Az Erasmus elvesztése mellett a felsőoktatási rendszer merevsége és a megbecsültség hiánya is nehezíti a doktoranduszok helyzetét, ez pedig a tudományos életre is rányomja a bélyegét. A címben idézett mondatokkal összegezte egy fiatal doktorandusz a pályája nehézségeit a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) fiatal kutatók között végzett felmérésében. Tapasztalata nem egyedi, a doktori iskolákból lemorzsolódott hallgatók történetei egybecsengenek.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@Maccska: @KisTehen: azt szeretem bennetek fidiótákban, hogy nektek meggyözödésetek,hogy nélkületek és az itteni "munkátok" nélkül megszünne a fidesz! :)
ez már az elmebetegségek egyik lesúlyosabbik tünete, ti diliház szökevények!
Kacsasult
Ezt a cikket hol lehet elolvasni? Regisztrálva vagyok, de mégsem látom. :(
Eladott Ország
Majd , 2026... Hja persze, ezt hallom 30 éve folyamatosan. Lesz az 2086 is, ha szerencséje lesz a még meg sem született unokámnak. Dehát tudjuk az okát: soros, Brüsszel, Gyurcsány, háború, guruló dollárbaloldal stb. Meneküljön mindenki amerre tud, már lehet menni keletre is, ott is jobb. A 135 bátorak meg menjenek moszkvába + qrva anyjukba. Onnan jöttek, de hogy Moszkva,vagy az anyjuk volt előbb, azt nem tudjuk! Eltolcsy nem szerepel mióta a családja 100 milliárdos lett. Nem kell félni, még vannak lakossági bankbetétek. Orbán az nem lakos, hanem alapos, ezért a több tucatnyi bankbetétje nem itthon kamatozik. "Főlénnyessen meknyerjük a választássokat" - felcsúti retek, 2024, február 21, 5 km kordon mögött.
KisTehen
@csak úgy...: látom a te pofád se a miattuk aggódik :))
Eladott Ország
ma, 17:10 ♦ bocs: "Veszélyes szinten a forint Matolcsyék sorsdöntőt lépnek."cikkhez szántam.
Kacsasult
@RonaGyuri: Ezt a cikket hogyan lehet elolvasni? Regisztrálva vagyok, de sajnos mégsem látom. :(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.