüleim is nyugdijasok,soha nem szavaznának a fidessre. nem minden nyugdíjas hülye.
Peller Anikó
@Méhes: "'"Gyerünk elaggott fideszbirkák"'"

Ezt írtam. A szüleid ?? Naugye. Neminge.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.